#1
nikospip

στο λινκάρω

Η αλήθεια Μες είναι ότι το είχα γράψει για μια άλλη περίπτωση που ο σχολιασμός ενός λήμματος κατέληξε να θυμίζει κομμωτήριο λίγο πριν το Μεγάλο Μαδομούνι, αλλά για διάφορους άσχετους λόγους δεν το ανέβασα τότε.

Παρά το ότι δεν συμμετέχω ενεργά όσο άλλοι, σίγουρα όχι όσο θα ήθελα, απογοητεύομαι όταν η ανταλλαγή απόψεων για ένα λήμμα, δλδ η ζωντανή και με μάρτυρες επεξεργασία της σλάνγκ,ενός σημαντικότατου κομματιού της γλώσσας μας, ευτελίζεται σε προσωπικές αντεγκλήσεις, ύβρεις ακόμα και απειλές(!).

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι, κάποιοι κομπλεξικοί και κάποιοι απλά ηλίθιοι, όπως σε οποιοδήποτε υποσύνολο της κοινωνίας και σίγουρα και αυτοί από το δικό τους μετερίζι της μαλακίας, προσφέρουν με τον τρόπο τους δείχνοντας ποια είναι η ήρα και ποιό το στάρι.

Σίγουρα επίσης, έστω και έτσι, βεβαιώνεται όποιος μπαίνει εδώ ότι θα βρει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του έξω κόσμου, αλλά αυτό του βάζει τον πήχυ ήδη χαμηλά-τα ίδια σκατά μπορεί να τα βρει παντού, πρέπει και εδώ που, υποτίθεται, συγκεντρώνουμε γνώση;

Δεν ξέρω αν φταίει η αγαμία (υπάρχουν ηλίθιοι πορνοστάρ και πανέξυπνοι καλόγεροι) αλλά ήταν ένας πρόσφορος τρόπος να πω ότι ήθελα να πω και όποιος συμφωνεί, συμφώνησε. :)

#2
nikospip

στο λινκάρω

Υπάρχει μια παράγραφος στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Γκουσγκούνη, που θα έπρεπε να είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα, (αλλά ποτέ δεν είναι αργά) στην οποία ο Δάσκαλος με ακατάληπτα λόγια, σε απλό και κατανοητό ύφος, εξηγεί τη ρίζα της Μαλακίας, υπό το πρίσμα των Επτά Θανάσιμων Αμαρτημάτων, προφητικά στην περίπτωση του σλανγκ.γκρ.

<Ας στραφούμε, τεκνά μου, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, ήτοι στον Ιωάννη 1/α: 1, όπου διαβάζουμε:

“Εν αρχή ήν η Αγαμία και η Αγαμία ην προς την Μαλακίαν, και Μαλακία ην η Αγαμία. 2 Ουτη ην εν αρχή προς την Μαλακίαν. 3 πάντα δι'αυτής ελέχθησαν και χωρίς αυτήν ουδέν”

Επειδή η Αγαμία, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, τετραγωνίζει το φαύλο κύκλο των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων της slang , κατά κοινή ομολογία όλων των παρθένων οσίων μας (αυτοί ξέρουν), θα επιχειρήσω μια σύνδεσή τους για πληρέστερη κατανόηση: η Ζηλοφθονία (για ένα καλο λήμμα άλλου) οδηγεί στην Οργή (για ένα καλο λήμμα άλλου) , η Οργή στην Αλαζονεία(«Εγώ Ξέρω»), η Αλαζονεία στην Οκνηρία(“Σιγά Μην Γράψω Κάτι Καλύτερο Αφού Ειναι Πιο Εύκολο Να Θάψω Αυτό”), η Οκνηρία στην Απληστεία («Θα Τα Θαψω ΟΛΑ»), η Απληστεία στην Λαιμαργία («Μ' Έκοψε Η Μαλακία, Τί Έχει Να Φάμε;»), η Λαιμαργία στην Λαγνεία («Τι Να Λεει Το newsletter Από Το pornhub.com ;») και η Λαγνεία (επειδή είσαι αρκετα μαλάκας, φτάνοντας ως εδώ, ώστε να μην βρίσκεις γκόμενα) ξανά στην Αγαμία.

Σπάστε, λοιπόν, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί τον φαύλο κύκλο της Aγαμίας, σπάστε τις αλυσίδες που δένουν το δεξί σας με το πουλί σας, αφήστε στην άκρη τους αυτόκλητους οριστές των ορισμών και κριτές των κριτών και δείτε υπό νέο φως την Χαρυκλύννειο έκκληση «Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε (ως slang.gr)»>

#3
nikospip

στο σπάω τ' αρχίδια κάποιου

Σπας αρχίδια αν γαμιέσαι;

Υπάρχει ένας πλανήτης στο Ηλιακό σύστημα του Σταυρόμουλα Βήτα, στον οποίο η φυσική διάβρωση ανα τους αιώνες έχει σχηματίσει μια ατελείωτη σειρά από καταπληκτικής ομορφιάς Αρκτουριανά Μέγα-Προποτζίδικα, στα οποία είναι πάντα Κυριακή απόγευμα στις 18:45, λίγο πριν σκάσει ο στάνταρ άσσος και σου χαλάσει το σύστημα.Έψαξες εκεί;

#5
nikospip

στο πεταμένα λεφτά

το παράδειγμα 1 ειναι ολα τα (πεταμενα) λεφτα!!! εγραψες με τον ορισμό αν και λέω να σε χαντακώσω στη βαθμολογία για να δω πόσο χιούμορ πραγματικά έχεις. (μη κανεις «χε...» με ανήσυχο ενδιαφέρον-σε βλέπω)

#6
nikospip

στο να σ' το ζωγραφίσω

γαμώτο...τώρα που έγινα της μόδας δεν μου 'ρχεται κανενα λήμμα...

#7
nikospip

στο του μαράθηκαν τ' αρχίδια

@ Μες :Ευχαριστώ πολύ :)

#8
nikospip

στο του μαράθηκαν τ' αρχίδια

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ο σχολιασμός για αυτό το λήμμα να εξελιχθεί σε βραδιά ποίησης με αποσπάσματα από δημώδη έως και την μάντρα του Αττίκ.Ισως τελικά η έμπνευση να είναι η φρέσκια και ολόδροση ματιά σε αυτά που πάντα κουβαλούσαμε μαζί μας και η Μούσα , ως θηλυκό, να έλκεται από ένα ζευγάρι σφριγηλά και ζεστά αρχίδια.Ποιός να ξέρει και άλλωστε ποιός είμαι εγώ που θα την ρωτήσω;

#9
nikospip

στο Tο Ξυπόλυτο Σκαλπ

euxaristw re c iris :)
den to skeftika auto pou eipes alla poios tha ithele kapoion pou grafei toso spania;
apo tin alli tha mporousa na tous pw auto pou eipe kai o Douglas Adams :«Mou aresoun oi prothesmies...mou aresei autos o gourgouristos hxos pou kanoun otan pernoun...»

#10
nikospip

στο σάλτσες

Ο φίλος της Σοφίας ξέρει ότι το είναι της Σοφίας, είναι.Υπάρχει , όμως, μόνο αυτοαναιρούμενο και μετουσιώνοντας την ουσία του στο μηδέν.Η κάθαρση της ανυπαρξίας της, μετατρέπει το φίλο της Σοφίας σε καινό κενό, σε αντίστιξη με το χάος της γνώσης που η άρνησή της προϋποθέτει.Εν τέλει , ο φίλος της Σοφίας λείπει για δουλειές και την πηδάμε όλοι μας.

#11
nikospip

στο τρομάξαμε να κλάσουμε

First we have to take Manhattan

#12
nikospip

στο τυρί

δλδ ρε συ Mes, αν η ΗΒΗ και η Fanta έγραφαν πορτοκαλίτα στο κουτάκι , έτσι έπρεπε να τη λέμε και όχι πορτοκαλάδα;
Οσο για το τυρί φέτα, να πω κάτι απλό:η λέξη φέτα ΔΕΝ σημαίνει τυρί από μόνη της.Υπάρχει η φέτα καρπούζι, φέτα ψωμί, μια φέτα φέτες κτλ.Επικράτησε να προσδιορίζει αποκλειστικά το συγκεκριμένο λευκό τυρί καθώς είναι χαρακτηριστικό ελληνικό και το μόνο που ανέκαθεν πωλούνταν σε φέτες σε αντίθεση με άλλα τυριά που πωλούνταν με το κεφάλι(το μεγάλο στρογγυλό που έπαιρνε το σχήμα του από το καλούπι όπου έπηζε, όπως π.χ. η γραβιέρα), με το καλαθάκι(«Καλαθάκι Λήμνου»), με τη σακούλα(μανούρι) κτλ.Και για να επεκταθώ σε σουβλάκια-καλαμάκια-τσίχλες κ.α. ,γιατι και εμείς εκεί πάνω μιλάμε ελληνικά και ξέρουμε ότι Α)το σουβλάκι είναι το υποκοριστικό της σούβλας (η μικρή σούβλα) και σημαίνει το ίδιο ακριβώς σε μικρότερη κλίμακα και όχι την πίτα με γύρο και πατάτες, Β)το καλαμάκι είναι το υποκοριστικό του καλαμιού δλδ επίμηκες σωληνοειδούς τύπου φυτό με κούφιο κορμό από τον οποίο μπορείς να φυσήξεις(φυσοκάλαμο), να ρουφήξεις(καλαμάκι) αλλά όχι να διαπεράσεις κομμάτια κρέατος(βλ. ανωτέρω «σουβλάκι»)και Γ) η μαστίχα είναι το πανάρχαιο και μοναδικό παγκοσμίως προιόν της Χίου που πηγάζει από ρήμα «μασώ» γιατί αυτή ακριβώς είναι η χρήση του, ενώ η τσίχλα είναι 1)πουλί και 2) ότι απέμεινε στη γλώσσα μας από τους ναύτες του 6ου Στόλου που πιάναν στον Πειραιά και κατεβαίναν με τις chewing gums τις οποίες βάζαν στο στόμα και κάναν chew.Γενικότερα καλή μου Mes, μην υποτιμάς τη φθοροποιό δύναμη της συνήθειας την οποία εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι εταιρείες με τις διαφημίσεις και η οποία μας κάνει να λέμε το παντοπωλείο της γειτονιάς αποκλειστικά «ΕΒΓΑ» (διαφήμιση), το σοκολατούχο γάλα αποκλειστικά «ΜΙLKO» (διαφήμιση) και τον ζεστό στιγμιαίο καφέ αποκλειστικά «ΝΕΣ».

@ΑΛΛΟΣ:Εκείνος που χάνει ή την πατάει νωρίς.Πιο κατανοητό (και σκληρό) είναι στην κυριολεκτική του εφαρμογή, ειδικά αν σου έκατσε η Σκλεναρίκοβα , ας πούμε...

#14
nikospip

στο ράδιο αρβύλα

Ωραίος!Μας θύμησες και τα νιάτα μας ρε Kurt Kobain.¨Εχω ακούσει αρβύλες στο στρατό που θα τις ζήλευε και ο Λιακόπουλος...Να 'σαι καλά που μου τα θύμησες

Μου 'βαλες ιδέες ρε πάτσι και έχω μισή ώρα αναβοσβήνω το φως και κοιτώ τ' @@ μου...Μου θύμισες όμως και το άλλο:
Συνέδριο γενετιστών, στο βήμα ο Αμερικάνος:
-Εμείς συνδυάσαμε ελέφαντα με τίγρη.
-Και το αποτέλεσμα;
-Ένα σαρκοβόρο με μεγάλο όγκο και απίστευτη ταχύτητα.
...στο βήμα ο Ρώσος:
-Εμείς συνδυάσαμε λιοντάρι με πελαργό.
-Και το αποτέλεσμα;
-Η σφίγγα.
...και ο Κωστίκας:
-Εμείς συνδυάσαμε μουνόψειρα και πυγολαμπίδα.
-Και το αποτέλεσμα;
-¨Οπου φέγγει δε γαμάμε

#16
nikospip

στο έμπειρη παρθένα

Αφού έχεις ήδη την Απάντηση...Απλά περιμένω να ανακαλυφθούν τα ταξίδια στο χρόνο για να βρω τον Ντάγκλας και με λίγο διορθωτικό δίπλα στη λίμνη με το Τζ-ΝΝ-Τονικ να δω επιτέλους γιατί συμβούλευε «DONT PANIC».Πολλαπλό Ω 3.

#17
nikospip

στο έμπειρη παρθένα

@ patsis: Σε θέλω για editorial στο βιβλίο ;)

#18
nikospip

στο έμπειρη παρθένα

Σας ευχαριστώ πολύ!Σημαία της συμμετοχής μου στο φοβερό σάιτ που έχετε είναι ο ατελείωτος χαβαλές και η ανάγκη να μοιραστώ το δράμα μου να είμαι βουτηγμένος στη μαλακία ως το λαιμό.Και, ναι Γκατζμαν, εμπειρίες ομοειδείς του ορισμού ως ένα βαθμό έζησα και εγώ, όπως μάλλον και άλλοι.¨Αλλωστε πιστεύω ότι υπάρχει η καθομιλουμένη και η σλανγκ και η μόνη διαφορά τους είναι ότι η σλανγκ είναι η καθομιλουμένη που εμποτίστηκε με τις εμπειρίες ζωής του ομιλούντος.

Βουργούνδιοι Ιππότες κιόλας;...Γαμώ τα νιάτα μου που φύγαν...

Μαλάκα, δάκρυσα...

#21
nikospip

στο στο χέρι σου είναι

Καλά που εισαι και εσύ ρε πάτση και μας ταξιδεύεις από τον άδειο κόσμο των σωμάτων στον γεμάτο κόσμο των ιδεών :)
Θάνατος είναι η άδεια τσέπη στο κωλόμπαρο, η τελευταία καπότα που έσκασες σαν φούσκα πριν σου χτυπήσει την πόρτα η Ζιζέλ και ένα τελευταίο «σ'αγαπώ» σε γυρισμένη πλάτη...¨Ολα τα άλλα είναι συμβατικότητες που προτείνουμε ο ένας στον άλλο πριν μας πάρει ο Γκανταλφ μαζί του στη σκια...

*giati (kai to parkinson sta tsontocinema parousiastike.me tosi palindromisi....)

#24
nikospip

στο εκεί γαμάς με το παλτό

eyxaristw para poli gia ta kala sas logia paidia :)

Εισαι Γαμούντος και Δερνοντος γωνία.