#1
vzoom

στο τρελοκαμπέρο(ς)

..ωραίο, ισως τοτε να μελετηθεί αν το επιθετο καμπέρος προήλθε από κανένα παρατσούκλι που θα είχαν κολλήσει σε κάποιο προγονο του πιλότου..πεδίο δόξης λαμπρό...

...η φράση είχε ακουστεί σε 45αράκι δισκάκι Καραγκιόζι με τίτλο «ο καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι».. αξέχάστο...Η πίσω όψη δε είχε το «ο καραγκιόζης αστροναύτης...» όπου ακουγόταν η φωνή του εξωγήινου «σκαμπριμ σκαμπρόνια» και καραγκιόζος έλεγε «ώρε εδώ κάποιος μαγειρεύει μακαρόνια»...

...και επιπλέουν..

...μάθανε τα μανταλάκια να ξεκρεμάνε μόνα τους...

#5
vzoom

στο αντίστροφη αττική σύνταξη

....μια κοτόπουλο με ολίγη από σουτζουκάκια...

#6
vzoom

στο κανίβαλος

...lagavulin δεν παίρνει τίποτα. το πίνεις εντελώς σκέτο. Η μυρωδιά του ιωδίου απαγορεύει οποιαδήποτε προσθήκη...

#7
vzoom

στο ...το Χριστό / την Παναγία

...πάντως όταν λές γαμώ το χριστό σου κλπ αναφέρεσαι σε κάτι που στην ένταση της στιγμής είναι μακρινό, δεν έχει κάποια άμεση σχέση με αυτόν που βρίζεις (εκτός και αν είναι ο πάπας ή ο αρχιεπίσκοπος ο ίδιος) και ως εκ τουτου το κάνεις και λίγο εκ του ασφαλούς. Αν είναι κάποιος μάγκας θα έλεγε σου γαμώ την μάνα την αδερφή κλπ και θα περίμενε να εισπράξει την πραγματική οργή από τον άλλο. Αν είναι κολώστρα λέει ένα γαμωσταυρίδι και κάνει τον κάποιο...

#8
vzoom

στο βυσματώνω

..τι να σου πω γιατρέ μου, το τσούξιμο στα χέρια θυμάμαι...

#9
vzoom

στο περιστεράς

..έχω την εντύπωση πως τορναδόρους έλεγε του μπάϊ..ο γανυμίδης ήταν ένας με χειριστή τον Δία....
... Η Μυθολογία του Τσιφόρου είναι νομίζω μία από τις πλέον άρτιες μυθολογίες που κυκλοφορούν στην οποία καταλαβαίνεις πόσο αλληλεπιδρούν οι λαοί ο ένας με τον άλλον. Για κάθε δικό μας μύθο δίνει και τις συσχετίσεις με άλλων λαών μέχρι και της Ινδίας....και φυσικά δεν σου μένει άντερο...

#10
vzoom

στο βυσματώνω

...όπως και να 'χει στο στρατό βυσμάτωμα χωρίς ΧΙ.ΜΠΛ. (χειριστής μπλάνκο) δεν γίνεται. Είσαι στις 12 εξοδούχος; Στις 2 δεν είσαι. Ο ΧΙΜΠΛ σε έχει κάνει μαγειρία με γερμανικό και το πρωϊ σκουπίδια. Στη θέση σου για έξοδο το βύσμα..

#11
vzoom

στο κρένι

...δεν έχουν όλα τα πλοία (μικρά ή μεγάλα) κρένια. Μάλιστα στα ναυλοσύμφωνα υπάρχουν ιδιαίτεροι όροι για την χρήση τους. Στα μεγάλα λιμάνια υπάρχουν γερανοί σταθερής τροχιάς σε ράγες που εξυπηρετουν τα πλοία ή την δουλειά την αναλαμβάνουν εργολάβοι με δικούς τους κινητούς γερανούς. Αν το πλοίο έχει κρένια την λειτουργία την αναλαμβάνει το σωματείο του λιμανιού.
..Ο βραχίονας του γερανού λέγεται βελόνι, ο μηχανισμός στο άκρο του βραχίονα που χρησιμοποείται για χύμα πρόϊόντα π.χ. στάρι) λέγεται χούφτα.Τέλος αν πρόκειται για παλέτες χρησιμοποείται η λεγόμενη πόρτα στην οποία μπαίνουν 4-4 παλέτες κλπ.

#12
vzoom

στο κάνω μόκο

...με μολόχα τα ποτίζανε και κοιμόντουσαν όλη την ημέρα..

#13
vzoom

στο φατούρο

.. απο τον τυπο στο μηδι αν θυμάμαι καλά πήρα πτυχίο..

#14
vzoom

στο τεντιμπόης

...νόμος 4000, στη ζούγκλα του μαυροπίνακα...

#15
vzoom

στο πετάγομαι σαν πούτσα

..σε ποιο hardcore έκφραση χρησιμοποιείται και ως « τί πετάγεσαι σα σφηνοπουτσα ρε μ.....α (ντρέπομαι να το πω»

#16
vzoom

στο φέρμα η τζένοα

...μετά από κάμποσες μέρες σε «πειρατικό» μπορεί όλες τις τζένοες να τις βλέπεις φερμαρισμένες!!!

#17
vzoom

στο παπαγαλάκι

...σόρρυ αλλά για τζίνια δεν βρήκα τίποτα!!..

#18
vzoom

στο τσουρώνω

...για το παράδειγμα η πλήρης φράση είναι «..μακριά απο πλώρες καραβιών, μπροστινά καλογέρων και πισινά γαϊδάρων..» αναφέρεται σε κίνηση σκαφών όταν διασταυρώνονται οι πορείες και το ένα δεν μανουβράρει εύκολα..

#19
vzoom

στο ζυμαράκι

...«κρέας και τον βγάζω κυμά..» Αν είναι με την καλη ένοια οκ. Αλλά μάλλον θα το σκεφτόμουν γιατι δεν ξέρεις τι κυκλοφορεί εκεί έξω!

#20
vzoom

στο ζυμαράκι

...και μια και πιάσαμε τα ζυμάρια και τους φούρνους...«ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ 45αρα, παραμελημένη, ατυχήσασα, ζητά απόλαυση από πραγματικό άντρα. Βάζω τον φούρνο, βάζεις το κεφαλάκι; Μπορείς να με λες Πάμελα»

#21
vzoom

στο ζυμαράκι

...το βρήκα και έτσι: «Eιμαι η ταλαντουχα Δεσποινα. Τον παιρνω γυψο και τονε βγαζω ΑΓΑΛΜΑ....! »...

...όταν ήμουν μικρός και μου έφευγε καμία μου έλεγε «καντην να φύγει το κακό» που ταιριάζει πλήρως με τα προαναφερθέντα...

#23
vzoom

στο ταΐζω το μηχάνημα

...μπαααααα, δεν νομίζω.....

#24
vzoom

στο ταΐζω το μηχάνημα

....ευτυχισμένες εποχές στην υπόγα πίσω από το γήπεδο του ΠΑΟ στην Αλεξάνδρας και μετά στην υπόγα στην Καμβουνίων (Περιοχή Συντριβάνη - Θεσσαλονίκη) ως φοιτητής!

#25
vzoom

στο μπαταριά

...οι μπαταριές του ορισμού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού. Οταν δούλευα στο αεροδρόμιο (ανατολικό τότε) ακόμα θυμάμαι τους ταξιτζήδες στην πρασιά που υπήρχε στον δρόμο που οδηγούσε από το αεροδρόμιο στην Βουλιαγμένης σε σειρά να ρίχνουν μπαταριές πριν πάνε στην πιάτσα να πάρουν πελάτες. Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της ελληνικής φιλοξενίας με την επιβίβαση θα τους έδιναν και χειραψία.

#26
vzoom

στο λιμανιάτικα

..ποιο ειδικά είναι τα φαρικά, του καβοδέτη, τα πιλοτικά άν χρειάζεται κοκ...

#27
vzoom

στο παπαγαλάκι

αφορά και αυτό φορτηγά και συναφείς δραστηριότητες;

#28
vzoom

στο παπαγαλάκι

μμμμ δεν το εχω ακούσει, αφορά και αυτό φορτηγά και συναφείς δραστηριότητες;

#29
vzoom

στο φορνέλο

..βάααααρδα φουρνέλο!!!!!

η προειδοποίηση όταν το φυτίλι έχει ανάψει και πρέπει όλοι να καλυφθούν.

#30
vzoom

στο Κούρδος

..εεε, μα φυσικά λίγες..