#1
Μουστάρδαμος

στο απολιτίκ

Μπούμπη μπέιμπυ και Αιρονικίνα (κατα το γερακίνα!), φυσικά και η Αριστερά μπορεί να είναι καρασυντηρητική του κερατά, (κι ας λέει ο Τζήζας, αυτόν τον κόβω για σεσημασμένο!!) αλλά μόνο ως αποτέλεσμα του πώς οργανώθηκε και πώς κατέληξε να κινείται η πλειονότητα των εκφραστών/οπαδών της. Αυτό το κακό μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα σπίτια! Η θεωρία της είναι που έχει τη γοητεία, όχι ο Περισσός της! (άν και προσωπικά βρίσκω ακόμα αξία στην Κούβα της)

Khan, όντως ο Χάλικ πρέπει να είναι απο τους πιο καμμένους θαμώνες στο Φωτομάγαζο του Αντόμπη. Μπορεί και να τόχει αγοράσει κιόλας.

(απομακρύνεται τοίχο-τοίχο κοιτώντας με τρόμο τον allivegp)

#2
Μουστάρδαμος

στο απολιτίκ

Βίκαρ, ανέφερα τη δημοκρατία απλά και μόνο γιατί μου ήρθε στο μυαλό οτι στο Βυζάντιο ας πούμε, «πολιτική» σήμαινε ίντριγκα και power games μεταξύ των αξιωματούχων, και όχι συμμετοχή του λαού στα κοινά. Το οτι ο λαός ήταν με τους Πράσινους ή με τους Βένετους δέν συνιστούσε συμμετοχή πολιτικού τύπου όπως σε μία δημοκρατία. Για μένα, ισχύει αυτό που λές τουλάχιστον στο οτι η δημοκρατία δέν είναι εξ ορισμού προϋπόθεση συμμετοχής του πολίτη στα κοινά. Αλλά είναι πιστεύω η ενδεδειγμένη (μεχρι τώρα) βαλβολίνη για το «μοτέρ-συμμετοχή»! Φυσικά έχουμε και κινητήρες συμμετοχής πολιτών πολύ στοιχειώδεις και πρωτόγονους, χωρίς πολύπλοκα κινητά μέρη, μιάς χρήσης, αλλά πολύ αποτελεσματικούς: τους πυραυλοκινητήρες-επαναστάσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Μαυρόγιαννε, μου πάτησες τον κάλο της Φρανκφούρτης! (ένας πολύ ενδιαφέρων κάλος, nevertheless)
Τώρα, όσον αφορά το κύρος των διατυπώσεων των «μεταμοντέρνων», εκτός από άθικτο από αβασάνιστες κατατάξεις (συμφωνώ), είναι επίσης ένα κύρος υποκειμενικό, το οποίο συν τοις άλλοις, δείχνει ιδιαίτερα επιρρεπές σε μόδες, zeitgeist και λοιπά δαιμόνια! (το κύρος, όχι οι διατυπώσεις)

#3
Μουστάρδαμος

στο απολιτίκ

Ρε τι είστε σείς, δε σας προλαβαίνω...

Ironick, πέρα από κόμματα, εφημερίδες και νεοελληνική πραγματικότητα, παραμένει το γεγονός οτι η άρνηση συμμετοχής στα κοινά, το «κοιτάω τη δουλειά μου», είναι ένα κάποιο είδος συντηρητισμού, δέ συμφωνείς; Ή το θεωρείς τραβηγμένο;

BuBis, το ότι πολλοί αντιμετωπίζουν το «τι ψηφίζω» σαν το «τί ομάδα είμαι» δέν νομίζω οτι μπορεί να καταστρέψει το αντικειμενικό νοημα του «αριστερός-δεξιός».

#4
Μουστάρδαμος

στο απολιτίκ

«O Βaudrillard μιλά για... το τέλος κάθε πολιτικής και κάθε ιδεολογίας.»
Μας τά'παν κι άλλοι! Είδαμε τι απέγινε και το Τέλος της Ιστορίας του Φουκουγιάμα: το τελείωσε ενας Οσάμας!

Με Μπωντριγιάρ και Φουκουγιάμα έγινε η Ιταλία Μπερλουσκονία, Johnblack φίλε μου. Γνήσια φιλικά, και όχι ειρωνικά, έτσι; Στο κάτω κατω, μια γνώμη-κωλοτρυπίδα (κατά Clint Eastwood ευαγγέλιο) καταθέτω.

#5
Μουστάρδαμος

στο απολιτίκ

Γουήηλαααα, που θά'λεγε και ο Μπίμπλιμπροξ. Ο Χάλικ ευλόγησε τον πρώτο μου ορισμό με μήδι! Ύπαγε οπίσω μου αστικέ πειρασμέ! Khan, σου συγχωρώ τα πάντα, γιατί δέν ξέρω τι μου γίνεται ακόμα. Μαυρόγιαννε, μην αποδομήσω τον Μπωντριγιάρ σου μέσα, πρωινιάτικα! Βίκαρ, κι'άλλη απομυθοποίηση στη ρημάδα τη Δημοκρατία; πόσο πια; Ή φιλί της ζωής, ή τη γαμήσαμε και πέθανε - οπότε βγαίνουμε στους δρόμους και γίνεται του Ροβεσπιέρου. (Χά, να ψηφίσουμε, ποιό από τα δύο θέλουμε;!)
Κοινώς, καλως σας βρήκα όλους. Και τον allivegp, για τον οποίο δέν είχε εξυπναδούλα ακόμα.
ΥΓ κρίμα που το γενικό φόρουμ του Σλάνγκ δέν έπιασε (αν κατάλαβα καλά).

#6
Μουστάρδαμος

στο κατσιμηχέσω

Α, ωραίος είμαι. Νιούφης δύο ημερών, και πήγα ν'ανοίξω καυγά με το («όχι-ερμαφρόδιτο») Κάννινγκ, aka CL, σελέμπριτι / ιερό τέρας / υπερενεργό μέλος του σάιτ... Φωτιά να με κάψει, ξύδια, πιπέρια κλπ

#7
Μουστάρδαμος

στο κατσιμηχέσω

Τι έγινε Cunning Linguist, γράφουμε τον Μυγιαζάκι με ύψιλον; Όλως τυχαίως εδώ μας έπιασε η ξαφνική επιθυμία του «να είμαστε σοβαροί;»

Χατζηγιάννη ήθελε να πεί, αλλά απο ευγένεια μάλλον το άλλαξε σε Καλομοίρα. Μερικοί δεν εκτιμούν τίποτα πια, τι να πεί κανείς...