#1
mamajuju

στο Ομοοφυλόπουστας

Έβαλα ένα παραπάνω ο-μικρον, στον ορισμό. Μπορείτε να το διορθώσετε;

#2
mamajuju

στο Πρώτη φορά Αριστερά

-Μα πού είναι το ΑΤΜ;

-Πρώτη φορά Αριστερά.

Διδάσκει ότι πρέπει να καθαρίζουμε ό,τι μας κάνει βρώμικους δυναμικά, όπως για παράδειγμα η τοπική εφίδρωση. Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν και απολογούμαι αν κάποιος το εξέλαβε έτσι. Απλά ήθελα να καταγράψω μια αστεία έκφραση και τίποτα παραπάνω. Αν νομίζετε ότι είναι τόσο σημαντικό ή αν κάποιος προσβάλλεται, καλύτερα να αποσύρουμε την έκφραση.

Επισημαίνω την διδακτική δύναμη της έκφρασης. Από τη στιγμή που κάποιος θα τη διαβάσει θα σκεφτεί την τελευταία πρόταση. Δε το λέω προσωπικά. Don't get me wrong

#5
mamajuju

στο κωλοτρυπίδα

Άξια αναφοράς και το τραγούδι "Σου 'πεσε στο δρόμο" των Loutsa Project, το οποίο αποτελεί από μόνο του μια αξιόλογη προσέγγιση στο συγκεκριμένο λήμμα.

Για να μην χαλάσω το έργο του καλλιτέχνη μέσα από τη διαστρεβλωτική μου ματιά παραθέτω το έργο αυτούσιο μαζί με τους στίχους.

Loutsa Project - Σου 'πεσε στο δρόμο

Στίχοι

- Καληνύχτα, καληνύχτα!

- Άντε, καλή πίπα!

Καλημέρα, καλησπέρα, κι όλη μέρα, το ίδιο το βιολί. Ξημερώνει και νυχτώνει κι έχεις πάντα από πίσω μια ψωλή.

Σού 'σκισε στα δύο η κωλοτρυπίδα. (x4)

Καληνύχτα, καλή πίπα, μαύρη πούτσα στον κώλο σου να μπει. Και στο τέλος, ω ρε γέλιο, η ροδέλα θα σου γίνει άλοιφή.

Σού 'πεσε στο δρόμο η κωλοτρυπίδα (x4)

Εντάξει λοιπόν, θα δεχτώ αυτή σου την προσέγγισή σου και όχι την πρώτη. Αναγνωρίζω πως ο μη σαφής ορισμός του σλάνγκ δημιουργεί ασαφή όρια στο τι ανήκει και τι όχι σε αυτή την κατηγορία. Απλά θα επιμείνω στον διδακτικό χαρακτήρα της έκφρασης. Η ανάγκη να χρησιμοποιούμε σλανγκ, πηγάζει από την ανάγκη να καταγράψουμε αδόκιμους όρους ή εκφράσεις με κάποιο σκοπό. Για μένα στο σκοπό αυτό περιλαμβάνεται η κωδικοποίηση της διδαχής σε συνδυασμό με τη χρήση ωμών, χυδαίων, αδόκιμων, υβριστικών και άλλων όρων, έτσι ώστε να καταγράψουμε στο πέρασμα του χρόνου εκφράσεις ή λέξεις που δεν συναντώνται σε λεξικά.

All in all, από το να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο σε αυτή τη συζήτηση προτείνω καλύτερα να σκεφτούμε νέες λέξεις και εκφράσεις γιατί αυτό ειναι το πιο σημαντικό κατ' εμέ. Αν θεωρείς την ένστασή σου ακόμα πολύ σημαντική και αναγκαία καλύτερα να αποσύρω την έκφραση και να παραστήσουμε ότι αυτή δεν έγινε ποτέ.

Αν και νομίζω ότι ήδη θα σκέφτεσαι αν και πότε πρέπει να φρεσκάρεις τον κώλο σου.

#7
mamajuju

στο bmx

Όπα λάθος. Πώς μπορώ να το σβήσω?

Επίσης η έκφραση φρεσκάρισμα αναπνοής δεν αποτελεί σλανγκ έκφραση καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραπτό λόγο, για παράδειγμα σε διαφήμιση για διαλυτικό στόματος.

Νομίζω λείπει από το σάιτ ο ορισμός του τι είναι σλάνγκ. Σύμφωνα με ένα γρήγορο query, το γοογκλ μας λέει:

Slang: a type of language consisting of words and phrases that are regarded as very informal, are more common in speech than writing, and are typically restricted to a particular context or group of people.

Από τη στιγμή που η γλώσσα επιβάλλει τη σκέψη και το σλαγκ αποτελεί τμια μορφή εξέλιξης της γλώσσας, νομίζω ότι η παραπάνω έκφραση συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό, μιας και αποτελεί έκφραση που δε χρησιμοποιείται ευρέως παρά μόνο μεταξύ παρέας, είναι ανεπίσημη, συναντάται κυρίως στον προφορικό λόγο και όχι στο γραπτό και συγκεκριμενοποεί μια κατάσταση η οποία κατά την άποψη μου εκτός από αστεία είναι και "υγιεινή". Επιπλέον διδάσκει στους αναγνώστες το δυναμικό χαρακτήρα της υγείας και της γλώσσας.

Οπότε πριν το αφορίσουν οι σχετικοί γλωσσολόγοι, θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε τον ορισμό του σλάνγκ και τους λόγους που αυτή η έκφραση δεν ανήκει εδω μέσα;

Γιαπωνέζικη τουαλέτα

Τουαλέτα γιαπωνέζικης κατασκευής, που θεωρείται από πολλούς ως η καταλλήλοτερη για φρεσκάρισμα κωλοτρυπίδας. Περιλαμβάνει και μηχανισμό εξαερισμού.

#11
mamajuju

στο πελέος

Σύμφωνα με ειδικούς, ο όρος αποδίδεται ως πελέας και όχι ως πελέος, όπως λανθασμένα αναφέρεται στον ορισμό.