Από την κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνους. Οι Σλανγκοφοριάζουσες είναι το αντίθετο από την Λυσισλάνγκη. Αν η Λυσισλάνγκη είναι αυτή που προσπαθεί πάση θυσία να σταματήσει το σλανγκάρεστο έργο του άντρα της, οι Σλανγκοφοριάζουσες είναι οι γυναίκες, που όπως οι Θεσμοφοριάζουσες, έχουν μετατρέψει την σλανγκ σε καθαρά γυναικεία γιορτή / υπόθεση / δουλειά και δεν επιτρέπουν στους άντρες τους να εισέλθουν. Δηλαδή είναι οι Λήμμαν Sisters, αλλά στο πολύ πιο ακραίο!

Να θυμίσω ότι η αριστοφανική κωμωδία αναφέρεται στην γιορτή «Θεσμοφόρια» προς τιμή της Δήμητρας, που είναι μια καθαρά γυναικεία γιορτή, όπου δεν επιτρέπεται να παρίστανται άνδρες, και τα ευτράπελα αρχίζουν από την στιγμή που δύο άντρες αποφασίζουν να παραβούν την εντολή της θεάς. Παρομοίως, οι Σλανγκοφοριάζουσες είναι σλανγκίστριες μυημένες στα άδυτα της γυναικείας σλανγκ, όπου οι άντρες σλανγκιστές δεν μπορούν να εισέλθουν. Με λίγα λόγια η Λυσισλάνγκη είναι το παράδειγμα γυναίκας προς αποφυγή, ενώ η Σλανγκοφοριάζουσα είναι το πρότυπο της γυναίκας προς μίμηση. Οι Σλανγκοφοριάζουσες είναι το μέλλον της σλανγκ.

Παραδείγματα Σλανγκοφοριαζουσών και Σλανγκοφορίων:

Η αναγωγή της Μουνολογίας σε επιστήμη από την Regina Vagina. Βλ. μουνίλα, η, καμένο ντουί, το, περιοδόβρακο.

Η συγγραφή του Slangopolitan από την Yaloma Dentata σε λήμματα, όπως μωρό και το φιλικό στον χρήστη άνδρα μαγειρεύω ένα καλό γεύμα.

Τα inside informations της Πειρατίνας με έμβλημα το χταπόδι για τις ανάφτρες (pun unintended).

Οι γρίφοι της Στρουμφίτας για τα δώδεκα αρχίδια που έχουν οι γυναίκες...

Η όποια ομοιότητα με χρήστη/ χρήστρια του slang.gr είναι εντελώς συμπτωματική και δεν βαρύνει τον συγγραφέα. (από Hank, 28/02/09)Θεσμοφοριάζουσες. (από Hank, 28/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

:) :) :)
Να, αυτά κάνεις!
Ιρονικ αν δεν κατάλαβες είσαι πλέον η Regina Vagina αχαχαχα

#2
Hank

Με την καλή έννοια!!!

Ας όψεται ο Vrastaman, που με παρέσυρε! Εγώ ήθελα να βρω μια έκφραση που να εκφράζει την εξουσία, ισχύ και σοφία της Ιρονίκ, κι έτσι διατύπωσα το «Σιδηρά Κυρία» σε σχέση με το «Ιρονίκ», αλλά οι εξελίξεις με ξεπέρασαν!

Να σημειώσουμε πάντως πως η Regina Vagina είναι μια fictitious entity και οποιαδήποτε ομοιότητα με ζώντα πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική!

#3
Galadriel

αχαχαχα Χάνκυ φοβάμαι για σένα πλέον

#4
iron

τώρα, τώρα... σας έρχεται σε μερικές μέρες και η αρχοντομούνα... αν και με έχει ζορίσει πολύ, μπορώ να είπω.

οι τίτλοι αυτοί που μας δώσατε είναι και λίγο τρομακτικοί, νο; τύφλα νά 'χει η Κρουέλλα...

και μια παρατήρηση: το περιοδόβρακο δεν είναι δικό μου, είναι του ΙNRI. εγώ μόνο το μύδι έβαλα. Μη βρεθώ στην κόλαση τζάμπα κι άδικα δηλαδή...

#5
Vrastaman

Ευγε Khan!
Τελικά τα Regina Vagina και Yaloma Dentata σιωπηρά καθιερώθηκαν, ε;

#6
Vrastaman

Σλανγκομούνα είναι κάπως πιο casual συνώνυμο της σλανγκοφοριάζουσας. Επίσης σλανγκομάνα, στο πιο καθωσπρέπει.