Από το στερητικό ξε- και τσίπα (ελαστικός υμένας, κρούστα στην επιφάνεια υγρών και, μεταφορικά, η ντροπή).

Η λέξη αποδιδόταν βασικά σε θηλυκά που είχαν χάσει την παρθενιά τους και σε γυναίκες του δρόμου δηλ. πουτάνες. Η παρθενιά ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί μόνο οι παρθένες κοπέλες είχαν το δικαίωμα γάμου και της αποκατάστασης. Ήταν πολύ μεγάλη ντροπή για όλη την οικογένεια μια κοπέλα ξετσίπωτη (χωρίς παρθενικό υμένα και επομένως χωρίς ντροπή).

Σήμερα η απώλεια της παρθενίας δεν αποτελεί πλέον κριτήριο επιλογής συντρόφου και η λέξη χρησιμοποιείται και για τα δύο φύλα δηλώνοντας άνθρωπο χωρίς ηθικούς φραγμούς και προκλητικό.

1.Όταν γεννιούνται οι γυναίκες και είναι νεογέννητα μωρά ακόμα, τους βάζουν στο μυαλό ένα τσιπάκι που τις κάνει να έχουν αποκλειστικό σκοπό της ζωής τους τον γάμο.
Κάποιες καταφέρνουν και το βρίσκουν, και στην συνέχεια το βγάζουν, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται για τον γάμο αλλά μόνο για το σεξ και την απόλαυση.
...Αυτές είναι οι λεγόμενες «ξετσίπωτες»! (δεν είναι δικό μου. από filaki.gr)

2.ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ξετσίπωτη κυβερνητική επιβεβαίωση!
Σάλο προκάλεσε η χτεσινή αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη», σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου κατά των λαϊκών διαδηλώσεων. Κι ενώ, σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς καταγγέλλουν τον ολισθηρό κατήφορο, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη - πιστή στις αντιδημοκρατικές της παραδόσεις - να προχωρήσει στην προώθηση και ψήφιση του τερατουργήματος

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Πολύ καλός!

#2
Galadriel

Statler says: ε, ναι, κορυφαίος.

#3
Hank

Πολύ καλή, κορυφαία, ωρέ κλεφτόπουλα (που θά 'λεγε κι ο Βράστα). Το vip δεν είναι απ' το very important penis, αλλά απ' το άλλο! Μπράβο, vip, μας μόρφωσες! Βλ. και τσίπρα, η.

#4
Vrastaman

Vip!