Η Στιρέλλα είναι σύστημα σιδερώματος συνεχούς ατμοποίησης και, όπως υποστήριζε γνωστός μόδιστρος στη σχετική διαφήμιση, είναι θαυματουργό γιατί εξαφανίζει κάθε ίχνος από τσαλάκωμα σε κάθε είδους ύφασμα. Ο μόδιστρος βρίσκεται σε κάποια επίδειξη των ρούχων του και μόλις βρίσκει τσαλακωμένο το φόρεμα που ήταν να βγει στην πασαρέλα, φωνάζει με πολύ αέρινο στυλ σίγουρος για το αποτέλεσμα: «Τη Στιρέλλα, τη Στιρέλλα!».

Τη Στιρέλλα την επικαλούμαστε, όταν μια κατάσταση αρχίζει και στραβώνει και ζητάμε λύση επιτόπια, άμεση.

Τη Στιρέλλα την επικαλείται και η Φωφώ (η οποία έχει πρόσφατα πατήσει τα δεύτερα –ήντα, αλλά θέλει να πιστεύει ότι βρίσκεται ακόμα λίγο μετά τα είκοσι) και έχει να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο εχθρό: τους πλισέδες στο σώμα της και τις ρυτίδες στο πρόσωπό της. Στην αρχή που παρουσιάστηκαν κάλυψε τις ρυτίδες με το μακιγιάζ. Μετά ο εχθρός επανήλθε με περισσότερες δυνάμεις και κατέφυγε στις μπότοξ. Ο εχθρός επανέρχεται δριμύτερος και καταφεύγει στο ρετουσάρισμα χρησιμοποιώντας τη Στιρέλλα μοντέλο «Φουστάνος», που θεωρείται κορυφή στο σιδέρωμα πλισέδων.

  1. Αγουροξυπνημένη προσπαθώ να φτιάξω καφέ, αλλά μου πέφτει το κουτί με τον καφέ. Δεν με ένοιαξε η ατσαλιά και φώναξα στον εαυτό μου: τη Στιρέλλα τη Στιρέλλα και άνοιξα το ράφι και έβγαλα δυο φακελάκια που τα είχα για καβάντζα...

  2. Η Φωφώ κοιτάζεται στον καθρέφτη και ανακαλύπτει δυο καινούριες ρυτίδες. Συμφοράαα! Τη Στιρέλλα τη Στιρέλλα!!! Και έτρεξε να πάρει τηλ. να κλείσει ραντεβού για ρετούς.

(από vip, 01/03/09)(από Galadriel, 02/03/09)Στο 1\'13" η διαφήμιση. Σπεκ στον assosmalakos. (από poniroskylo, 09/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Μπράβο! Όταν έβαλα το λήμμα στο ΔΠ δεν έλπιζα σε τόσο καλή επεξεργασία του! Μπράβο Βιπ!

Το γνωστό ανέκδοτο:
Η γριά εμφανίζεται γυμνή στον παππού, και του λέει:
-Αγάπη μου, φόρεσα το κοστούμι του έρωτα!
Κι αυτός ατάραχος:
-Ναι, αλλά ξέχασες να το σιδερώσεις!

#2
vip

χαχαχα. καλό!!

#3
GATZMAN

Πολύ καλό
Μιλας για τον Κωστέτσο που λόγω του ότι είναι αδερφή τού ελέους τον φώναζαν λόγω διαφήμισης και πουστηρέλα

#4
Επισκέπτης

Ναι (ειρωνικό)... τη διαφήμιση περίμενε για να τον ξεφωνίσουν!!!

#5
Επισκέπτης

Το ειρωνικό κολλάει στο ναι και όχι σε σένα γκατζ... προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...

#6
GATZMAN

!

#7
Επισκέπτης

Ρε παιδιά που θα τη βρούμε αυτή τη διαφήμιση ; Την ψάχνω καιρό και δεν υπάρχει πουθενά. Ας τη βάλει κάποιος στο utube !!!

#8
assosmalakos

Η διαφημιση βρέθηκε.Βαλτε στο uτιουμπ «κοντρα πλακέ part 3».Στο 1.13 κι εξής η πηγή του λήμματος.Εμένα βασικά άλλο με ανησυχεί:το οτι έπεσα σε αυτό το λήμμα και με διαφορά λίγων ημερών έπεσα τυχαία και στη διαφήμιση η οποία είναι εμβόλιμη σε ένα βίντεο ενός επεισοδίου ενός τηλεπαιχνιδιού 15ετίας είναι εντός αποδεκτών πλαισίων;

#9
assosmalakos

Επανέρχομαι γιατί νομίζω αξίζει περαιτέρω σχολιασμό:
Ακούστε το Σπύρο πώς χρησιμοποιεί την ατάκα παραλλάσσοντάς την κατάλληλα.Στο 1'48,ακριβώς μετά το τέλος της διαφήμισης.
Κι έτσι μπορούμε να διατυπώσουμε τον γενικό κανόνα πως η ατάκα αυτή βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις διλεκτικές απαντήσεις μας (αρθρο απλό ή εμπρόθετο ή πρόθεση+όνομα) ΕΦΟΣΟΝ είναι τρισύλλαβο και παροξύτονο (το όνομα).Εδώ η χρήση από το Σπύρο μοιάζει λίγο παρωχημένη,καθώς δεν ακολουθείται ο παραπάνω γραμματικοφωνολογικός κανόνας (ΜΟΥ).
Σκεφτείτε:
-Ποιόν να φωνάξουμε για τέταρτο στο καρέ;
-Το Μανόλη,το Μανόλη!!!
Φωνολογικοατακικά ταιριάζει,ωστόσο σήμερα δεν παραπέμπει απευθείας στο λήμμα μας (μιλώ για τους μη μυημένους,όχι για μας),καθώς έχει πλέον ατονίσει η χρήση του λήμματος αυτού.
Αν,όμως,η πρώτη συλλαβή του ονόματος είναι -στ/ι/ δείτε τα αποτελέσματα:

1.(κάτοικος Λαμίας)-Πού θα πάμε για καμιά βούτα; (κάτοικος Λαμίας)-Στη Στυλίδα, στη Στυλίδα!!

2.(Μπαρμαν) -Πώς τη θες τη βότκα; (Γνωστός Πελάτης) - Με στυμμένο,με στυμμένο!!

  1. (φίλαθλος) -Τι νομίζεις ότι συνέβαλε αποφασιστικά για να πάρει ο Παγκαρβουνιακός το πρωτάθλημά; (οπαδός Παμπετρελαϊκού) -Τα στημένα, τα στημένα!!

Σημαντικό:Για να εκπληρώσει τη λειτουργία του πλήρως το παραπάνω λήμμα, θα πρέπει η απάντηση που δίνεται χρησιμοποιώντας το ως πρότυπο, να είναι η αυτονόητη «να μη χωρεί ερώτημα περί τούτου», να είναι προφανής κι αυτόδηλη (τα δύο θαυμαστικά μεταφέρουν ακριβώς τον τόνο του αυτονόητου στην απάντησή μας). Εξάλλου,η επιλογή των ηρώων στις παραπάνω 3 συζητήσεις δεν έγινε καθόλου τυχαία,εκπληρώνουν το ουσιώδες αυτό κριτήριο της αυτοδηλίας (παράβαλε αυτοδειλία=φοβάται και τη σκιά του)

#10
Khan

Εύγε, γουστάρω σλανγκάζ!