Αν και οι γυναίκες γενικώς δρουν περίεργα και ακατανόητα για το ανδρικό μυαλό, η συμπεριφορά τους τείνει να φλιπάρει σε συγκεκριμένες εποχές, κυρίως όταν περνούν περιοδεύον ή κλιμακτήριο ή όταν πέφτει αγαμησιά. Κατά τις εποχές αυτές η συμπεριφορά της γυναίκας τείνει προς το ανελέητο πρηξαρχίδι και όσοι/-ες συσχετίζονται μαζί τους οφείλουν να προσέχουν πολύ καλά τη συμπεριφορά τους, καθώς μια σπίθα είναι αρκετή για να προκαλέσει ολική καταστροφή!

Όοοοολα λοιπόν αυτά τα προβλήματα που αποσταθεροποιούν την γυναικεία συμπεριφορά ονομάζονται με μια λέξη γυναικολογικά. Κάποια έχει τα γυναικολογικά της όταν συμπεριφέρεται αλλόκοτα: είναι δηλαδή κάπως, γκρινιάζοντας, φρικάροντας και πιθανώς φτάνοντας στα όρια της υστερίας χωρίς λόγο και αιτία. Πολλές φορές η έκφραση έχω τα γυναικολογικά μου χρησιμοποιείται και για πισωγλέντηδες (για ευνόητους λόγους), ενώ σπανιότερα χρησιμοποιείται και για άντρες που συμπεριφέρονται υστερικά.

 1. - Μωρό μου με αγαπάααας;
  - Ναι μωράκι μου...
  - Όλο εγώ σε ρωτάω όμως...
  - Αφού στο είπα πριν από πέντε λεπτά!
  - Εγώ θέλω να μου το λες συνέχεια!
  - Ε μα δεν μπορώ να στο λέω όλη την ώρα!
  - Το ήξερα ότι δεν με αγαπάς!!!
  - Μα όχι, δεν είπα αυτό...
  - Όχι αυτό είπες, με έχεις βαρεθεί!
  - Δεν μου λες, τα γυναικολογικά σου έχεις; Άσε με στην ησυχία μου!
  - Σλαπ!!! (ο ήχος της σφαλιάρας)
  - Ωχ!!!

 2. - Λύσσαξε η γριά όλο το πρωί να ετοιμάσω τα έγγραφα! Άσε που καθόταν πάνω από το κεφάλι μου και με ξέχεζε συνέχεια ότι καθυστερώ και δεν τα κάνω σωστά!
  - Τι έπαθε;
  - Ξέρω κι εγώ; Γυναικολογικά...

 3. - Τι έπαθε πάλι ο Παναγιώτης και χάλασε τον κόσμο στην πρόβα;
  - Τι να πάθει μωρέ, τα γυναικολογικά του έχει... Όλη την ώρα γκρινιάζει, δεν τον ξέρεις τι υστερικιά που είναι;!

Κι όμως! Είναι ένας υπέροχος σύζυγος! (από Hank, 03/03/09)(από Galadriel, 04/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Σωστόστ! Θεωρώ όμως ότι ότι είναι gender-free, καθώς τα κρούσματα γυναικολογικών (και δη σε μη gay ανδρες) βρίσκεται σε έξαρση. Τυπικά εξωτερικά γνωρίσματα: τετρατριχοτομικές απαιτήσεις και high-pitch συριστικές φωνές, κράμα Minnie Mouse και Άδωνι Γεωργιάδη. Δυστυχείς όσοι έχουν συναδέλφους με γυναικολογικά, για κλάματα όσοι τους έχουν για προϊσταμένους...

#2
GATZMAN

Ενδιαφέρον λήμμα!

#3
iron

σχετικοάσχετο: στα χρόνια μου στο σχολείο λέγαμε για να δικαιολογήσουμε αδικαιολόγητες απουσίες ότι είχαμε «οικογενειακά». το θυμάται κανείς; λέγεται και τώρα;

#4
Galadriel

Μπα, πρώτη φορά το ακούω αυτό ιρον. Βέβαια, μπορεί και να οφείλεται σε αυτόν τον Γερμανό που μου 'χει πάρει τα μυαλά (τον λένε Αλσχάιμερ), δεν παίρνω όρκο.

Θυμάμαι πάντως κάποιες να λένε με στόμφο «κύριε Βαγγέλη - καλή του ώρα του γυμναστή - σήμερα δεν θα κάνω γυμναστική, έχω περίοδο» και χασκογελάγανε ξεδιάντροπα λες και άλλη καμια δεν γέννησε μόνο η Μαριώ το Γιάννη, μήπως και πιάσει το υπονοούμενο (ρε τι τραβάνε κι οι δάσκαλοι...).

#5
Vrastaman

Δες την φωτεινή πλευρά, Μες. Με τον Γερμανό μαθαίνεις τα ίδια καλά νέα πολλές φορές για πρώτη φορά!

#6
iron

μμμπορεί να ήταν ενδοσχολική έκφραση τότε.

#7
Galadriel

Μπα, ίσως ήταν τότε της μόδας, εγώ απάντησα στο «λέγεται και τώρα» αχαχουχα

#8
Επισκέπτης

Mes< εγω θυμαμαι το «ειμαι αδιαθετη' που νομισα στην αρχη οτι 1<δεν εχει θεση ¨2<δεν εχει διαθεση 3<δεν δινεται (σα πιο σωστο)Οσο για το Γερμανο το να θυμασαι πως τον λενε ειναι το πρωτο βημα για τη θεραπεια!Εγω προχωρησα κιαλλο.Το μικρο του ονομα ειναι Alois

#9
Galadriel

gaidouragathos αφενός γιατί μωρό μου δεν κάνεις Login; Αφεδύο το «αδιάθετη» ως έννοια «δεν δίνομαι» είναι κορυφαία, πρωτοφανής για μένα και προσκυνώ την μεγαλειότητά της. Αφετρία αυτό το Alois τώρα που κολάει (σόρυ ακαφελόγιστο).