Αυτός ή αυτή που έχει εμμονή στο να συνάπτει σχέσεις με πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία. Εκεί οπωσδήποτε μιλάμε για βαρύ οιδιπόδειο. Μας έλειψε ή ο μπαμπάς ή η μαμά όταν είμασταν μικροί και τον/την αποζητάμε στο πρόσωπο κάθε πολύ μεγαλύτερού μας, ή, όχι μόνο δεν μας έλειψε, αλλά ήταν τόσο ανεπανάληπτη προσωπικότητα που δεν την χορτάσαμε και, ωσεκτουτού, δεν μπορούμε να αποζητήσουμε τίποτε παρόμοιο σε +/- συνομήλικούς μας. Ή, απλά, ο γέρος / η γριά έχει λεφτά.

Το φαινόμενο είναι σύνηθες στις κοπέλλες που, από το σχολείο, από τα 15 τους, εκδηλώνουν προτιμήσεις προς πολύ μεγαλύτερούς τους (40άρηδες). Η συνήθεια αυτή διαιωνίζεται και διατηρείται σε όλες τις ηλικίες. Όταν πια αυτές ακουμπήσουν τα πενηνταφεύγα και ο αγαπητικός τους είναι με το ένα πόδι στον τάφο, το μόνο που τους απομένει είναι τα λεφτά του, ή η απόγνωση -αν είναι πράγματι ερωτευμένες. Αλλά επειδή όλα είναι σχετικά και το τεκνό μπορεί να σου σκοτωθεί σε τροχαίο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ή τέλος πάντων μαζί με τον γέρο.

Η γεροντοφιλία μοιάζει ακατανόητη, σε όσους δεν την έχουν νιώσει, από την πλευρά του νεώτερου. Από την πλευρά του γηραιότερου όμως, χα!

Διάσημες γεροντόφιλες:
Η Ιουλίτα που την κόλλησε στον Ελύτη
Η πωστηναλένε που συνόδευε τον Μπόρχες

- Νόστιμο παστάκι η Αμαλία, γιατί μας την έκρυβες ρε παπάρα;
- Γιατί δεν είναι για μαλάκες σαν κι εσένα, της αξίζουν πιο ώριμοι άντρες και τέτοιους ζητάει.
- Δηλαδή;
- Να της ρίχνουν καμιά εικοσπενταριά χρονάκια, ντεφάκτο.
- Σοβαρολογείς; Η Αμαλίτσα γεροντόφιλη;

(από Vrastaman, 05/03/09)true lav (από pavleas, 05/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vip

Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.... Κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει δεν μπορείς να το κρίνεις. Με άλλα κριτήρια επιλέγεις τον μικρό και με άλλα κριτήρια τον μεγάλο. Γι αυτό θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το βαρύ οιδιπόδειο.

#2
Vrastaman

Ένας γερόλυκος καμάκιας φίλος διατηρεί δύο πουτσύλατα: Μια super-duper μηχανή για να βγάζει τα μιλφέιγβόλτα – τα κάνει να αισθάνονται ανέμελα νιάτα - και ένα κυριλέ Μερσεντικό για να κυκλοφορεί τα παστάκια τα οποία και μεγαλοπιάνονται. Σε περιπτώσεις δε που εποφθαλμιά παστάκι, πάντα φοράει κολόνια Old Spice: είναι το κλασσικό after shave των μπαμπάδων, και ωσεκτουτού παστακομαγνήτης!

#3
vip

Παντρεύθηκε τέσσερις φορές, όλες με συναδέλφους του. Οι τρεις πρώτοι γάμοι διήρκεσαν λίγο - αντίστοιχα δύο, τέσσερα και πέντε χρόνια. Μάλιστα για τον τρίτο υπάρχουν αμφιβολίες, εάν έγινε πραγματικά ή ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι του Τσάπλιν για να προστατεύσει τη σύντροφό του. Το 1943, σε ηλικία 54 ετών, παντρεύθηκε τη δεκαοκτάχρονη Όνα, κόρη του συνομηλίκου του Ευγένιου Ο' Νηλ. Αυτός ο γάμος κράτησε τριάντα τέσσερα χρόνια, μέχρι το θάνατό του.

Συνολικά ο Τσάπλιν απέκτησε 11 παιδιά. Ένα από τον πρώτο γάμο, το οποίο πέθανε τρεις μέρες μετά τη γέννησή του, δύο από το δεύτερο και οκτώ από τον τέταρτο.

#4
iron

ναι βρε βιπ μου, σαφώς. Αλλά εδώ κάνω και λίγο πλάκα, ε; αλλιώς δεν θα λίνκαρα με τη Γιαλόμα, θα λίνκαρα με Φρόυντ, χαλαρά και επισήμως.

#5
Vrastaman

Ο Θεός της Μπάλας ήταν ο αγαπημένος μου γάλλος τραγουδιστής και στιχουργός Serge Gainsbourg. Ήταν κακάσχημος και αλκοολικός αλλά έζησε την ζωή του γαμώντας και δέρνοντας, αγαπήθηκε από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη (ενδεικτικά: από την Catherine Deneuve και την Brigitte Bardot, μέχρι την Vanessa Paradis). Δεν κώλωνε πουθενά: Την ώρα της ηχογράφησης του Je t;aime (moi non plus) έκανε έρωτα με την Jane Birkin. Ηχογράφησε την Μασσαλιάδα σε reggae εκτέλεση και όταν του την έπεσαν ορισμένοι ακροδεξιοί γάλλοι αυτός αγόρασε το πρωτότυπο κείμενο της Μασσαλιάδα από το Sotheby’s και κατούρησε επάνω του. Σε live τηλεοπτική μετάδοση, έστειλε την ξενέρωτη αμερικλάνα Whitney Houston αδιάβαστη λέγοντάς της «I want to fuck you!” Στο τέλος παντρεύτηκε ένα εξωτικό αμαρτωλό, την Bambou, και αποδήμησε από τον μάταιο ετούτο κόσμο ένα χαμόγελο στο στόμα!

#6
vip

Ένα σχόλιο έκανα.. έτσι για να έχουμε ποικιλία... κάτι να λέμε και μεις όταν δεν έχουμε κάποια φαεινή ιδέα...

#7
Vrastaman

Chill-out, sistas ;-)

#8
poniroskylo

@ vrastaman: εσύ έχεις ενδιαφέροντες φίλους μιας κάποιας ηλικίας, αυτόν εδώ τώρα με τα δυο εργαλεία και άλλους - διπλωματικούς, αρχιτέκτονες ...

#9
Vrastaman

@ΡΤΠ Η κοινή τους συνισταμένη είναι ότι δεν μπαίνουν στο διαδίχτυ, αλλιώς θα έπαυαν να είναι οικογενειακοί φίλοι :Ρ