Πρότζεκτ ονομάζουμε το σύνθετο έργο που γίνεται με στόχο τη δημιουργία ενός προϊόντος η μιας υπηρεσίας. Για τη διενέργεια αυτού του έργου γίνεται αξιοποίηση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των αναγκαίων υλικών, στον απαιτούμενο χρόνο. Ενα κλασικό πρόγραμμα Η/Υ στη διαχείριση πρότζεκτς, είναι το MS Project.

Σλανγκιστί, ο όρος λέγεται όταν κάποιος που είτε, δε διακρίνεται από λειτουργικότητα πνεύματος είτε, θέλοντας να εντυπωσιάσει κάποιους, αναλαμβάνει μια εντελώς απλούστατη και εντελώς τυποποιημένη εργασιακή διαδικασία και καταφέρνει να την κάνει τόσο πολύπλοκη, τόσο πολυσύνθετη, τόσο δαιδαλώδη, ώστε να την κάνει να θυμίζει πρότζεκτ. Π.χ.: στη δουλειά, φτιάχνει το... χαρτομάνι, συγκαλεί τα... meetings, φτιάχνει τα... πρακτικά (σε ειδικές φόρμες), φτιάχνει στατιστικά, ειδικές εκθέσεις, κ.λπ. κι ολα αυτά για μια απλούστατη εργασία.

Γι' αυτό και καθυστερεί στη δουλεία του, μ' αποτέλεσμα να έρχεται συχνά σε κόντρα με τον προϊστάμενο του, τους συνεργάτες του, τη γυναίκα του, γιατί με τον τρόπο δουλείας του, δεν προλαβαίνει να κάνει κι άλλες απαιτούμενες εργασίες.

-Καλά ο πούστης ο Κώστας, μια απλή δουλειά ανέλαβε και την κατάντησε πρότζεκτ. Νομίζει πως κάτι κάνει!
-Σιγά τον πρότζεκτορα! Πώς τα καταφέρνει ο μαλάκας και κάνει μια απλή δουλεία να φαντάζει κινέζικο βασανιστήριο και να τρώει... τόσο χρόνο για αυτή, μόνο αυτός το ξέρει. Και ευτυχώς, τρέχει μόνο τον εαυτό του. Φαντάσου να 'ταν manager. Θα 'ταν... ο σπαζαρχιδιστής! -Νομίζει, ο ηλίθιος, πως μ' αυτά που κάνει θα εκτιμηθεί το έργο του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Αχαχαχαχχαχαχαχα! που λέει και η φέρουσα το Ινδιάνικο προσωνύμιο She-to-whom-they-clean-eggs!

#2
Galadriel