Άκρως επιθετικός και υποτιμητικός χαρακτηρισμός του νταή νεοέλληνα, με αποδέκτη αγεληδόν το σύνολο του ομοφυλόφιλου πληθυσμού.

Ο συγκεκριμένος τύπος συναντάται συχνά (π.χ. κατιναριό, πουταναριό, καραπουτσαριό) και εκφράζει ένα ομοιογενές σύνολο με αρνητική χροιά.

  1. Επιθετικότατου χαρακτήρα διαδικτυακό σχόλιο:

Πούστηδες... Πουσταριό! Αδερφάρες, κωλομπαράδες... Κίναιδους, ξετσίπωτους και αυθεντικούς πούστηδες. Αγριόπουστες και όχι αξιοπρεπείς πούστηδες... Μιλάμε για πολύ πούστηδες... Σιχαμερό πουσταριό...Τη φωτογραφία τη βλέπετε;

  1. Ένας blogger ανοίγει την καρδιά του και εκφράζει τις ανησυχίες του:

Μπορείτε να φανταστείτε, πόσο πολύ βραχυκυκλώνει όλο αυτό το ξεφωνημένο πουσταριό (όπως λέει και κάποια ψυχή...), τον έφηβο που βρίσκεται στην αναζήτηση της ταυτότητάς του -σεξουαλικής και γενικότερης-, και πόσο εκβιαστικά τον σέρνει στην επιλογή που του ορίζει, μέσα από τη διαρκή προβολή και επανάληψη ;
Δεν είμαι ... ομοφοβικός, όπως ορίζει ο καινούριος πιασάρικος και αμερικανόφερτος όρος (ένας από τους καλύτερούς μου φίλους είναι ομοφυλόφιλος , μια φιλία, που κρατά από το στρατό...), απλά, βιώνω τον εσωτερικό πόλεμο της απόρριψης ή της αποδοχής, μέσα από τα μάτια του έφηβου γιου μου.

  1. Σχόλιο σε forum με θέμα την στρατιωτική θητεία:

Anyway, το 90% του πληθυσμού που πήγε στρατό δεν είναι στρατόκαυλοι -ούτε και έγιναν στην πορεία- πήγαν γιατί πριν απο αυτούς πήγαν οι πατεράδες και τα αδέρφια τους.Αλλά αυτό δεν κάνει κάποιον πρόβατο, τον κάνει νομοταγή και τίμιο απέναντι στους συνανθρώπους του. Αντίθετα αυτός που δεν πάει είτε γιατί είναι «μάγκας» και πληρώνει για να μην πάει -βλέπε Παπακαλιάτη και λοιπό πουσταριό- είτε γιατί είναι ανδρίκελο -άνοιξε λεξικό να δεις τι σημαίνει αυτό, το wiki δεν νομίζω να το έχει- ανίκανο να έχει δική του σκέψη και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι copy paste μανιφέστα των «πατερούληδων».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Ο Μπαμπινιώτης τα ορθογραφεί με -ει, «πουσταρειό», δεν ξέρω γιατί. (Η σλανγκαρχιδιά της ημέρας).

#2
poniroskylo

Μπράβο Κρεπς!

#3
Επισκέπτης

ο κωστας ειναι μεγαλο πουσταριο γιατι μου φερθηκε πολυ αδικα

#4
johnblack

Θες να μας πεις ακριβώς τι έγινε;

#5
ioannis1985

δηλαδη κι εγω στο πουσταριο ανηκω;

#6
vikar

Νά 'ναι καλά αυτά τα χρυσά παιδιά του Μιχαλολιάκου, γιατι οπωσδήποτε για το σάιτ μας τα κάνουν όλ' αυτά --βλέπε βιντεάκι.

#7
Galadriel

πες μου ότι είδες το βίδεο και μπήκες όλο χαρά στο σάιτ βάζοντας την αναζήτα στο πουσταριό να ανεβάσεις μήδι αυτό μόνο τέλος χαχαχαχ

#8
vikar

Μή τα συζητάς, χαχάνιζα σά νερντάκι με σόκιν αστείο.

#9
deinosavros

Εκεί με τον Νικολόπουλο και την Ευρώπη των πουσταριών κάτι μαλακία έχει παιχτεί. Ο άθρωπας πήγε απλώς να καταγγείλει τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί Λουξεμβούργου, Γιουνκέρ, μεγάλης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος. Για την Ευρώπη των πλυσταριών ήθελε να πει. Για κοιτάχτε λίγο στο πληκτρολόγιό σας πού είναι το -λ- και πού είναι το -ο-.
For need of a typo the kingdom was lost.

#10
Khan

Σωστό κι αυτό!

#12
soulto

Και μια που τ' αναφέραμε, ο νικολό του πουσταριού ξαναήρθε στην επικαιρότητα εν πλήρει αθλιότητι.