Άλλη μια τιραμισουρεαλιστική έκφραση του λαού μας, που δηλώνει την μαλακία που κατατρύχει έναν άνθρωπο και δεν τον αφήνει να ορθοποδίσει / προκόψει. Μια μαλακία τόσο πυκνή και ισχυρή, ώστε να μπορεί να αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες. Εκ των υστέρων κυκλοφόρησε και το ανέκδοτο:

-Τι είναι άσπρο, παχύρρευστο και κρατάει μαστίγιο;
-;
-Η μαλακία που σε δέρνει.

Όπως παρατήρησε, πάντως, ο χρήστης Vrastaman, υπάρχει και μαλακία που μας δέρνει με την καλή έννοια, ήτοι μαλακία που μας δέρνει εν ταυτώ και μας δένει, όπως η σλανγκομαλακία που χαλκεύει το esprit de corps στο slang.gr. Για να το θέσω με όρους του Jean-Paul Sartre, χρειάζεται μια μαλακία να μας δέρνει απ' έξω, έτσι ώστε δερόμενοι να σφυρηλατήσουμε μια αλληλέγγυα συνείδηση του σλανγκικού «εμείς» (nous-conscience).

Από σχόλιο του χρήστη Vrastaman:

Το esprit de corps (βλ. η συλλογική μαλακία που δένει και δέρνει την σλανγκική μας κοινότητα με την καλή έννοια) δεν κλονίστηκε κατά την δοκιμασία αυτή, αντίθετα σλανκοζυμωθήκαμε και αγαπηθήκαμε περισσότερο!

Fake tweet αλλά έχει την πλάκα του. (από Khan, 01/02/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Σπέκια. Μπράβο ρε Χάνκ. Πολύ καλό!

#2
Vrastaman

Esprit de corps = Strippers' code: Συλλογική μαλακία δηλαδή, αλλά με κώδικα τιμής και μπέσα!

#3
Vrastaman

Πρεπει να το κοψω το ρημάδι το αψέντι.

#4
vikar

Διάβαζα τον ωραίο ορισμό του Αστερίξ για την πουτανοσκουφίτσα και για άλλη μιά φορά δαγκώθηκα που μας λείπει ένας αξιοπρεπής ορισμός για τη μαλακία και τις συνηθισμένες σχετικές εκφράσεις. Τό 'χει στα σκαριά κανένας ήδη;... Εγώ παρεμπιπτόντως έχω εδώ και καιρό στα σκαριά το μαλάκας, και όποιος γουστάρει συνεργασία, πλίζ --και το εννοώ.

Όπως και νά 'χει, κοντινό στο με δέρνει η μαλακία και το με τρώει η μαλακία.

#5
patsis

Το «με τρώει η μαλακία» το έχω εγώ αλλά όποιος θέλει ελεύθερα.