Η αρχική εκδοχή του γνωμικού παραπέμπει στο εξιδανικευμένο γυναικείο πρότυπο του χθες το οποίο πλέον σώζεται μόνο στα έργα του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου: της γυναίκας-τιραμόλα που αφενός είχε τον άνδρα της πασά στα Γιάννενα, αφεδύο ασκούσε πλήρη κυριαρχία στο νοικοκυριό - επικράτειά της, το οποίο συνήθως συμπεριλάμβανε κάποιο σαχλοκούδουνο για δουλικό.

Οι κοινωνικές συνθήκες μετεξελίχτηκαν έκτοτε, και η «εξιδανικευμένη» γυναίκα πλέον συμμετέχει με τον άνδρα ισότιμα τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα του οίκου τους. Ωσεκτουτού, και υπό το σημερινό slangically correct πρίσμα, η έκφραση αντικατοπτρίζει κάτι εντελώς διαφορετικό: Η καλή νοικοκυρά (όπως, άλλωστε, και ο καλός νοικοκύρης) πειραματίζεται στο κρεβάτι με παιχνίδια υποταγής με έντονα στοιχεία μαζοχισμού (Δούλα) τα οποία εναλλάσσονται quid pro quo με *οδοντωτά/αυταρχικά κόλπα *σαδιστικής φύσεως ***(Κυρά)***.

Assist: Mes

Βαγγέλας: Βρε πούστη μου τελικά τι διαφοροποιεί το Λίλιαν από όλα τα άλλα αμαρτωλά; Ασκεί μια απίστευτη γοητεία ακόμα και σε μας που συμφιλιωθήκαμε με την ομοφυλοφιλία!

Πέρι: Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά!

Βαγγέλας: Μιλάς με γρίφους, γερομπινέ μου!

Πέρι: Το Λίλιαν είναι μια κατά Sacher-Masoch Αφροδίτη με τη Γούνα που όμως μπορεί και γαμάει και δέρνει σύμφωνα με τις παραδόσεις του Sade!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Άστραψες! Μην ξεχνάμε και την σλανγκική σημασία του νοικοκυρά. Στα καθ' ημάς συμβαίνει με τις αλλαξολημματιές.

#2
ο αυτοκτονημενος

του λιλιαν η τρίχα τραβάει ναβ αρχίδα

#3
Vrastaman

Στος Khan πως μου ξέφυγε! Αν μας ακούει η Μπάρμπα με την Κορώνα παρακαλώ θερμά να λινκαριστεί η λέξη νοικοκυρά στη β παράγραφο του κειμένου :-)

#4
Hank

Χαχα, κι άλλο Ιρονικο-νικ; Ιρονίκ είσαι έμπνευση!

#5
Galadriel

Eμένα λέει :-P

#6
Vrastaman

Θνξ, Princess Savrina!

#7
GATZMAN

Στοτατος!
Επειδή μίλησες για τις παραδόσεις του Sade, ίσως θα 'πρεπε να τοποθετηθεί σχετικά κι ο συσλανγκιστής μαρκήσιος (Marco de Sade). Αλήθεια κατά την εφαρμογή των παραδόσεων, επιτρέπεται και κάπνισμα τσιγάρων ΣΑΝΤΕ;

#8
Hank

Δηλαδή, οι Σλανγκοφοριάζουσες έχουν πάρει την τύχη της σλανγκ στα χέρια τους;! Τρέμω, αλλά και εξιτάρομαι!

#9
Galadriel

μμμ! χάνκυ... :-P

#10
HODJAS

Πολύ σωστός!
Βλ. και αναρχικό γκράφιτο στο Εξάρχειο: «Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα».