Ονομάζεται έτσι, η οικονομική κρίση, λόγω του ότι, η παγκόσμια και ντόπια λαμογιοκρατίαεξηγεί επί καθημερινής βάσης το όνειροστην πλέμπα. Και δε μιλάμε για την τωρινή μουφαρισμένη κορύφωση της οικονομικής κρίσης, αλλά για τη μόνιμη οικονομική κρίση, που κρατάει χρόνια και ζαμάνια.

Εκεί που γίνεται αντιληπτή η οικονομική στύση είναι στην ανύψωση των τιμών και στο συνεπακόλουθο πανάκριβο κόστος ζωής, την ώρα που τα λαμόγια, απολαμβάνουν τις... πολυτέλειες λες και ζουν σε μια άλλη διάσταση.

Ενώ η πραγματική στύσηκρατάει οσο ο ερεθισμός, η οικονομική στύση έχει πάντα το φόρτε της, λες κι ο κόσμος λειτουργεί ως πουτσανάφτρα που διεγείρει μόνιμα την οικονομική αφαιμακτική ορθοπεϊκή ικανότητα των απανταχού οικονομικά ισχυρών (διεθνών και ντόπιων λαμογιών).

Να 'ναι καλά ο πρωκτυπουργός που είναι πειθήνιο όργανο τους και εκτελεί κατά γραμμα τις εντολές τους. Αυτός είναι ένα τίποτα μπροστά τους. Αυτός θα 'ρθει για δυο τρεις τετραετίες. Αυτοί είναι μια ζωή χωμένοι μέχρι τα μπούνια στη διαπλοκή.

Να 'ναι καλά οι επί των οικονομικών υπουργοί, που μαγειρεύουν κατάλληλα το θαλασσινό οικονομικό βιάγκρα για να 'ναι η οικονομική στύση μόνιμα, σε φάση ιντεραράπικαν.

Να 'ναι καλά άπαντες οι βολευτές, που πριν τις εκλογές το παίζουν καλοχαιρέτες και εμφανίζουν τις... διαφορές, ενώ στην ουσία, παίζουν σύμφωνα με το δόγμα: στη μάσα ενωμένοι, στον αγώνα χωριστά.

Να 'ναι καλά οι δημοσιοκάφροι, που παίζουν με μοναδική μαεστρία το παιχνίδι των λαμογιών και βοηθούν στην παραπληροφόρηση των μαζών (βλ. και λήμμα:παραθυρομουρμούρα). Θεωρητικά ταυτίζονται με τις ανησυχίες του κόσμου, ενώ στην πράξη δεν αγγίζονται από την οικονομική στύση, γιατί έχουν και γαμώ τα προφυλακτικά, ως πολύτιμοι συνεργάτες των αρχιερέων της διαπλοκής.

Να 'ναι καλά οι Αφελίμ που ξεχνάνε εύκολα την πικρή γεύση του πόθεν αίσχους
και ανεβοκατεβάζουν «σωτήρες» ανά τακτά διαστήματα, λες κι οι νέοι σωτήρες δεν ήταν οι αποτυχημένοι του παρελθόντος, που επανέρχονται στο σκηνικό ως μεταννοούσες Μαγδαληνές για να «φτιάξουν» τα πράγματα.

Να 'ναι καλά το παραεμπόριο των διαφόρων Λιακό, που «εξηγώντας» και «ερμηνεύοντας» τα πράγματα, δίνουν ματαχαρικές διαστάσεις στα πράγματα, χωρίς να προσφέρουν άμεσες λύσεις, παρά όνειρα θερινής νυκτός (π.χ.: ερχομός των Ε), με στόχο να κάνουν τη μπάζα τους, αποκοιμίζοντας τον κόσμο. Κι όσο οι Ε αργούν, τόσο καλύτερα για αυτούς.

  1. Έχουμε κάνει το σκατό μας παξιμάδι από την οικονομική στύση. Η ομάδα έκλεισε ένα χρόνο και το γιορτάζει! Μη φανταστείτε ότι θα μοιράσουμε δώρα και μαλακίες.. θα φάμε φασολάδα, ομελέτα και λουκάνικο Λαμίας(καυτερό) και θα κλάνουμε όλη μέρα. Είστε όλοι καλεσμένοι...
    Δες

  2. Παγκόσμια οικονομική στύση-Το μεγάλο κραχ: Διεθνής συμπαραγωγή με θέμα την ανικανότητα και τα ψυχολογικά προβλήματα. Έγκριτος πολιτικός (σπουδαίος στο ρόλο του ο G. Alogogoofy που μετά από την ταινία αυτή αποσύρθηκε στη μονή Βατοπεδίου) παίρνει το σερνικοβότανο για να ανακτήσει τη χαμένη του σεξουαλικότητα, αλλά το μόνο που μεγαλώνει είναι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Η κοινωνία αντιδρά βάζοντάς τον να φάει όλες τις πιστωτικές κάρτες μιας πόλης με κέτσαπ. Δες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ανέκδοτο σχετικό με την οκιονομικη κρίση. Μόλις το έλαβα και το προωθώ.

Δυο χρηµατιστές κατεßαίνουν τη Σταδίου πηγαίνοντας για την Χρηµατιστηριακή τους.Ήταν σκεπτικοί και αµίλητοι λόγω της οικονοµικής κρίσης και της αφραγκιάς που τους ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό. Ξαφνικά στην άκρη του πεζοδροµίου ο ένας ßλέπει σκατά και λέει στον άλλο: - Αν σου δώσω 1000 Ευρώ τρώς αυτά τα σκατά ;

- Ουυυυυ, λέει ο άλλος και µε µια κίνηση παίρνει µε το χέρι του λίγα και τα τρώει...

Ο πρώτος ßγάζει σκασµένος 1000 Ευρώ και του τα δίνει. Λίγο πιο κάτω αυτός που είχε γευτεί την λιχουδιά ßλεπει και άλλα σκατά.Γνωρίζοντας την αηδία που δοκίµασε και θέλοντας να κερδίσει και άλλα 1000 ευρώ λέει στον άλλο που έψαχνε να ßρεί τρόπο να κερδίσει τα 1000 ευρώ που έχασε.

- Δεν µου λες, αν σου δώσω 1000 Ευρώ τρώς αυτά τα σκατά ;

- Ουυυυυ, λέει ο άλλος και χαρούµενος που θα ξαναπάρει τα 1000 ευρώ πίσω τρώει χαρούµενος µε µια κίνηση όλα τα σκατά.

Ο άλλος ßγάζει σκασµένος τα 1000 Ευρώ του τα δίνει πίσω και πολύ σκεφτικοί και οι δύο συνεχίζουν τον δρόµο τους προς την χρηµατιστηριακή. Όταν φτάνουν ο ένας διακόπτει την σιωπή τους και λέει

- Αν κατάλαßα καλά φάγαµε και οι δύο σκατά και δεν κερδίσαµε τίποτα.

Και ο άλλος απαντάει:

- Δεν πειράζει φίλε, τουλάχιστον κάναµε τζίρο!

#2
xalikoutis

SPPEEEEEK ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΟΣ!

#3
Vrastaman

!!!