Συνώνυμο του βρωμόπουστα, χωρίς ουσιαστικές διαφορές, αλλά σίγουρα με κάποια διαφοροποίηση.

Ουσιαστικά η σύνθετη αυτή λέξη έχει χάσει τη σημασία του δεύτερου συνθετικού (-πουστας), με μεγαλύτερη έμφαση στο πρώτο (σκατό-) και τονίζοντας εμφατικά την κακότητα του χαρακτηριζόμενου ατόμου.

Βάσει εμπειρικού ακούσματος, πιστεύω ότι η χρήση της εν λόγω λέξης καταδεικνύει τον κακόψυχο και αναξιόπιστο άνθρωπο, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στο να βλάψει άλλους.

  1. Περιγραφή σε νεανικό forum:

Επειδή έτυχε να το δώ στο σταρ που έπεξε ολόκληρο το βίντεο, να σας πω τι έκανε μετά ο σκατόπουστας. Οπώς είδατε έκανε αναστροφή μπήκε στην αριστερή λωρίδα, και άρχισε να ανεβαίνει. Οι οδηγοί έντρομη και με μεγάλες ταχύτητες πεταγόντουσαν στα δεξιά τους. Ο τύπος συνεχίζει να ανεβαίνει και αφού προσπέρασε την έξοδο καμια εικοσαριά μέτρα ξανακάνει αναστροφή και βγαίνει από την έξοδο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν είδα καλά ενώ είχε βγεί στην έξοδο έκανε και προσπέραση σε έναν που ήταν μπροστά του που ήταν ήδη μέσα στην έξοδο.

  1. Έκφραση αποτροπιασμού από blogger:

Πόσο άρρωστος, μικρόψυχος και μισαλλόδοξος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να μπει και να σβήσει το μπλογκ μιας κοπέλας που μάλιστα εκείνη τη μέρα συμμετέχει στην πρώτη έκθεση μπλόγκερ στην Ελλάδα;
Πόσο πουτάνα μπορεί να είναι η μάνα του και πόσο σκατόπουστας ο πατέρας του που μεγάλωσαν ένα τέτοιο διεστραμένο και κακιασμένο πλάσμα; Πόσο προβληματικές μπορεί να είναι οι σχέσεις με τους γύρω του και πόσο διεστραμένη σχέση έχει με την πραγματικότητα;

«Σκατόπουστοι», στο 2:16. (από vikar, 30/06/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Πρβλ. και σκατίπουστα.