Ο ΠΑΣΠίτης (ή γενικότερα το μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) ο οποίος τυγχάνει φανατικός οπαδός του σημιτικού εκσυγχρονισμού, σε αντιδιαστολή με τον «προεδρικό» Πασπίτη - που πίνει νερό στ' όνομα του Ανδρέα και των (θεωρούμενων) επιγόνων του. Ο όρος έβγαζε νόημα (και είχε μεγάλες δόξες) όταν ο Σημίτης ήταν στην εξουσία, αλλά βέβαια ξέπεσε όταν ο εκσυγχρονισμός ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε από το επόμενο μεγαλόπνοο σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας (την περίφημη «επανίδρυση του κράτους»).

Η λέξη πρωτοειπώθηκε από τη Μαλβίνα Κάραλη και έπιασε αμέσως, διότι θεωρήθηκαν πετυχημένα τόσο το ταιριαστόν της κατάληξης - ιστήρι όσο και η (καθόλου τυχαία) ομοιοκαταληξία με το μαλακιστήρι.

  1. - Και εκεί που τους είχαμε ξεσηκώσει όλους στο αμφιθέατρο και θα παίρναμε την συνέλευση και θα πέρναγε η κατάληψη και θα γινόταν της πουτάνας...
    - Ναι;
    - Παίρνουν το λόγο τα δυο εκσυγχρονιστήρια της ΠΑΣΠ και τους παραμυθιάζουν ότι θα χάσουν το εξάμηνο, και κωλώνουν οι χέστες και χάνουμε την ψηφοφορία για μία ψήφο!
    - Όχι ρε πούστη.
    (Διάλογος θα μπορούσε να έχει γίνει οπουδήποτε κατά τη μεταρρύθμιση Αρσένη.)

  2. - Ο Γιωργάκης τα ξαναβρήκε με το Σημίτη!
    - Λες να επανεμφανιστούν τα εκσυγχρονιστήρια; Πλάκα θα 'χει!

(από Khan, 26/12/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Pirate Jenny

Παλιό και εκτός μόδας (η επικαιρότητα το ξεπέρασε), αλλά νομίζω αξίζει να μείνει στα κιτάπια του slang.gr για τον ιστορικό του μέλλοντος. :)

#2
Vrastaman

...dont worry, η θρούμπα του Κολωνακίου με πάντα βρίσκεται στο παρασκήνιο, ο δε ευτραφής πέφτουλας πρώην καθηγητής με τα σπινθηροβόλα με λιποπρωτεΐνες μάτια περιμένει με αγωνία την επόμενη γκάφα του παιντιού!

#3
GATZMAN

Σπέκ! Στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» που κατά καιρούς ευαγγελίζονται διάφοροι, δε θα μπορούσε πιστεύω να θεωρηθεί απίθανο, το γεγονός, να ξαναπαίξει ο όρος στο μέλλον.

#4
Vrastaman

> ευαγγελίζονται
Mao-Mao!!

#5
Hank

Μπράβο, Πειρατίνα, μας έλειψες! Πολύ ωραίο λήμμα!

#6
krepsinis

Πετυχημένο και εύστοχο! Mash Allah!