Κλασσικός ελληνικός γυναικότυπος που θυμίζει αχλάδι. Οι αχλαδομούνες διαθέτουν δυσανάλογα μεγάλη περιφέρεια, ενώ ο κώλος και τα μπούτια τους λειτουργούν ως αποθήκες λίπους και κυτταρίτιδας. Το πρόσωπο, ο κορμός και η κοιλιά τους παραδόξως διατηρούν λεπτά και ντελικάτα χαρακτηριστικά. Από βυζί: στη καλύτερη περίπτωση μπανανόβυζα και στην χειρότερη θηλές-ξεροσφύρι. H πιο διαδεδομένη εγχώρια ποικιλία αχλαδομούνας είναι η λεγόμενη κοντούλα.

Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι αχλαδομούνες αντιμετωπίζουν λιγότερους κίνδυνους καρδιοαγγειακών νόσων τόσο από τις μηλαρούδες όσο και από τις φραντζολίνες. Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα καλά νέα.

Ενώ η αρχέτυπη αχλαδομούνα είναι ξεπλένω, υπάρχουν πολλές με εκθαμβωτικά πρόσωπα. Όσες δεν το βάζουν κάτω βαλαντώνουν νυχθημερόν με σισύφειο ζήλο στα γυμναστήρια προσπαθώντας σκληρά αλλά επί ματαίω να υπερνικήσουν την γεννητική τους τροχοπέδη. Οι έξυπνες αχλαδομούνες, όπως μας πληροφορεί στα σχόλια το poniroskylo «δεν παιδεύονται να μειώσουν τις περιφέρειες - όπερ ανέφικτο - αλλά να ανοίξουν/φαρδύνουν τις πλάτες».

Οι χειρότεροι εχθροί της αχλαδομούνας είναι το ίδιο τους το DNA καθώς και η μάσα. Η δίαιτα απλώς αποτρέπει τον πλήρη εκφακλανισμό τους, χωρίς να τους χαρίζει την επιθυμητή σιλουέτα

Ο πιστότερος φίλος της είναι η κωλόκρυψη, που πείθει μόνο τους πλέον αγαθομούνηδες. Στην δε προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν αναλογίες – Fibonacci, πολλές καταφεύγουν σε εμφυτεύσεις σιλικόνης και λιποαναρρόφηση.

Ινδάλματα κάθε αχλαδομούνας είναι φυσικά οι Jennifer Lopez, η Βeyoncé, η Shakira το ψωλαρμενάκιKim Kardashian και η Κατερίνα Γκαγκάκη.

- Λίλιαν: Θεόμουνό μου εσύ, if I told you had a beautiful body, would you hold it against me;

- Λαόυρα: 'φχαριστώ βρε φιλενάδα, αλλά δεν ήμουν πάντα έτσι. Γεννήθηκα – σνιφ-σνιφ- κλαψ-κλαψ! – αχλαδομούνα!

- Λίλιαν: Δεν το πιστεύω! Και πως έγινες τέτοια κλεψυδρομούνα;

- Λαόυρα: Το κερασάκι στη τούρτα ήταν όταν το slang.gr ανάρτησε μύδι μου με λεζάντα «εκτο-ενδομορφική αχλαδομουνοπατσαβούρα» στο λήμμα σαβουρογαμόσαυρος. Την έκανα αμέσως για San Diego όπου έβαλα ψεύτικες βυζούμπες, έκανα λιποαναρρόφηση, φόρεσα πεοχειλουδάκια και προσέλαβα τον ΡΤΠ για πέρσοναλ τρέηνερ!

- Λίλιαν: Tom Pοusti!!

Βλ. και αχλαδομουνοπατσαβούρα, αχλάδω

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
krepsinis

Vrasta: σταθερή αξία! σκίσε την πενταστερού σου!

#2
Vrastaman

Θνξ ρε! Καβουροσλανκόσαουροι, ποιος θα λημματοδοτήσει τους γυναικότυπους μηλαρού και κλεψυδρομούνα :-)

#3
Galadriel

θηλές-ξεροσφύρι; Γουότ ις δις;

#4
Vrastaman

Δις ιζ εξαιρετικά μικρό στήθος ενήλικης γυναίκας, τα ¾ του οποίου απαρτίζεται από θηλή. Τέτοια μαστάρια συναντώνται συχνά σε αχλαδομούνες - βλ. μύδι!

#5
Vrastaman

Θα μπορουσε επίσης να είναι «σαρακοστιανό βυζί»

#6
jesus

εγώ το ξέρω ως αχλάδω, κ το προτιμώ έτσι γιατί το -μούνω, σε αντιθέση με το -μούνα, μου κάνει κάτι θετικό, αν κ δεν έχω πρόχειρα παραδείγματα. παρ'όλ'αυτά δεν θα το θάψω το λήμμα. επισήμως τουλάστιχον.

#8
GATZMAN

Μπράβο ρε Βράστα. Γαμάτο!

#9
GATZMAN

Την αχλαδιά τη λένε και απηδιά

#10
poniroskylo

Ανέβασα δυο Πλατωνικά μήδια για το αχλαδόσχημο σώμα για να υποστηρίξω το προφανές: ότι μια γυναίκα μπορεί να χαρακτηρισθεί αχλαδομούνα μόνον όταν, πέραν αυτών που αναφέρει ο ορισμός, έχει και πολύ στενούς ώμους. Και ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω πώς η Beyonce' μπορεί ποτέ να καταταχθεί στις αχλαδομούνες - έστω και στις θεές. Όλα κι όλα, έτσι; btw, οι ξύπνιες αχλαδομούνες στα γυμναστήρια δεν παιδεύονται να μειώσουν τις περιφέρειες - όπερ ανέφικτο - αλλά να ανοίξουν/φαρδύνουν τις πλάτες.

#11
Vrastaman

Τζίμπα ένα διευκρινιστικό μυδάκι ΡΤΠ ;-)

#12
Vrastaman

> ξύπνιες αχλαδομούνες στα γυμναστήρια (...)παιδεύονται (...) να ανοίξουν/φαρδύνουν τις πλάτες.

...οι συγκεκριμένες αχλαδομούνες Πρέπει να είναι πονηρά σκυλιά για να το σκεφτούν αυτό ;-)

#13
HODJAS

Σπεκ στους προλαλήσαντες! Λήμμα-ορισμός ανελέητα αληθινός...
Η γκόμενα με πολύ στενούς ώμους λέγεται και πέρδικα.

#14
jesus

(εμένα η 2η δε με χάλαγε καθόλου. μα καθόλου.)

#15
HODJAS

Πόσ' απίδια βάζει ο σάκος σου;

#16
HODJAS

Γνωστό (σχετικό) ανέκδοτο:

Ο τύπος διαβάζει εφημερίδα κι η χοντρομικροβύζω γυναίκα του, κοιτάζεται με τις ώρες στον καθρέφτη, παίρνει πόζες και τον πρήζει:

-Κώστα μου, πες μου έχω μικρό στήθος;
-Όχι, μια χαρά είσαι ματάκια μου (τσιτώνει εφημερίδα)
-Μα όχι-όχι είναι μικρό, το λές μόνο για να με ξεφορτωθείς, έλα κοίταξέ με...
-Μμμμ... Είναι στητό πάντως (άσε μας)
-Τί να κάνω; Να κάνω μια επέμβαση;
-(Μπαϊλντισμένος πια) Λοιπόν, άκουσε να σου πώ τί θα κάνεις, όχι σιλικόνες κι αηδίες, έχει ένα γιατροσόφι αλάνθαστο. Θα πάρεις χαρτί τουαλέττας και θα το τρίβεις ανάμεσα στα στήθη σου κάθε μέρα επί δυο μισάωρα. Σε κανα-δυο μήνες θα δείς αλλαγή. Σ' ένα χρόνο θα' σαι σαν τη Σαμάνθα Φόξ!
-Καλά και θα δουλέψει αυτό;
-Γιατί με τον κώλο σου πώς δούλεψε;

#17
Vrastaman

Μας άγγιξε η χείρα του Μ.Α.Ο.!!!!

#18
Slowthemuchoil

Να προσθέσω λοιπόν και την απιδοκώλα – απιδομούνα στον ορισμό καθότι ως γνωστόν:
απίδι = αχλάδι
αλλά και πολύ σωστό συνειρμικά καθώς κατά το συνηθέστερον οι απανταχού απιδοκώλες είναι και α-πηδώ-μούνες, λόγο της υπερβολικής μπατολίασης τους.