Ο μεγάλος εμπνευστής για σλανγκολήμματα. Μιλάμε κυρίως για επώνυμους τεχνίτες του λόγου, αν και οι πραγματικοί ήρωες είναι οι σλανγκομάζες, που λέει κι ο Μάο, και ο πραγματικός σλάνγκαρχος είναι ο άγνωστος Σλάνγκος. Ο όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χρήστη του slang.edu από συσσλαγκιστή σε στιγμές σπεκουλαδορίας ή ειλικρινούς «προσκυνώ την πορδούλα σου!».

Προτείνω ως σλάνγκαρχοι να αναγνωριστούν οι:

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, Τζίμης Πανούσης, Χάρρυ Κλυνν, Λύο Καλοβυρνάς, Ηλίας Πετρόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Γιώργος Μητσικώστας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ημισκούμπρια.

Ανθυποσλάνγκαρχοι: Ανίτα Πάνια, Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Καρβέλας, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Ζουράρις, Μαλβίνα Κάραλη.

Συμπληρώστε ή διαφωνείστε ελεύθερα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

μπααα... μεγάλη τους η χάρη ολονών (εξαιρουμένου του ποιητή, δεν τον πιάνει η κακία αυτή που πέταξα).

#2
vikar

Ένα όμορφο ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη για τον Ηλία Πετρόπουλο μπορείτε να δείτε εδώ (2004).

#3
iron

θενξ βίκα, μετά από 14 μήνες είδα το σχόλιό σου καθώς και το ντοκ... πράγματι καλό (αν εξαιρέσεις τον ήχο, ελπίζω να μην είναι παρά λόγω του ιντερνετίου), να το δούτε και οι υπόλοιποι.

#4
iron

εξαιρείται και ο Καλοβυρνάς από την κακία μου (αν και δεν είναι καθαρόαιμος), άντε κι ο Πανούσης. Και η Πάνια και ο Εμπειρίκος και η Μαλβίνα.

οι λοιποί, ξου.

#5
betatzis

Μπράβο ρε Βίκαρ, τώρα το ΄δα κι εγώ.

#6
iron

φοβερό το φινάλε ή φταίνε τα ορμονικά μου;

#7
johnblack

Να μας πεις όμως βρε κχαν (αλλά και όποιος άλλος θέλει) ποιους θεωρείς μεγάλους σλάνγκαρχους απο μας εδωπέρα... Ασχέτως βαθμολογικού πίνακα, σύμφωνα με το δικό σου αισθητήριο... Εγώ π.χ. θεωρώ νο1 σλάνγκαρχο του σάιτ τον ατσεγκέ.

#8
Khan

Τοπ 4 μου μαζί είναι Βράστα, Πονηρός, Χότζας και Τζόνι, ελπίζω να με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι, συν μερικά εμβληματικά λήμματα του Χαλικούτη, όπως ο τουκανισμός.

#9
johnblack

Ο ατσεγκές θεωρώ είναι πιο κοντά απ' όλους στη δική μου ιδιοσυγκρασία. Κατά τα άλλα, ο ιδεώδης σλάνγκαρχος θα είχε φορ μη σωποσδήποτες κάτι απο Χαλικούτη (χωρίς τα κρητικάτσικα), κάτι απο Πονηρό (χωρίς τα τουρκομερίτικα), κάτι απο Χότζα (χωρίς τα λαογραφικά-μουσειακά και την απεραντολογία). Πολύ καλό σλανγκικό αισθητήριο έχουν επίσης οι Πάτσις, Μπούμπιτρον, Κάνιγκ, Κνάσος, χωρίς να αναφέρουμε κάποιους παλιούς στυλ Λέουρας που έκαναν το κομμάτι τους και απεχώρησαν αλα Καντονά. Άν όμως δεν ήταν οι δικές σου φιλοσοφίες και συζητήσεις δύσκολα θα είχα κολλήσει με το σάη.

Σας φιλώ και για αύριο προτείνω αποχή και να πάτε για μπάνιο για θα έχει καλό καιρό χχχ