Το «έβαλα τα αρχίδια στο στόμα» αναφέρεται σε κλιματολογική κατάσταση απόλυτης απελπισίας, όπου επικρατεί τέτοιο πολικό ψύχος, ώστε ο μόνος τρόπος αναθέρμανσης των αδένων, να είναι να τα βάλει κάποιος στο στόμα.

Μάλλον προέρχεται και απο την έκφραση του προσώπου κάποιου που κρυώνει πολύ, όπου φουσκώνει τα μάγουλά του, καθώς φυσάει τις παγωμένες του παλάμες. Εκείνη τη στιγμή φαίνεται σα να έχει δυο μπαλάκια μέσα στο στόμα.

Ενδέχεται να προέρχεται και απο την βιομιμική επιστήμη, όπου κάποιοι παραδειγματιζόμενοι απο τα σκυλιά, έχουνε τέτοια ευλυγισία, ώστε να μπορούνε να δαγκάνε ή να γλύφουνε τα ίδια τους τα αρχίδια.

Κάποιος μπαίνει μέσα στη ζέστη.

- Μπρρρ! Ξεπάγιασα!
- Τι έγινε ρε συ, κάνει κρύο έξω;
- Με δουλεύεις ρε συ; ...Εδώ έβαλα τα αρχίδια μου στο στόμα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Ωραίος ορισμός παπαρόγιαννε. (αλήθεια) Κορυφαία δε η καταχώρηση του λήμματος στα «σιχαμερά» (πλακίτσα). Σιχαίνεστε να βάλετε τα ίδια σας τα αρχίδια στο στόμα, αλλά να τα γλύφει και να τα ρουφάει το Λίλιαν δεν έχετε και πολύ πρόβλημα huh...

#2
Βασίλης-7

Απόλυτα ανάλογες είναι και οι εκφράσεις:

  1. Δάγκωσα το καυλί μου.
  2. Τον δάγκωσα.

Από το κρύο εννοείται...

οι εκφράσεις αυτές όμως προέρχονται από την χαρακτηριστική στάση που παίρνει κανείς στο κρεβάτι, όταν κρυώνει πάρα πολύ. Την λεγόμενη «εμβρυακή» στάση.
Όσο πιο πολύ κρύο κάνει τόσο πιο πολύ μαζεύεις, και σε πάρα πολύ κρύο ενδέχεται να διπλώσεις τόσο πολύ, που μπορείς άνετα να «τον δαγκώσεις». :-)

#3
Hank

#4
Βασίλης-7

Α ώστε έτσι είναι καταχωρημένο!
Κι εγώ έψαξα για «δάγκωσα» και «τον δάγκωσα», ενώ αν έδινα ένα σκέτο «δαγκω» θα τον έβρισκα.

Είπα μια φορά σ' έναν Καναδό την φράση I bit my dick, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν θα καταλάβαινε τίποτε.
Του το εξήγησα και όταν έχουμε κρύο στην Ελλάδα και το βλέπει στις ειδήσεις, ακόμα με ρωτάει αν τον δαγκώνω. :-)

#5
ο αυτοκτονημενος

αλειθεια το εχει καταφερει κανεις αυτο ;;
κατι ξερω αλα θα ηθελα να δω τη πλανατε στον αερα

#6
Βασίλης-7

Μόνο η Κομανέντσι θα το κατάφερνε :-)

#8
ο αυτοκτονημενος

και όμως μάγκες και μαγκιώρες υπάρχει ένας χεβιμεταλάς τραγουδιάρης που με εγχείρηση έβγαλε δυο πλευρά του για να πιπόνη τον μπούτσο του ο άθλιος

#9
Pirate Jenny

Παραπληροφόρησις. Αυτό είναι απλώς ένας αστικός μύθος για τον Marilyn Manson - έχει ένα φόρτωμα τέτοια. Αλλά ότι γίνεται, γίνεται (χωρίς εγχειρίσεις κλπ, ευλιγισία θέλει). Α, και να δείτε το Shortbus.

#10
allivegp

Kρεψινιά: Στα 1786, κάπου σε ένα δάσος του Μωρηά, κάποιος (Ελ) που παραφύλαγε κρυμένος πίσω από δέντρο, πήγε να φάει μπαμπέσικα τον 16χρονο Θοδωράκη Κολοκοτρώνη. Το όπλο του όπως μπλόκαρε, οι Κολοκοτρωναίοι τον προλάβανε, τον κάνανε τσακωτό, και ο μετέπειτα πρωταγωνιστής της επανάστασης του '21, διέταξε να του κόψουν τα αχαμνά και να του τα βάλουν στο στόμα, όπερ και εγένετο.

#11
Khan

Συν των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην μάχη της Κρήτης στον Β' Παγκόσμιο. Μακάρι να το κάνανε και στους σημερινούς αλεξιπτωτιστές