Έκφραση που εκστομίζεται κυρίως από άντρες για να δηλώσουν ότι, ασχολούνται μεν με το ευγενές άθλημα του καμακίου, όχι όμως ιδιαίτερα σοβαρά αλλά περισσότερο για το παιχνίδι και τον τζέρτζελο της φάσης.

Τώρα υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν λόγο να το κάνουν αυτό: είτε οι γλυκοτσούτσουνοι που έχουν κορεστεί και θέλουν να κάνουν ένα διαλειμματάκι, είτε (πειστικότερο) όσοι έχουν το φόβο της παντόφλας και δεν τους παίρνει το βίβερε περικολοζαμέντε.

- Μας έφεξε κολλητέ! Αυτή η μικρή μουνοθύελλα που μπούκαρε είναι η παρέα της αδερφής μου! Ζήτω το ξανθόν γένος! Πάω να τις φέρω κατά δω, να φάμε τίποτα.
- Φέρ' τες αλλά σού 'χω πει. Είμαι ακόμα στα μέλια με την δικιά μου και γουστάρω, θα κάνω μόνο παιχνίδι για χαβαλέ. Αυτήν την περίοδο κυνήγι δεν πάω, ψαροτούφεκο πάω. Άμα λάχει κρατάω και το φανάρι, δεν τρέχει μία.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Μπράβο, Ass-tip, για την καταπληκτική έννοια και την άψογη χρήση της Βιβλιογραφίας. Φαίνεται ότι έκανες θαρραλέο input πριν αρχίσεις το output. Ετς!

#2
Hank

ΥΓ. Ποιος σλανγκαρχίδης δυαροτριαρίζει τα άψογα λήμματα;

#3
patsis

Ευχαριστώ Hank! Η έκφραση, όπως και ό,τι έχω καταχωρίσει μέχρι τώρα, είναι βγαλμένη από τη ζωή! (Αν δεν παράγουμε εμείς οι ίδιοι πολιτισμό (τι λες τώρα ;!!), τουλάχιστον να χρησιμοποιούμε και να καταγράφουμε). Όσο για το input, είναι η ορμή του νεοφώτιστου...