Το φαινόμενο κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο, αν κινείται με τη σωστή ταχύτητα και η κίνηση στους δρόμους το επιτρέπει, βρίσκει όλα τα φανάρια μιας μεγάλης ευθείας πράσινα.

Μεταφορικά:
Η χρυσή τομή ανάμεσα στην ορμή μιας διαδικασίας αλλαγών και τους περιορισμούς από εξωτερικούς παράγοντες, που μας επιτρέπει να διανύσουμε μια απόσταση στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

[© για την μεταφορική ερμηνεία: Γιώργος Πασχαλίδης, πρώην πρασινοφρουρός βουλευτής - κάνοντας παιχνίδι και με το χρώμα του κόμματος]

  1. - Πώς και ήρθατε τόσο γρήγορα;
    - Πιάσαμε το πράσινο κύμα στην Τσιμισκή και γλυτώσαμε τον μισό χρόνο. Τσάκω τώρα την μπυρωίνη να δούμε το ματς!
    - Σωστόοοοστ!

  2. Όλα τα λέιζερ πάνω μου. Γαμάω και δέρνω αυτήν την περίοδο, φίλε! Έχω πιάσει το πράσινο κύμα στη δουλειά και όλα έρχονται όπως τα θέλω!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Υπάρχει και το κιτρινοπορτοκαλί κύμα για μεγαλύτερη αδρεναλίνη.

#2
patsis

Αυτοδιόρθωση: πολιτικές μου πηγές με ενημέρωσαν ότι ο όρος που χρησιμοποιούσε ο Πασχαλίδης ήταν «πράσινη ταχύτητα». Μοιάζει πάντως, μικρό το κακό.

#3
GATZMAN

Καταμεσίς στο πέλαγο πράσινο φύλο πλεει
Ω το καημένο το δεντρό που το χασε και κλαιει

#4
patsis

Παράδειγμα από τον Τύπο:> Όσον αφορά το... πολύπαθο τραμ, το οποίο εδώ και 6 χρόνια περιμένει υπομονετικά (όπως και οι επιβάτες του) την ολοκλήρωση του «πράσινου κύματος», ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα που προβλέπει πως ως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει διασφαλιστεί η προτεραιότητα του τραμ στις διασταυρώσεις σε όλο το μήκος του δικτύου του.

Ελευθεροτυπία