Υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ σλανγκικά υγιών σλανγκέρ και όσων παρουσιάζουν σλανγκοπάθεια.

Εάν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια εμφανίζονται αδικαιολόγητα σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σας άτομο, τότε ίσως να πάσχει από κάποια σλανγκική διαταραχή.

  • Μιλάει με γρίφους
  • Χρησιμοποιεί συνεχώς ακατάληπτες λέξεις ή ακρωνύμια όπως τσιμπούμεραγκ, αναγραμμαντείο, κουτουτουμουγού και αατα
  • Αποσύρεται με notebook ή άλλο Wi-Fi–enabled γατζετάκι όπου και όποτε μπορεί – ακόμα και στην τουαλέτα!
  • Παρουσιάζει διαταραχές στον ύπνο (π.χ. ψελλίζει ονόματα από επινοημένες σλανγκομούνες όπως Λίλιαν, Λάουρα, κ.α.)
  • Παραληρητικά αυτοαποκαλείται καβουροσλανγκόσαυρος και ρίχνει δεσμίδες λέιζερ πάνω του
  • Μαθαίνει Ρουμάνικα και τοποθετεί πόστερ του Μαο στο σαλόνι
  • Παρουσιάζει σπότομες και αδικαιολόγητες αλλαγές συμπεριφοράς στο σχολικό, πανεπιστημιακό, εργασιακό, ή / και οικογενειακό περιβάλλον
  • Παρουσιάζει έντονη αλλαγή στην εμφάνιση (κόκκινα μάτια, απότομη απώλεια βάρους)

Οι σλανγκοπάθειες είναι στην πραγματικότητα ασθένειες που σπανίως όμως χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση. Είναι άγνωστο εισέτι εάν ενέχονται γενετικοί, βιολογικοί ή ψυχοκοινωνικοί παράγοντες. Πολυετείς έρευνες του Ινστιτούτου Kavli έχουν αποδείξει πάντως ότι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την ρίψη ή την λήψη ενός καλού πούτσου, πράγμα που ξελαμπικάρει τον κάθε σλανγκοπαθή σλάνγκο.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι περιπτώσεις εκδήλωσης βίαιης συμπεριφοράς από άτομα που έχουν κάποια σλανγκική διαταραχή δεν είναι περισσότερες από αυτές που συναντά κανείς στο γενικό πληθυσμό. Η μόνη σλανγκοπάθεια στην οποία εμφανίζονται ελαφρά αυξημένοι δείκτες στα εγκλήματα ψυχικής βίας είναι η σλανγκοφρένεια, η οποία συνίσταται κυρίως στην όχι-για-πλάκα καταχώρηση ανάλγητων ή ρατσιστικών ορισμών και σχολίων, τα οποία όχι μόνο έπαψαν να θεωρούνται αστεία από τη παγκόσμια κοινότητα μετά την έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και εκθέτουν το σαϊτ που όλοι αγαπάμε.

Η σλανγκοφρένεια συχνά συγχέεται με το «Σύνδρομο Πολλαπλής Αυτομπαγαποντοδοτικής Στήριξης». Οι σπαστήρες όμως, όπως και οι μπαγαποντοδότες, στην πραγματικότητα πουλάνε τρελίτσα και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με θεραπεία τρολοκαραντίνας.

Είναι μύθος, τέλος, ότι οι σλανγκικές διαταραχές επηρεάζουν κυρίως παιδιά και εφήβους. Σε πρόσφατη συνάντα του slang.gr διαπιστώθηκε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των σλανγκιστών είναι στα πρώτα (για να μην πω δεύτερα) αντα!

Το τυπικό 24ωρο ενός σλανγκοπαθούς

1. Φροντίζει με κάθε τρόπο να ξαποστείλει την οικογένειά του, επικαλούμενος κάποια εύσχημη δικαιολογία. Εάν πρόκειται για περίπτωση σλανγκοφρενή, φοράει λερωμένη γκαμπαρντίνα, βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν κοριοί ή κρυφές κάμερες, λύνει τα Rottweiler και κλειδώνει τους δικούς του σε σκοτεινό μπουντρούμι.

2.
Κρατάει την αναπνοή του και ικανοποιεί την ανομολόγητη λύσσα του να δει ποία μύδια ανέβηκαν πρόσφατα πατώντας το λυνξ «με μύδια». Αποτίνει σπέκια και κατασπέκια στον Χαλικού ή τον nick. Ψάχνει να βρει κάτι αντάξιο στο συσιφόνι.

3.
Σκουπίζει το ιδρωμένο του μέτωπο με ένα κιτρινισμένο μαντήλι και πατάει το λυνξ «πρόσφατα» για να δει τα φρέσκα λήμματα. Κάθε βαθμολογία που ρίχνει αποτελεί για αυτόν οιονεί οργασμό, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για αστρασπέκια ή κουλούρια.

4. Ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τα βδελυρά του πάθη! Κατεβάζει μερικές γουλιές καραουισκάκι και πατάει το λυνξ «σχολιασμένα» για να δει τι εξυπνάδες γράφτηκαν στα σχόλια! Σχολιάζει τα σχολιασμένα. Γράφει κάτι διφορούμενο για τις ταλαίπωρες πλην υπομονετικές Iron και Mes.

5.
Παίρνει βαθιά αναπνοή, την κρατάει, και επιστρέφει στο το βήμα 2, συνεχίζοντας τον κύκλο αενάως ή, τουλάστιχον, μέχρι να τον διακόψει προϊστάμενος, λυσισλάνγκη, αστυνομία, η ο συμπαθής δημόσιος λειτουργός με τη λευκή ποδιά και την απόχη.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία τελεία. Είναι μια από τις περιπτώσεις που αισθάνεσαι πως ότι και να πεις θόρυβος θα 'ναι. Γιαυτό και πάρε σπέκια και ένα πέλαγο αστέρια.

#2
knasos

Δείχνεις τα δόντια σου στην σλανγκολογία και γνώση σλανγκικών εννοιών (PhD)!

#3
Hank

Νομίζω ότι, για να ξηγηθώ γιαλόμικα, η σλανγκ λειτουργεί ως μία εξιδανίκευση και μετουσίωση της σεξουαλικότητας (sublimation), οπότε άτομα με έντονη σλανγκική ζωή μπορεί ακόμη και να μειώσουν την σεξουαλική ζωή τους, ή να μην αισθάνονται πια την ίδια ανάγκη για σεξ, όπως πριν. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη αρρωστημένο, αφού και η σλανγκ είναι λίμπιντο σε ανώτερο μάλιστα επίπεδο, αλλά οπωσδήποτε από κάποιο σημείο και πέρα αρχίζει η σλανγκοπάθεια. Λ.χ. να κάνεις σεξ με την Λυσισλάνγκη σου και την στιγμή του οργασμού να φωνάζεις: «Ναι, Λίλιαν, ναι!».

Ως σύμπτωμα σλανγκοπάθειας θα έλεγα και το να χρησιμοποιείς τα inside jokes του slang.gr σε παρέες μη σλανγκιστών και να έχεις απαίτηση να τα καταλάβουν. Κι όταν δεν ανταποκρίνονται, να αισθάνεσαι προδομένος, αποξενωμένος, πληγωμένος. Λ.χ. να μιλάς με συναδέλφους στη δουλειά για τον κακό Ρουμάνο, και να απορείς που γουρλώνουν τα μάτια. Ή να αποκαλείς κάποιον αστειάτορα φίλο χήρα του Μάο Τσε Τουνγκ κ.ο.κ.

#4
Galadriel

Αχ χανκ το 'χω πάθει... :(

Μάτια ερωτηματικά με κοίταξαν όταν αναφώνησα «όλα τα λέιζερ πάνω μου (εδώ, σε μένα)!» και μετά σχόλιο «πού την άκουσες αυτή την μπούρδα και την αναπαράγεις». Μπούρδα! Το ύψιστο λήμμα! Ιεροσυλία!

Έκπληκτος αρχιδιευθυντής ζήτησε επιβεβαίωση ότι άκουσε καλά όταν τα χείλη μου σχημάτησαν τις λέξεις «βρε δημήτρη μου, αυτή η διαδικασία υπάρχει από τότε που βγήκαν οι λάσπες» - «οι ποιες;» - «οι λάσπες. Άντε από τότε που βγήκε το νερό και το χώμα, από τότε που άρχισε η γη να γυρίζει; χελόου;».

«Κι όταν δεν ανταποκρίνονται, να αισθάνεσαι προδομένος, αποξενωμένος, πληγωμένος.»

#5
Vrastaman

Καμιά φορά όμως πιάνουν τόπο! Ερωτήθην προ ημερών πιοα γνώμη μου για το επιχειρηματικό σχέδιο που μάς κατέθεσε κάποια εταιρία. Με κάθε σοβαρότητα δήλωσα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι πρόκειται για Business Plan Γ.Τ.Π. Όταν εξήγησα τι σημαίνει αυτό, με χειροκρότησαν και με την καλή έννοια ;-)

#6
Hank

Δική μου εμπειρία: Χτες είπε κάποια «παπούτσι απ' τον τόπο σου κι ας ειν' και μπαλωμένο», και της απάντησα «παρθένα απ' τον τόπο σου κι ας είναι και ραμμένη». Με στραβοκοίταξε, πράγμα όχι παράξενο, γιατί μάλλον είχε πρόθεση να διαφημίσει Ελληνίδα φίλη της σε Έλληνα της Διασποράς.

Γενικά, πάντως, το σλανγκ τζη αρ έχει αλλάξει την ζωή μου προς το καλύτερο, γιατί μπορώ να παίξω καλύτερα τον αστειάτορα μιας παρέας, έχοντας έτοιμο ένα λήμμα για κάθε, μα κάθε περίσταση, κι οι άλλοι νομίζουν ότι είναι εμπνεύσεις της στιγμής και ενθουσιάζονται. «Τι ετοιμόλογος που είσαι, πού τα βρίσκεις ρε μπαγάσα κτλ» Γι' αυτό και εντέλει συνιστώ το σάιτ για να καλυτερεύσετε την προσωπική σας ζωή.

Παρενέργεια: Η Λυσισλάνγκη μου μου είπε ότι έτσι είχα να κάνω (αστεία με τα οποία γελάω μόνο εγώ) από όταν ήμουνα στον στρατό, και μιλούσα συνέχεια για την ζωή στο στρατόπεδο, ενώ κανείς άλλος δεν ενδιαφερόταν...

#7
Hank

Άλλη παρενέργεια: Όταν γράφω «αφενός» στο ΠουΤσουΝτου μου, μετά μου έρχεται να γράψω «αφεδύο» και τελευταία στιγμή συγκρατιέμαι.

Άλλη: Όταν γράφω αργκό οπουδήποτε, ας πούμε στο Ιντερνέτι, μού 'ρχεται ενστικτωδώς να ψάξω το λινκ. Ακόμη και στον προφορικό λόγο, μού 'ρχεται να ψάξω λινκ. Μάλλον έχω προχωρήσει στην κλίμακα της σλανγκοπάθειας.

#8
iron

είναι ανίατος πάθησις και μεταδοτική.

#9
Galadriel

Ανίατος;;; στάνταρ;;; Γουί αρ ντούμντ!!! :( :( :(

#10
iron

ω ναι.

#11
Vrastaman

Kαι μου το' λεγε η φουκαριάρα η μάνα μου, πρόσεχε μη σου ρίξουν κάτι στο ποτό σου!

#12
Hank

Σχετικά με το τελευταίο σημέιο σου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δίαιτα, η δίαιτα του σλανγκ τζη αρ: Κάθεσαι ολημερίς μπροστά απ' το σ΄τ και ξεχνάς να φας...

#13
gaidouragathos

Υπάρχει κ ο σλανγκομανής

#14
gaidouragathos

Που να το χώσω το σεντόνι;

#15
Galadriel

Ποιο σεντόνι;

#16
HODJAS

Dementia praecox

#17
Vrastaman

Dementia praecox

A demoniac expert;
A comedian expert;
Macedonia expert;
Oedipean Marx, etc;