Αυτοαναφορική έκφραση σλάνγκων για τον χαρακτηρισμό λήμματος που δεν είναι σλανγκ, δεν λέει, δεν χρησιμοποιείται και είναι μαλακία ρε αδερφέ μου, λογαριασμό θα σου δώσουμε, μπααα... (το τελευταίο για τους πιο θερμοκέφαλους).

Η αρχή έχει γίνει με την φοβερή και τρομερή συζήτηση σχετικά με το τι θεωρείται καταχωρίσιμο για την οποία έχουν γραφτεί έπη, λυρικά τραγούδια, έχει γίνει ταινία και τίποτα άλλο.

Η συνέχεια ήρθε με το σλανγκόμετρο του χρήστη Vrastaman που όποτε χρειάστηκε να παρέμβει για την στηλίτευση μη-σλανγκικών τερατουργημάτων υπήρξε καίριο και ακριβοδίκαιο.

Η συνέχεια γνωστή μιας και το αίσθημα της σλανγκ έχει πλέον μπει στο πετσί του κάθε χρήστη και τα κρούσματα αναρτήσεων μη-σλανγκ έχουν μειωθεί δραματικά (χωρίς το σλανγκόμετρο να έχει χάσει τη δουλειά του φυσικά, απλά δουλεύει με μειωμένο ωράριο και χαμηλότερο μισθό καθαρίζοντας σκάλες για να μπορεί το κεφάλαιο να επωφελείται).

Η έκφραση εκφέρεται αντί χριστοπαναγιδίων, αγανάκτησης, παραπόνων, χοντρής ειρωνείας στα όρια σαρκασμού και σιχτιρίσματος. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ζαμπουνιά αλλά ειλικρινής και ευγενής σλανγκάμιλλα απαλλαγμένη από κάθε είδους δηθενιά. Συνήθως τα λήμματα που απέχουν παρασλάνγκας είναι τα χαζά λογοπαίγνια χωρίς σημασία, οι εκφράσεις που λέγονται εδώ και μύρια χρόνια και έχουν καταγραφεί επίσημα και ό,τι άλλο αποφασίσει η δεκαπενταμελής επιτροπή που συσκέπτεται έντονα σε τέτοιες περιπτώσεις.

- Και δε μου λες ρε chomsky37, είναι σλανγκ το «Ντρούλης»; Το λήμμα σου απέχει παρασλάνγκας.
- Γιατί ρε φιλαράκο, σε χάλασε;
- Όχι ρε δικέ μου αλλά από που βγαίνει για να 'χουμε καλό ρώτημα;
- Αν είσαι τόσο στόκος που δεν καταλαβαίνεις τι να σε πω... Από το Χοντρούλης ρε.
- Και ποιος το λέει αυτό;
- Τί ποιος; Μόνο προχτές είδα 20 άτομα να το λένε ίσαμε 5 φορές σε ένα τρίλεπτο.
- Μήπως ήταν Τσικνοπέμπτη και αυτοί που το έλεγαν ήταν πιτσιρίκια που άκουγαν συγκροτήματα του Άλτερ;
- Γιατί, κι αυτοί αυριανοί σλάνγκαρχοι δεν είναι;

"Από νιούμπης φαινόμουνα πως θα γινόμουν μάγκας, μα τελικά απ\' την σλανγκιά απέχω παρασλάνγκας" ομολογεί με συντριβή Σλάνγκος Δράκος. (από Khan, 05/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
knasos

Στην εσωτερική πάλη μου σχετικά με το ποιο είναι ορθόν, παρασάγγας ή παρασάγγες με βοήθησε αυτό εδώ.

#2
Hank

Ευφυές!

Κττμγ απέχουν παρασλάνγκας:

-Παροιμίες και εκφράσεις του λαού μας με προϊστορία αιώνων, που έχουν καταγραφεί από λαογράφους και δεν έχουν σλανγκική θεματική (σεξ, ναρκωτικά, πούστηδες κ.ο.κ.). λ.χ. όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε.

-Ατάκες προσώπων της εξουσίας που όσο χαριτωμένες και να είναι δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από περιστασιακό λογοπαίγνιο.

-Ινσάιντ τζόουκς μιας παρέας, που τα λέει μόνο η παρέα και κανείς άλλος, και ταυτόχρονα είναι μεγάλες πατάτες- σάχλες. Εδώ το κριτήριο δεν είναι ποιού (είναι ή δεν είναι σλανγκ), αλλά ποσού (πόσο αστείο είναι), οπότε δεν είναι αυστηρό κριτήριο. Απλώς, όταν καταχωρίζουμε μια λέξη-φράση που την χρησιμοποιούμε μόνο εμείς και η παρέα μας καλό είναι να κάνουμε πριν μια αυτοκριτική αν θα γελάσει και κανείς άλλος...

#3
Vrastaman

Τείπατε τώρα!!!

#4
iron

ωραίοοο!