Η φράση λέγεται για να τονίσει ότι, αυτό στο οποίο αναφερόμαστε, αποτελεί τη μοναδική λογική επιλογή στις τρέχουσες περιστάσεις, ότι πρόκειται για κάτι δοκιμασμένο, για «αξία σταθερή στο χρόνο».

Έχει παρατηρηθεί να δηλώνει και τη λύση ανάγκης.

Από παλιά διαφήμιση της χλωρίνης Klinex, στο τέλος της οποίας ακουγόταν εκείνη η γνωστή, αντρική φωνή με την ιδιαίτερη χροιά που παρέπεμπε σε αυθεντία: «Χλωρίνη Klinex. Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε!»

Είναι slang τώρα αυτό;

-Και πού πάμε τέτοια ώρα χωρίς να 'χουμε κλείσει τραπέζι;

-Στο ΧΥΖ. Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε.

(Έχασε) (από patsis, 19/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Περισσότερο από όλα, γουστάρω αυτοκριτική. Σλαγκοκριτική.

#2
GATZMAN

Πολύ καλό.

Εχω βάλει στο Δ.Π κάτι (από διαφήμιση πάλι), σχετικό μ' αυτό αλλά ωστόσο λόγω επωνυμίας της εταιρείας είναι πιο εξειδικευμένο. βλ. Δ.Π. (Πίτσος εμπιστοσύνη)

#3
Hank

Αυτές οι διαφημίσεις συνήθως σλανγκίζονται σεξουαλικώς. Λ.χ. αυτό το σλόγκαν το χρησιμοποιούμε για κάποιον που μας εμπνέει εμπιστοσύνη κατά το «ΙΝΤΕΡΑΡΑΠΙΚΑΝ, μεγάλη και σίγουρη!», ή κατά το «Πίτσος, εμπιστοσύνη!». Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι το λέμε για μεγαλόπουτσο fuck buddy που δεν επιθυμούμε το κατιτίς παραπάνω (γάμο, οικογένεια), αλλά ξέρουμε ότι είναι σταθερή αξία, θα μας περιμένει, όποτε ξεμείνουμε (για γυναίκες μιλάω), θα ικανοποιήσει κτλ...