Αποκαλούμε έτσι:

 • κάποιον που οι άλλοι τον θεωρούν μαλάκα, είτε επειδή χάνει (κάνει τις... μαλακίες), είτε επειδή είναι τίγκα στις ανασφάλειες (π.χ.: σύμπλεγμα κατωτερότητας), μ' αποτέλεσμα να τον έχουν του χεριού τους, να τον εκμεταλλεύονται να τον πιάνουν κότσο, κορόιδο, να του δίνουν τα χειρότερα, τα δυσκολότερα, να μην υπολογίζουν την παρουσία του, να τον ανέχονται, να τον γειώνουν, να τον θεωρούν μπαλαντέρ για κάθε δύσκολη και ανεπιθύμητη κατάσταση (βλ. παρ. 1).
 • κάποιον που αυτός θεωρεί πως οι άλλοι τον θεωρούν μαλάκα μ’ αποτέλεσμα να τον αδικούν και να τον πιάνουν κορόιδο. Πράγμα που ωστόσο θα μπορούσε να μην υφίσταται (βλ. παρ. 2).
 • ο εξυπνάκιας που, νομίζοντας πως είναι πιο ξύπνιος απ' τους άλλους, δεν δείχνει τη στοιχειώδη σύνεση και την πατάει (βλ. παρ. 3).
 • μια κοινωνική ομάδα (με τη στενή ή την ευρεία έννοια του όρου), που τα μέλη της θεωρούν πως είναι εξαπατημένα από άλλες κοινωνικές ομάδες, κάτι που μπορεί να συμβαίνει κιόλας (π.χ.: ένα κράτος που το θεωρούν τόσο οι πολίτες του, όσο και οι αλλοεθνείς ως κράτος gtpπροδιαγραφών, ώστε να τρώει απ' τα προηγμένα κράτη, την κοροϊδία και την εκμετάλλευση της αρκούδας, π.χ: εργαζόμενοι σε μια εταιρεία που παίρνουν μισθούς πείνας, βγάζουν τη... δουλεία, ξεσκίζονται σε απλήρωτες υπερωρίες, κ.λπ.). Βλ. παρ. 4.
 1. Να γίνεις λίγο πιο αρχίδι από δαύτους και να κερδίσεις τον διαγωνισμό γκαρίσματος, γιατί αλλιώς για άλλη μια φορά θα είσαι ο μαλάκας της παρέας που θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να υποχωρήσει.
  Δες

 2. Αν δεν μιλούσα, αισθανόμουν ο μαλάκας της παρέας. Αν μιλούσα όμως, φανταζόμουν τους πάντες να αναρωτιούνται πότε θα σταματήσω, για να συνεχίσει η συζήτηση κανονικά.
  Δες

 3. Από τη μια ο μαλάκας της παρέας, που νομίζει ότι είναι μαγκιά να πάει στο σπίτι με τον κύκνο στη μασχάλη, αδιαφορώντας αν αυτό που κάνει θα του κόψει το κυνήγι για πάντα. Δες

 4. Είναι ο μαλάκας της παρέας που όλοι τον κοροϊδεύουν και τον έχουν τρελάνει στο φατούρο. Ο λόγος για το Ελληνικό κράτος.
  Δες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Jonas

#2
GATZMAN

Στω αδελφέ.

#3
Βασίλης-7

Έτσι...και λήμμα και ορισμός για 5 αστράλια :)

#4
Vrastaman

Λήμμα διαμάντι - το διαμάντι! - μαλαχίτης και βάλε!

#5
GATZMAN

Ευχαριστώ αδελφια. Αντε ο προφήτης Μαλαχίας μαζί μας

#6
Deliolanis

Άσχετο:στον στρατό είχα διοικητή ονόματι Μαλαχιά. Πολύ γαμώσπιτος ο τύπος...

#7
ο αυτοκτονημενος

10 αμην

#8
Deliolanis

αμην αμην αμην αμην αμην αμην αμην αμην αμην αμην

#9
GATZMAN

Ευχαριστώ σας.

Δι ευχών των αγίων.......αμήν

#10
xalikoutis

σχετικό και το σοφό αμερικάνικο ρητό: στο πόκερ αν μέσα στη μισή ώρα δεν έχεις καταλάβει ποιος είναι το κορόιδο, τότε το κορόιδο είσαι συ

#11
GATZMAN

χε χε

#12
GATZMAN

θ!ξ για το λούκ.

#13
Galadriel

Να σαι καλά καλό μου. Καλό δεν είναι;

#14
GATZMAN

Μόνο καλό. Θα το ματιάσω και δε θέλω.Θα γίνει στόχος στους κουλουράδες. Οτι κουλούρια δεν πουλήσανε θα μου τα δώσουν πεσκέσι. Αλλά δεν μπορώ να μην το μολογήσω.
Το λήμμα ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του σταϊλινγκ. Ευγε!

Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Τη λέξη τάσεις, πότε την έγραφα στάσεις, πότε στύσεις....χαχαχα

#15
Galadriel

Είδες την νέα μορφή του ορισμού σου και κάβλωσες, θα σου περάσει αχαχαχααχαχα

ΥΓ τα μήδια τά σπασαν

#16
GATZMAN

Α λα λα!

#17
GATZMAN

Γιαυτό λέω να επισκέπτομαι συχνά αυτό το λήμμα....χαχαχα