Το καφέ της Χαράς, είναι μια παλιά σειρά του Αντ-1 που προβλήθηκε στο διάστημα 2003-2006. Βασικοί πρωταγωνιστές, η Ρένια Λουιζίδου (στο ρόλο της Χαράς) κι ο Χάρης Ρώμας, στο ρόλο του συντηρητικού δημάρχου ενός παραδοσιακού χωριού της ορεινής Αρκαδίας.

Στη σειρά, η Χαρά υποδυόταν μιά μοντέρνα κοπέλα που άνοιξε ένα πολύ προχώκαφέ, για τα δεδομένα του χωριού αυτού. Το καφέ της Χαράς. Απ' εδώ ξεκινάει ο σλανγκισμός.

Όταν λέμε «πάμε για καφέ», συνήθως τουκανίζουμε, αφού ο καφές είναι συνήθως το δευτερεύον στοιχείο της υπόθεσης. Λες π.χ., πως πας για καφέ, ενώ στην ουσία θες να κάνεις μια σοβαρή επαγγελματική κουβέντα, να ψήσεις μια γκόμενα, να κάτσεις για να κοζάρεις κόσμο, να πας για απλό κουτσομπολιό και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Εδώ όμως δεν τουκανίζουμε. Εδώ σλανγκίζουμε. Όταν μιλάμε εδώ, για καφέ της Χαράς, μιλάμε... για φραπέ από flocafe. (χωρίς να δίνουμε στόχο στους περίεργους).

Μιλάμε για έναν προχώ καφέ, για έναν καφέ που δίνει μοναδική χαρά στους θαμώνες, οδηγώντας τους σε πρωτοποριακές ερωτικές απολαύσεις. Για έναν καφέ που δεν φτιάχνεται με μηχάνημα, αλλά με το χέρι, ή με το πόδι (με το πόδι... φτιάχνεται δουλειά του ποδιού, δεν γίνεται), αλλά και με το μεράκι μιας έμπειρης μαστόρισσας.

- Πάμε Σαββατόβραδο για καφέ;
- Πάλι καφέ;
- Πάμε τότε, για φραπουτσίνο στο... καφέ της Χαράς;
- Μέσα. Αλλά σε ποιο απ' τα πολλά της αλυσίδας;

Είναι κεφάτος γυρίζει απ τον "Καφέ της Χαράς!" (από Vrastaman, 04/05/09)(από GATZMAN, 04/05/09)καφε α λα σκάρλετ ο χάρα   (από GATZMAN, 18/07/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Da modafοckin' frappé saga continues ;-)

Σειρά τωρα, κάβουρες, ο εσπερσσιονισμός!

#2
Vrastaman

«Ι was shaken, but not stirred»
(Κακή κριτική φραπενέ...)

#3
GATZMAN

Τι μήδι;

Και εμείς οι δυο στον φραπενέ τσιγάρο (πεολεοιχία), πρέφα και καφέ και δε βαρίε...και δε βαριέσαι αδερφέ

Σχετικά με τη γ παράγραφο του ορισμού, υπήρχε το τραγούδι που έλεγε ο Σερεμέτης (παμε για καφέ, για καφεδάκι λεω, σε σας καλέ το λέω...)....Η καμακόβια προσέγγιση

#4
Hank

Τι να είπω δε, αν τύχει και η φραπεδιάρα ανασεισίφαλλος να ονομάζεται Χαρά;

#5
Jonas

frappe & happy ending, δηλαδή

#6
mariahomorfi

ακου επιχείρηση.ενα καφέ που θα το λενε το καφε τησ χαρασ[η τησ απολαυσησ]και θα σερβιρει τον αγαπητο σε ολουσ ΣΑΣ καφε[εννοω των σλανγκιστων]...

#7
deinosavros

Περισσότερα για την Τέχνη του Καφέ εδώ στο 1,3,7.