Ο ερωτευμένος, αυτός που νιώθει μεγάλη κάψα για το αντικείμενο του πόθου του. Όταν καψουρευόμαστε νιώθουμε «πεταλουδίτσες» στο στομάχι και, αν αυτές πετάνε με το παραπάνω, τότε το στομάχι μας φλέγεται, καίγεται. Απ' αυτή την αίσθηση του καψίματος νομίζω ότι προήλθε η λέξη «καψούρα», το βασικό συναίσθημα του καψούρη. Πολύ παλιά λέξη, αλλά δεν έχει εγκαταλειφθεί.

- Ρε συ, έχουν περάσει τρία λεπτά και ακόμα δεν μου έχει απαντήσει στο μήνυμά μου... Λες να με έστειλε; Τι να κάνω τώρα;... Να της ξαναστείλω ή θα με πει μαλάκα;
- Σιγά ρε καψούρη, εσύ δεν έλεγες ότι την θες για έναν πήδο και ότι φοβάσαι μη σου γίνει μετά τσιμπούρι όπως οι άλλες και και και;

(από kounelos66, 21/02/10)Και μετά ο ήλιος λάμπει και τα πουλάκια κελαηδούν και δε μπα να γαμηθεί το σύμπαν :) (από Galadriel, 02/03/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Οταν βλεπω οτι λειπουν τοσο κλασικες εκφρασεις και λεξεις, καταλαβαινω ποση δουλεια μενει να κανουμε ακομη...

#2
jesus

κ τα παράγωγα τύπου καψουροτράγουδα κ άλλα που δεν μου έρχονται τώρα

#3
GATZMAN

E...ετς

#4
knasos

Κλασσικόοοο!
Καψουροξημερώματα - γλέντι τρικούβερτο! Κούλα διώξε το κωλόπαιδο τον Κυριάκο κουτουλού.

#5
Hank

Και το «μούρη που μ' έχεις κάνει καψούρη» του Καρβέλα.

#6
Vrastaman

Απίστευτο!

#7
patsis

Πράγματι, αναρωτιέται κανείς πόσα ακόμα λήμματα είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν τα βλέπουμε.

Ironick έχω όμως μια αντίρρηση: Περιέγραψες τον καψούρη σαν ερωτευμένο, αν κατάλαβα καλά. Ωστόσο, έχω ακούσει να λέγεται αντιθετικά με αυτόν διότι ο καψούρης τρέφει ισχυρά αισθήματα χωρίς ανταπόκριση, ή αγαπά πολύ ενώ αγαπιέται από το ταίρι του λιγότερο.

#8
iron

χμμμ, ενδιαφέρουσα τοποθέτηση πάτσις. Δηλαδή καψούρης είναι το θύμα του μονομερούς έρωτα, αν κατάλαβα καλά, σωστό. Επίσης τώρα σκέφτηκα ότι ισχύει και κάτι άλλο: αποκαλούμε καψούρη κάποιον όταν δεν θέλουμε να πάρουμε στα σοβαρά τον έρωτά του, ή όταν μας κάνει να γελάμε με την παιδιάστικη συμπεριφορά του απέναντι σε μια γκόμενα, ή όταν δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτό το οποίο διατείνεται πως νιώθει.

#9
Galadriel

Όχι απαραίτητα ιρον... Το να χαρακτηρίζεται ή αυτο-χαρακτηρίζεται κάποιος «καψούρης» μπορεί να προκαλέσει αισθήματα μεγάλης συμπόνοιας σε όσους νοιώθουν.