Η φραπομούνα, η νέα -μούνα, που, αν δεν την είχε ανακαλύψει ο Vrastaman, θα έπρεπε να την εφεύρουμε, συνδυάζει δύο από τις μεγαλύτερες εποποιίες του σάιτ μας: Την saga του φραπέ και την saga της -μούνας. Πρόκειται για μια ιδεώδη σλανγκική σύνθεση, μια σλανγκική Dream Team, που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με μια *λολομούνα, ένα *λολοφραπέ, ή ένα frappé dentatum, τα οποία δεν μπορούν να υπάρξουν, οπότε την καθιστούν μοναδική.

Νιώθω μικρός για να περιγράψω τοιαύτη σλανγκική οντότητα. Οπότε περιμένοντας να συμπληρωθώ ή και να διαψευστώ από έτερο Σλάνγκο επιθυμώ ως νύξη μονάχα να εισαγάγω μια ρεβιζιονιστική υπόθεση εργασίας.

Αν ως φραπεδιάρα εννοούμε την επαγγελματία του φραπέ και φραπαιδοιάρα (κατά Γκατσάνδρα) την μουνάρα τοιαύτη, τότε η φραπομούνα είναι ο generic term, που περιλαμβάνει και τις ερασιτέχνιδες και ίσως κυρίως αυτές.

Κι έρχομαι στον ρεβιζιονισμό: Μια περίπτωση φραπομούνας παρουσιάζει ο Luis Bunuel (Ισπανός, άρα μεσογειακή διαστροφή) στην ταινία του «το Ημερολόγιο μιας Καμαριέρας» (Le Journal d' une Femme de Chambre) με Μισέλ Πικολί και Ζαν Μορώ (ή Μωρό;). Εκεί η φραπομούνα είναι μια θεούσα, που δεν θέλει να κάνει σεξ με τον άντρα της σε περίοδο νηστείας, και ο εξομολόγος της την συμβουλεύει να κάνει φραπέ για το καλό και των δύο. Καθότι το φραπέ (εφόσον γίνεται αλτρουιστικά) σε αντίθεση με το γαμήσι δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα. Φραπεδιασθείς ήταν ο Μισέλ Πικολί, αναπληρωματική φραπεδιάρα το Ζαν Μωρό, κύρια φραπομούνα η Françoise Lugagne.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι γενικά εφόσον το φραπέ: α) Αφενός είναι κάτι εξαιρετικά αλτρουιστικό που δεν προσπορίζει ηδονή στην γυναίκα. β) Αφεδύο, είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει μια πιο τελειωμένη κοπέλα (με την καλή έννοια), όπως το στοματικό και το πρωκτικό.

Τελικά, το φραπέ χαρακτηρίζει μια κατά βάση συντηρητική γυναίκα, η οποία είναι ενσωματωμένη σε πατριαρχικές δομές, αλλά χωρίς να γίνεται σκλάβα του σεξ. Θέλει να παρέχει ηδονή στον κύρη του σπιτιού και να τον οδηγήσει στην ολοκλήρωση. Αυτό φαίνεται και σε περιπτώσεις, όπου λόγω περιόδου, προχωρημένης εγκυμοσύνης, ίσως πένθους, ή κάποιου ψυχολογικού λόγου, ή λόγου υγείας, η φραπομούνα δεν μπορεί να κάνει κολπικό σεξ, αλλά δεν είναι και έτοιμη να πει στον παρτενέρ της μεγαλόψυχα κι αν έχω και περίοδο, έχω και άλλη δίοδο ή να γίνει τίγραινα για χάρη του έρωτά τους. Είναι όμως πρόθυμη να παράσχει απλόχερα το καφέ της Χαράς.

Οπότε την φραπομούνα την αντιλαμβάνομαι βασικά ως μια παραδοσιακή μορφή της καλής νοικοκυράς, που είναι δούλα και κυρά, μιας ευμενούς δέσποινας που ξέρει να τηρεί τις ισορροπίες για να στηρίξει το σπιτικό της.

Βεβαίως, ίσως αδικώ το φραπέ παρουσιάζοντας το ως γινόμενο μόνο εξ ανάγκης (περίοδος, εγκυμοσύνη, λόγοι υγείας). Μπορεί να γίνεται και στα πλαίσια μερακιών στα προκαταρκτικά ή και στα άφτερ, ή από τον πρώτο γύρο στον δεύτερο και το νιοστό στα πλαίσια ορθοπεϊκής ασκήσεως. Ή όταν οι παρτενέρ ροντάρουν κι είναι σαν δυο παιδιά που ανακαλύπτουν τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση πάντως η φραπομούνα μου κάνει για χειρώναξ και μου θυμίζει αυτές τις δυνατές Ελληνίδες της παράδοσής μας, που ήξεραν να στηρίξουν το σπίτι τους, το νοικοκυριό, τον Ελληνισμό. (Άλλωστε, όταν οι άλλοι δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει τον καφέ, εμείς είχαμε αναγάγει σε τέχνη το ανασεισιφαλλίζειν).

Τα πράγματα αλλάζουν με τις επαγγελματίες φραπομούνες. Αφενός είναι οι φραπεδιάρες των ευαγών ιδρυμάτων. Που κι αυτές στο κάτω κάτω είναι συγκριτικά αξιοπρεπείς παρουσίες. Όπως και οι φραπομούνες διαφόρων στυλ peep show (όχι απαραίτητα πιπ σόου), ιδίως στο εξωτερικό, που κι αυτές μπορεί να είναι πτωχές πλην τίμιες βιοπαλαίστριες, όπως έδειξε πρόσφατη αγγλική ταινία. Αφεδύο, πρωταγωνίστριες τσόντας που ρίχνουν τον φραπέ είτε για λόγους ορθοπεϊκής, είτε στην τελική διασπερμάτευση, κατά το διαφημιστικό σλόγκαν μην τα πιείτε, λουστείτε.

Ενδιάμεση κατηγορία μπορεί να αποτελέσουν οι παιγνιώδεις φραπομούνες, που το εξασκούν σε λάθος ώρες, λ.χ. κατά την οδήγηση, αντί ξυπνητηριού, για να σου αποσπάσουν την προσοχή από την δουλειά ή από την λημματογράφηση στο slang.gr κ.τ.λ. Σε φραπομούνες αποδίδονται πολλά από τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα εν Ελλάδι.

Συνώνυμο: αυνανισμός à deux (κατά το ναρκισσισμός à deux).
Υπερθετικό: φραπομούνα με ρόζους.
Αντίστοιχο του vagina dentata: φραπομούνα με νύχια, vagina unguita.

- Τά 'μαθες; Θα κυκλοφορήσει το σίκουελ του Teeth! Λέγεται Nails κι έχει πρωταγωνίστρια μια φραπομούνα που ευνουχίζει τους εραστές της με τα νύχια της!
- Ετς! Γουστάρω! Θα φχαρστθούμε ταινία τρόμου! Μόνο μπλακ δικέ μου!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Η φραπομουνα ραπίζει και χορεύει και ράπ άμα λάχει να ούμ προσφέροντας φραπέ.

Άιντε στην υγειά σου. Με τόσους καφέδες που ήπιαμε ως τα τώρα άντε να κοιμηθούμε το βράδυ...

Οπότε αφου δε θα κοιμηθούμε, δεν πάμε για κανα βραδινό φραπέ και μετά καπάκι για κανένα πρωινό.

κι όπως λέει και το άσμα:

Aπόψε λέω να μην κοιμηθούμε, να πάμε κατευθείαν για δουλειά

#2
Hank

Ετς! Κι άμα δεν έχεις δουλειά, όπως εγώ, πας κατευθείαν για σλανγκ, από την παραγωγή στην κατανάλωση! Πάντως, ο σλανγκ φραπές μάλλον είναι καταπραϋντικός, αντίθετα από το κανονικό φραπέ.

#3
GATZMAN

Σκεψου, να γίνει καμιά πλάκα και να πάρεις slang φραπέ και να τον βάλεις πάνω σε classic, να ανακατέψεις το μείγμα και να το προσφέρεις. Εδω θα χρειαζόταν μήδι....αλλά χαλεποί οι καιροί, ή μήπως, όχι;

Αλα η ναρκισομούνα της φωτό

#4
Galadriel

Δεν ξαναπίνω φραπέ, με συχάνατε πια με τόσους ορισμούς που παραπέμπουν σε σπέρματα. Ουφ.

#5
GATZMAN

Mμμ..έδωσες ιδέα

#6
Vrastaman

Βρούβεκ!

#7
Jonas

Μας έστειλες και για Βρούβε(κ)ς, με το μήδι σου.

#8
Vrastaman

Το φραπέ πάντως είναι γάλα και λήγει άδοξα καθώς η φραπομούνα παθαίνει κρίση...

#9
Vrastaman

(χωρίς γάλα)

#10
GATZMAN

Τουκανιστικά κόλλησα στον Μπερτολούτσι.

Προσευχή
Σάντα Λουτσία, προστάτηδα των Λούτσων, προστατευε μας απο γυναίκες ευνούχους, κι από vegina dendata

Αατα

#11
Hank

Γεια σου ρε Βράστα σινεφίλ! Αρχιθρασυμήδης!

#12
Vrastaman

Manus Unguis is the new Vagina Dentata!
Ο σλανγοεφιάλτης του 21ου αιώνα!

#13
GATZMAN

Για βοήθα γιατί δεν ξύπνησα ακόμα. Πως βγαίνει το όνομα αυτό;

#14
Vrastaman

Λατινιστί, χέρι το αγκυλονυχωτό - παραλλαγή του σλαγκυπέροχου χανκικού vagina unguita!

#15
GATZMAN

Οh!

#16
Hank

Σκιαχτήκαμε πάλι!

#17
jesus

μπερτολούτσοι

#18
Hank

Τελικά μετά τον Μπερτολούτσο, βρέθηκε, φευ, ο νέος διεστραμμένος σκηνοθέτης που ανέβασε στο πανί την γυναίκα Manus Unguis. O Lars von Trier στη νέα ταινία του Antichrist , παρουσιάζει την Charlotte Gainsbourg ως φραπομούνα και δαγκανομούνα δύο σε ένα, καθώς κάνει ένα ύστατο ευνουχιστικό φραπέ (όλα στην κάμερα!), με πίδακα αίματος αντί σπέρματος! «Μια εικόνα όσο χίλιες στυτικές δυσλειτουργίες», που λέει κι ο Βράστα... Όντως η Manus Unguis είναι ο σλανγκοεφιάλτης του 21ου αιώνα!

#19
patsis

Να τις προσέχετε αυτές τις ταινίες, καραδοκούν στο μυαλό και αναδύονται σαν σφιχτό και κρύο χούφτωμα στ' αρχίδια την πιο ακατάλληλη στιγμή.

#20
Khan