Όλος-ο-χρόνος-κλασική έκφραση που υποδεικνύει αυτόν που δεν έχει ειρμό στην κουβέντα του ή στις πράξεις του, παρουσιάζει ανεξήγητη συμπεριφορά ή πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, επειδή έτσι του ήρθε, επειδή εκείνη τη στιγμή το θυμήθηκε και χάρηκε με την τρομερή σκέψη του.

- ... και όπως είπαμε, εσύ Αντρέα θα αναλάβεις το διαφημιστικό πρότζεκτ και η Τατιάνα θα κάτσει να ενημερώσει τους συνεργάτες μας.
- Ρε παιδιά, απίστευτο, δεν έχει ξαναγίνει 19-18 το σκορ...
- Τι είπε;
- Άσ' τονα, αυτός, είναι αλλού, ό,τι θυμάται χαίρεται.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

πολύ σπαστικά αυτά τα άτομα ρε γμτ

#2
ο αυτοκτονημενος

ναι ναι διατελουν εν συνχήσει

#3
Galadriel

Καλά, όχι ότι το κάνω συνεχώς έτσι; Αλλά πάντα με συνειρμό που μετά εξηγώ για όσους δεν διαθέτουν την τρομερή ταχύτητα σκέψης μου προστατευτικό σήκωμα των χεριών για να μην χτυπηθεί το κεφαλάκι από το φατούρο

Το κορυφαιότερο παράδειγμα προσωπικής μου εμπειρίας: παρέα πέντε άτομα, συζήτηση για γκόμενες, λέμε για ένα κοριτσάκι που πάμε να «προξενέψουμε» στον λέφτερο της παρέας διακριτικά, αυτός παρακολουθεί την συζήτηση φαινομενικά με ενδιαφέρον, και την ώρα της κρίσεως («δηλαδή πού να πούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί αύριο;» - για να γίνει η γνωριμία) ο αστρίτης αναφωνεί «ρε παιδιά το ξέρατε ότι φτιάχνουν περιφερειακό στην Άγκυρα;». Τουβ τουβ που λέει και η μαριαόμορφη.

#4
iron

έπρεπε να συνεργαστούμε για το παράδειγμα, νομίζω!

#5
electron

υπάρχει και συνέχεια στην έκφραση.
ο τρελλός ότι θυμάται χαίρεται, και με το νου πληθαίνει.

#6
BuBis

συναφές κατά Μπουμπη: ωραία φέτα