Επίσης και «στραβώνω στόμα».

Αναφέρεται σε οπαδούς και σημαίνει παίρνω ύφος δήθεν μάγκα, στραβώνω το στόμα και μιλάω με τόνο επιθετικό και ξερολίστικο.

Έστω κι αν έχεις ήχο αλλά δεν έχεις εικόνα από τον ομιλούντα, καταλαβαίνεις το εφέ από το χρώμα της φωνής του αλλά και από το εκνευριστικά περιορισμένο λεξιλόγιο και το κολλημένο «ιδεολογικό» περιεχόμενο των «απόψεών» του.

Η πρακτική αυτή θεωρείται, ακόμα και από τους μυημένους (παρουσιαστές μεταμεσονύκτιων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών για μπάλα), ενοχλητική, κυρίως γιατί είναι προμήνυμα ακατάσχετης ψευτοτσαμπουκαλίδικης παπαρολογίας του ομιλούντος.

Κάνει θραύση στη Θεσσαλονίκη.

- Πες μου εσύ ρε καράφλα, γιατί τον έβαλε στο τελευταίο τρίλεπτο; Τα σημαιάκια μπήκε να μαζέψει; Μαλάκα, αρειανέ μας κάνεις και τον αντικειμενικό, μωρή λούγκρα!
- Φιλαράκι, το αν είμαι λούγκρα το ξέρει η μανούλα σου, πήρες τα τρία στο Χαριλάου, θες και τα δικά μου τα τρία; Κόψ' τον τον κομπλεξικό το μπαόκι! Επόμενη γραμμή!
- Τα μυαλά μας πονάνε ρε σκατόφατσα, τι με λες τώρα; Εγώ δε θα σε βρίσω θα σε πω δυο κουβέντες να μάθεις μπάλα...
- Άσ' το μεγάλε, μη στραβοστομιάζεις τζάμπα, σε κατάλαβα ποιος είσαι, ακόμα καφέδες μοιράζεις στην τέσσερα, κόψ' τον, θα μας το παίξει και οργανωμένος!
- Άντε ρε μαλάκα, αρχίδ... [τουτ-τουτ-τουτ]

...και ο πλατωνικός διάλογος συνεχίζεται σ' αυτό το στυλ ως το ξημέρωμα...

Στο 0:40! (από patsis, 23/05/09)(από juve90, 04/03/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Α ρε, πατρίδα ... άπαιχτοι ...

#2
Hank

Μπράβο που το κατέγραψες! Ένας που βρίζει τον Ραπτόπουλο έχει την ίδια φωνή με έναν που τηλ. στον Τσουκαλά ως δήθεν «βάζελος» κι έκανε τον τρελό γελωτοποιό με ρίμες που στην ουσία εξευτέλιζαν τον ΠΑΟ κι έφτιαχναν τον Τάκη. Έχει παρατηρήσει ο Περής αυτήν την ομοιότητα;