Αμάξι χαμηλωμένο μέχρι αηδίας. Ανήκει σχεδόν πάντα σε κάγκουρα / κάβουρα. Διαθέτει κατά κανόνα πειραγμένο μοτέρ, εξάτμιση-μπουρί της σόμπας, φιμάτο τζάμι, αυτοκόλλητο με άλιεν ή αράχνη ή σκορπιό κ.ο.κ. Και μόνο του ωστόσο το χαμήλωμα αρκεί για να μεταβάλλει ένα τετράτροχο σε ερπετό και τον ιδιοκτήτη του σε κάβουρα.

Χαμηλωματάκι (έτσι το λένε τρυφερά οι κάγκουρες μτξ τους) γίνεται α) με κατάλληλη ρύθμιση των αναρτήσεων (ελληνικά: αμορτισέρ), β) με προσθήκη υπερμεγέθους πλαστικής ποδιάς περιμετρικά του αμαξίου, στο επίπεδο των τροχών, γ) και με τους δύο ανωτέρω τρόπους (συνηθέστερο).

Λέμε «ερπετό» γιατί, αν δεις το αμαξάκι να σκάει από μακριά, θα νομίσεις προς στιγμήν ότι δεν τσουλάει αλλά σέρνεται, ότι δεν έχει ρόδες κι έτς, αλλά είναι σαν τα Συγκρουόμενα στα Πάρκα της Σελήνης. Η ερπετοποίηση προσφέρει και καλά μεγαλύτερη σταθερότητα σε ψηλές ταχύτητες και κάνει το αμαξάκι να «μπαίνει» καλύτερα σε στροφές, πιο στριφτερό δλδ.

- Μία που το πήρες φίλε το punto και μία που το 'κανες ερπετό. Σσσωραίος τώρα, φτιάχτηκες κανονικά... Πάμε να το μοστράρουμε σε καμιά γκόμενα;
- Ποιος τις γαμάει ρε τις ψώλες; Εγώ ζω για τις διακοσάρες αγόρι μου...
- Αυτά είναι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank



#2
johnblack

αγαπητέ χανκ κ πάλι θξ! έχω βρει το κουμπί σου τελικά, ψοφάς για καγκουρολήμματα, νταλαρολήμματα, καθαρεύουσα κ Ιστορία της Τέχνης!!!

#3
poniroskylo

Τον χαρακτηρίζω αναγεννησιακό άνθρωπο.

#4
acg

Ο χαρακτηρισμος ερπετο σ' οτι αφορα το χαμηλωμα δενει και με τον σχετικο χαρακτηρισμο σαύρα ή σαυρίδι, που χρησιμποποιειται καγκουροειδως για τα αυτοκινητερπετα εκεινα που επιδεικνυουν ιδιαιτερα καλη οδικη συμπεριφορα (λεγε με «κρατημα»), καθ' οτι παραπεμπουν στα συμπαθη ζωντανα και στην ικανοτητα τους να κινουνται και ν' αλλαζουν κατευθυνση ακαριαια.

#5
Hank

Φχαρστώ Πονηρέ με τιμάς. Μαυρόγιαννε, με ενθουσιάζουν όλα τα λήμματα που μέσω ενός γλωσσικού σημαίνοντος φωτίζουν ένα πολύ υπαρκτό συγκεκριμένο φαινόμενο, για το οποίο δεν υπάρχει λέξη στην μαίηνστρημ γλώσσα. Γι' αυτό μ' αρέσουν οι ειδικές σλανγκ λ.χ. καγκουροσλάνγκ, ντραγκοσλάνγκ, τζογοσλάνγκ, σεξοσλάνγκ, εφόσον περιγράφεται ένα ειδικό φαινόμενο. Μ' αρέσουν εξίσου και οι λεξιπλασίες, λ.χ. καλοβυρνιές, εφόσον φωτίζουν κάτι που δεν είχαμε παρατηρήσει λόγω ανυπαρξίας λέξης γι' αυτό, μ' αρέσουν και οι σλανγκονεολογισμοί που μεταφέρουν ξενικούς όρους αντλώντας από την ελληνική σλανγκ. Αατά.

#6
johnblack

εξαιρετικό σχόλιο