Ο υπερβολικά γραμμωμένος, ο κομμένος, ο φέτας, ο κομμάτιας, ο γράμματας. Το υποδόριο λίπος του έχει περιοριστεί τόσο, σε φάση που το δέρμα του φαίνεται διάφανο, σαν τσιγαρόχαρτο rizzla (το γαλάζιο πακετάκι). Τόσο λεπτό και διάφανο, όπως το κουστουμάκι που αλλάζουν τα φίδια κάθε χρόνο.

Το ερπετό σηματοδοτεί τον ανώτατο βαθμό γράμμωσης. Είναι η γράμμωση που καταντάει αηδία. Ως χαρακτηρισμός, δεν έχει απόλυτα θετική χροιά, σε αντίθεση π.χ. με το «φέτας». Δύσκολα θα δεις επιτυχημένους σφίχτες να αλληλοθαυμάζονται σε στιλ «πω ρε φίλε, ερπετό έγινες». Θα το πει μάλλον κάποιος που ασχολείται μεν με τη γυμναστική, αλλά χωρίς να έχει δει ιδιαίτερα αποτελέσματα, σε κάποιον γραμμωμένο που κρυφοζηλεύει. Ο τόνος είναι συγκαλυμμένα συγκαταβατικός. Δεν είναι δλδ ένας ευθέως ειρωνικός και μειωτικός χαρακτηρισμός (όπως π.χ. το «πρησμένος»), αλλά ακόμη κι έτσι προδίδει τον ανομολόγητο φθόνο του wannabe κομμάτια, προς το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του.

Ερπετά γίνονται οι μπίλντερς σε περίοδο αγώνων, όταν πλακώνονται στη δίαιτα, τρυπιούνται με στεροειδή που δεν κατακρατούν υγρά (π.χ. winstrol) και στην ούγια χτυπάνε και διουρητικά, π.χ. lasix (τα οποία είναι και τα πλέον επικίνδυνα, οι πιο πολλοί musclemen απ' αυτά έχουν πάει). Μερικοί δεν κάνουν ούτε μπάνιο τις τελευταίες μέρες, για να φρακάρουν οι πόροι και να μη μπαίνει υγρασία στο δέρμα. Έτσι, όταν ανέβουν στη σκηνή για να ποζάρουν, είναι εντελώς αφυδατωμένοι, τεζαριστοί, μόνο μύες και κόκαλα, με το ασπράδι των ματιών να κοντεύει να πεταχτεί έξω απ' τις κόγχες.

(διάλογος ζευγαριού στην παραλία)

- Τι κοιτάς ρε φροσάκι τόση ώρα και σου 'χουν βγει τα μάτια;
- Τίποτα μωρό μου, απλά χαζεύω...
- Μη μου πεις πως κοιτάς τον σφίχτη το ναυαγοσώστη... Αυτός ρε μωράκι μου το 'χει παραχέσει με τη γράμμωση. Δεν τον λες άνθρωπο πια, ερπετό τον λες. Φαντάζομαι τι φάρμακα θα 'χε πάρει για να γίνει έτσι. Θα σου πω όμως εγώ σε λίγα χρονάκια, που θα τον κλαίει η μάνα του...
- Ναι μωράκι μου αλλά οι κοιλιακοί του είναι σκέτη αμαρτία...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Θα το κατέτασσα και στα σιχαμερά, άνετα! Και πάλι, σπέκια στην σλανγκοπένα σου...

#2
Vrastaman

...ξέχασες τoν καλύτερο φίλος και του ερπετού, το βρoγχοδιασταλτικό κλενβουτερoλάκι.

Δέον να σημειωθεί ότι το κλενβουτερoλάκι επίσης βελτιώνει τις επιδόσεις της ανασεισίφαλλης καθώς προκαλεί τρέμουλο.

#3
Hank

Κάτω οι ντοπαρισμένες φραπεδιάρες με τα χαλκευμένα ρεκόρ! Τις θέλουμε φυσικές!

#4
johnblack

εγώ φιλαράκι αυτά τα επιστημονικά περί ανασεισίφαλλης κ τα ρέστα δεν τα κατέω, θα σε πω εμπειρικά τι συμβαίνει. Clenbuterol παίρνουν κανονικά αυτοί που έχουν άσθμα. Το παίρνει όμως και κάποιος όταν θέλει να αδυνατίσει και χρειάζεται καλύτερες ανάσες, μεγαλύτερη αντοχή. Σε λογικές δόσεις είναι τελείως ακίνδυνο, το παίρνει πολύς κόσμος κι όχι μόνο μπίλντερς. Σε ορισμένους που τους λείπει ένας συγκεκριμένος υποδοχέας, απλά δεν κάνει απολύτως τίποτα.

#5
Vrastaman

Ο παιδίατρος το είχε γράψει στην κόρη μου όταν ήταν ... 2. Όπως με κάθε φάρμακο έκανα γούγλε-γούγλε και έπεσα από τα σύννεφα όταν είδα ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή το κατατάσσει στις ντόπες και αποκλείει όσους αθλητές έχουν κάνει χρήση!

#6
GATZMAN

Χανκ, μ αρεσει που ότι θέμα και να παίζει στο φραπέ θα το πάμε. Δεν μπορώ να βρώ ένα θέμα που να μην μπορεί να σχετίζεται με το φραπέ. Οι συνειρμοί σα γέφυρες τρέχουν κι ενώνουν τα πάντα.Πάνε το φως παντού

#7
Hank

Όλα το θυμίζουν μικρά κι αγαπημένα
λήμματα δικά του καθημερινά...

#8
johnblack

Σε όλα τα φάρμακα αν πιάσεις και διαβάσεις το χαρτάκι και δεις τις πιθανές παρενέργειες θα σε λούσει κρύος ιδρώς.. Η ουσία όμως του ιατρικού επαγγέλματος είναι η στάθμιση: ο δόχτορας υποτίθεται πως σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά ενός φαρμάκου και στο γράφει μόνο αν κρίνει πως το καλό που θα σου κάνει τιμάται περισσότερο από το κακό (γιατί στάνταρ θα σου κάνει κάτι κακό, ακόμα κι αν δε το καταλαβαίνεις). Όλα είναι δούναι και λαβείν, πρέπει να δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι. «Ότι ενεργεί παρενεργεί», όπως λέει κι ένας φίλος μου παλιός Mister Eλλάς. Κι οι μπίλντερς λοιπόν ένα ζύγισμα κάνουν, εφόσον έχουν κι αυτή τη λόξα τους όπως όλοι (εμείς εδώ έχουμε το σλανγκ π.χ.). Μπροστά στο να θεραπεύσουν την «αρρώστια» τους και να νιώθουν όμορφα, δεν υπολογίζουν τις τυχόν παρενέργειες. Γνωρίζουν ότι ίσως ζήσουν λιγότερο απ' το μέσο όρο, αλλά στην τελική ποιος τον γαμεί το μέσο όρο; Θα ζήσουν λίγα και καλά, κάπως έτσι το βλέπουν.

#9
Hank

Ό,τι ενεργεί παρενεργεί!

Ωραίο γκέι σύνθημα για τον κώλο! Λολ!

#10
GATZMAN

Σήμερα τα σχόλια σου γραφουν. Το ένα καλύτερο από το άλλο

#11
Hank

Μερσώ, μάλλον «ό,τι ενεργείται παρενεργείται».

#12
GATZMAN

Κι επίσης: άλλο παρενεργείται κι άλλο παπαρενεργείται