-και «τάμπα τούμπα».

 1. Όρος που περιγράφει την μουσική που παίζεται εκκωφαντικά ιδίως σε καλοκαιρινά κλαμπ και μπαράκια από djs gtp. Από μία απόσταση χ, ό,τι κι αν παίζει ο μπούστης, ροκ, σκυλάδικα, ποπ, ρεγκε, όλα καταλήγουν σε ένα θολό ήχο ντάμπα ντούμπα. Ακούς κυρίως δηλαδή μόνο το μπάσο και την μπότα. Γενικά, η μουσική που δεν μας αρέσει...

Τα αποτελέσματα αυτής της ηχορύπανσης είναι ικανά να χιτλεριάζουν τον μέσο παραθεριστή που είπε να περάσει το καλοκαίρι του, κάπου σεμνά και ταπεινά και να προκαλέσουν παροδική κώφωση στους φανατικούς του είδους.

 1. Χρησιμοποιήθηκε σε παλαιότερους χρόνους από συνθέτες λαϊκών ασμάτων τύπου ινδικού βαλς, πιθανώς λόγω έλλειψης μπάσου, αλλά και από όλους μας όταν θέλουμε να αποδώσουμε τραγούδια του είδους με στίχους που δε ξέρουμε.

 2. Μεταξύ φαντάρων: Η σειρά – ΕΣΟ ή και το ΑΣΜ

 1. - Αμάν πιά μ’ αυτά τα ντάμπα ντούμπα, μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα! Κι αυτός ο μπινές ο ξενοδόχος δεν μας είπε ότι θα έχουμε τους ζουλού δίπλα μας! Θα τον γαμήσω αύριο τον μπούστην!
  - Δεν γαμάς τίποτε άλλο, που ασχολείσαι όλη την ώρα με άλλα κι άλλα, λεωγω;

 2. - Τι σειρά είσαι πατριωτάκι ;
  - 165 ντάμπα ντούμπα...
  - Μη με πεις ότι είσαι και ασημί 155, γιατί τρελάουα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Αψογος. Να πουμε δε πως η λέξη ντάμπα, ουδεμία σχέση έχει με το συγκρότημα Αμπα. Δεν πάιζει δηλαδή το σενάριο:ντάμπα---->ντε Αμπα

#2
BuBis

και για τους λάτρεις του αναγραμμαντείου, πανταμ είναι μια αγαπητή έκφραση του βραζιλιάνικου bossa nova, με αποκορύφωμα την Astrud Gilberto

#3
Vrastaman

Που οφείλεται ο ατονισμος;

#4
ο αυτοκτονημενος

νταμπα ντουμπα ο οο
νταμπα ντουμπα ο οοο
τσα τσα τσα

#5
BuBis

στο ότι οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν τόνους;

#6
BuBis

Επίσης χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός και ειρωνικός όρος από μαμάδες, μπαμπάδες, συζύγους και βολεμένους φίλους για γεροντοφρικία, που παρόλο την πάροδο των χρόνων εξακολουθούν να είναι λάτρης του πανκ, του crossover, του hardcore αλλά και του ραπ και του rasta reggae:

- καλά ρε μαλέα (εδώ και εκ του μαλλιά – πρώην ή νυν), γέρασες κι ακόμα μυαλό δεν έβαλες ; Ακόμη αυτά το νταμπα ντουμπα ακούς; Θα σπάσεις κανά κόκαλο με τα pogo, τα air guitar και τα headbanging! Αλλά μάλλον τα θέλει ο κώλος σου κι εσένα!

#7
kostasalonica

Έχει ακουστεί και στην Τούμπα (γήπεδο)
ειρωνικά για έναν οργανωτή της κερκίδας (ο οποίος χτυπάει το τύμπανο ρυθμικά ) διότι υπήρχαν υποψίες ότι τα έπαιρνε από τον τότε πρόεδρο της ομάδος!!
'' έξω απτην Τούμπα
μαλάκα νταμπαντούμπα''

#8
Κωνσταντίνος Ωμέγας

Γενικά, η μουσική που δεν μας αρέσει...

εγω παντως τη μουσικλη που δέ μου αρέσει τη λέω γαβ γαβ και μπουζουκι
απο την αλλη το νταπα ντουπα μου αρέσει! δέν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο το να ακούς απο μακρυά το ντάπα ντούπα σε κάποιο πάρτυ και πλησιάζοντας ακούς όλη τη μουσική!

#9
Galadriel

-Ε ωρέ Μανολιό, ίντα είναι αυτά τα ντάμπα ντούμπα που ακούγονται;
-Η αδερφή μου πατέρα ακούει πρότιτζι.
-Να πα να την πιάσεις και να τζι πεις, πρότιτζι φορά και τελευταία τζι, άμα ξανακούσω τα ντάμπα ντούμπα το σπασα το σιντί τζι.

(χα χα χα)

#10
Vrastaman

- Μjήπως έχουτε κλάσ' ;
- Γιατί, μυρίσ' ;

#11
MXΣ