Απαντάται και ως βράχια, βράχοι. Αγγλιστί rocks. Μορφή ηρωίνης ή κοκαΐνης. Είναι κομμάτια ακανόνιστου σχήματος, που παρασκευάζονται με τη διαδικασία της συμπίεσης / πρεσαρίσματος / πατικώματος της σκόνης.

Εγχωρίως, τα βραχάκια είναι σχεδόν πλήρως ταυτισμένα με την κόκα. Όπως συνήθως συμβαίνει με τη σλανγκ των τοξικομανών, η λέξη δεν περιγράφει απλά τη μορφή του σταφ, αλλά διατηρεί και συνθηματική, ξεκαρφωτική αξία.

Τα βραχάκια παίζουν σε διάφορα μεγέθη. Από λίγα μιλιγκράμ έως κάποια γραμμάρια. Στην τελευταία περίπτωση δεν κάνουμε λόγο πλέον για βραχάκια, αλλά τουλάχιστον για βράχους. Σε ακόμη πιο χοντρές περιπτώσεις, μιλάμε για βουνά ή και παγόβουνα (που είναι και άσπρα).

Τα πιο γνωστά βραχάκια είναι τα κινέζικα, τα οποία παρασκευάζονται σε ευρωπαϊκά εργαστήρια, με βάση που έρχεται από Κίνα και Ινδονησία. Με τον όρο βάση αναφερόμαστε στο προτελευταίο στάδιο επεξεργασίας για τις σκόνες, τη συμπυκνωμένη πρώτη ύλη που σπανίως σκάει στη λιανική. Σε γενικές γραμμές η παρασκευή έχει ως εξής: σπάμε τη συμπυκνωμένη βάση με σφυρί και εν συνεχεία αναμειγνύεται με παρακεταμόλη (depon, panadol etc) και άλλες ουσίες. Το μείγμα μπαίνει στο μίξερ, μετά προστίθεται ασετόν (ξεβαφτικό για τα νύχια, παραισθησιογόνο ελαφράς μορφής) και ακολουθεί η συμπίεση σε ειδικό καλούπι. Η καθαρότητα των βράχων που προκύπτουν, κυμαίνεται γύρω στο 40-50%. Βράχια τέτοιας καθαρότητας δεν διακινούνται στις πιάτσες, όπου θα αρκεστείς σε καθαρότητα της τάξης του 20%.

Τώρα τελευταία έχουν στηθεί και εντός των συνόρων εργαστήρια κατεργασίας ναρκωτικών, καθώς οι ντήλερς φαίνεται πως σταδιακά εγκαταλείπουν την παραδοσιακή εισαγωγή έτοιμου τελικού προϊόντος από το εξωτερικό, και στρέφονται στην υποστήριξη των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων...

- Και τι έκανε νομίζεις ο Λαζόπουλος στο κότερο του Λυμπέρη; Κρατούσε τσίλιες; Βραχάκια κατάπινε. Κοκάκιας, κωλογλείφτης των εφοπλιστών, ένα αρχίδι με προτίμηση στα κρεάτινα τσιγάρα, νομίζει πως έχει το ηθικό ανάστημα να κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ρε ουστ!

(Εμπνευσμένο από εδώ)

σκόνη + βραχάκια (από johnblack, 20/07/09)βράχια, μπορεί και παγόβουνα (από johnblack, 20/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Έλα μου ντε! Γι' αυτό και επαξίως και ο Λαζόπουλος ψηφίστηκε στους 100 Έλληνες μαλάκες, όπου παρέπεμψε πρόσφατα ο Βράστα.

#2
iron

Μαυρόγιαννε, μας έχεις μορφώσει για τα καλά και το εννοώ. Έχεις συμπληρώσει με πολύτιμο τρόπο μεγάλα κενά του σάιτ με τα μποντιμπιλντεράδικα και τα μαστούρικα. Το παραδειγματάκι όμως, λίγο παρακινδυνευμένο, θαρρώ.

#3
BuBis

don't shoot the mes-senger!

#4
johnblack

Θα μπορούσα πολύ απλά να σε πω πως ο δικός μου ρόλος περιορίζεται στην ψυχρή καταγραφή και πως δεν φέρω καμιά ευθύνη για το τι μπινελίκια, τι προσωπικές επιθέσεις και τι χτυπήματα κάτω απ΄ τη ζώνη, παίζουν σε διάφορα άλλα σάιτ αμφιβόλου ηθικής υποστάσεως. Όχι όμως. Δεν στο λέω. Ο καθένας από μας έχει μια ιστορία, δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά απ' τη γη όπως οι άνθρωποι του Δευκαλίωνα. Ούτε πρόκειται να κάνω τον κινέζο και να σου πω πως δεν απηχούν προσωπικές μου απόψεις και πως πάσα ομοιότητα με πρόσωπα ή πράγματα οφείλεται καθαρά σε σύμπτωση.

Ούτε συμπτώσεις υπάρχουν, ούτε καμιά καταγραφή ήταν, είναι και θα είναι ποτέ τελείως ψυχρή. Η καταγραφή είναι Δημιουργία. Μορφή και Περιεχόμενο, Ουσία και Επιφαινόμενα, δεν διαφέρουν και τόσο πολύ όσο θέλει να πιστεύει η Δυτική σκέψη απ' τον καιρό του Πλάτωνα. Το κείμενο είναι το μόνο που υπάρχει. Κανείς δεν ξέρει αν ο Λαζό έπαιρνε πράγματι ντραγκς στο κότερο του Λυμπέρη, κανείς δεν ξέρει στην τελική αν υπάρχει ο ίδιος ο Λαζό, ο Λυμπέ, ή το κότερο. Το μόνο που υπάρχει, επαναλαμβάνω, είναι το κείμενο (text).

Kι αν ακούγονται κάπως διανοουμενίστικα όλα αυτά, κι επειδή σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν θέλω να ανοίξω την κλασική συζήτηση-αντιπαράθεση λαζοπουλικών και αντιλαζοπουλικών (υπάρχουν άλλοι χώροι γι' αυτό), θα περιοριστώ σε δύο-τρία μόνο σημεία που σχετίζονται άμεσα με το χαρακτήρα του σλανγκ.γκρ:

α) Με το σλανγκ.γκρ γελάμε πολύ (εγώ προσωπικά πολλές φορές έχω κλάσει στο γέλιο μόνος μου, σαν παρανοϊκός). Με τον Λαζόπουλα, όσες φορές κι αν έκανα την παλικαριά να τον παρακολουθήσω για λίγο, ποτέ δεν κατάφερα έστω να σκάσει λίγο το χειλάκι μου.
β) Το ουάν μαν σόου του Λαζό, ο οποίος από καθέδρας ελέγχει τους πάντες και τα πάντα ως αρχικήνσορας της ηθικής, είναι το ακριβώς αντίθετο με αυτό που κάνουμε εδώ, όπου επικρατούν αξίες όπως συλλογικότητα, ελευθεριακότητα, αυτοδιαχείρηση.
γ) Κάθε φορά που πατάμε το χ πάνω δεξά για να κλείσουμε το παρόν σάιτ και να κάνουμε και τπτ άλλο, το κάνουμε έχοντας μάθει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, που μας χρησιμεύουν (για μένα τουλάστιχον έτσι είναι) σε διάφορα επίπεδα της κοινωνικής μας παρουσίας. Αντιθέτως, κάθε φορά που βλέπω Λαζό, βλέπω το παραλήρημα ενός εγωμανούς και ναρκισσιστή, που αποτελεί σάρκαν εκ της σαρκός του συστήματος εξουσίας, που ανακυκλώνει χιλιομασημένα σκουπίδια, που προκαλεί εμετό με την αφ' υψηλού ξερολίαση και την όλη γλοιώδικη παρουσία του.

Αυτά και συγγνώμη αν κούρασα.

#5
Hank

Μαυρόγιαννε, έχουμε ίδια γούστα σε πολλά πεδία. Το χιούμορ του Λαζόπουλου είναι ηθικιστικό, αφόρητα, ανυπόφορα ηθικιστικό, και ως εκ τούτου, πιστεύω, καθόλου ανατρεπτικό. Αυτό κυρίως μου την σπάει και τον θεωρώ μαλάκα, και δευτερευόντως, ότι, όπως λες, πού πας ρε καραμήτρο να κάνεις τον κήνσορα, όταν η «ηθική» σου υπόσταση μπάζει από χίλιες μεριές... (Αντιθέτως, μου αρέσει ο Καρβέλας, άσχετο!). Λίγες φορές έχω γελάσει με τον Λαζόπουλο, όπως σε μία παράσταση του «Πλούτου», στον Λυκαβηττό, όπου όμως είχε βάλει το χέρι του κι ο αγαπητός μου Κραουνάκης.

#6
Galadriel

Ναι οκ, βρε μαυρογιάννη, άμα έρθει καμια μήνυση θα στην στείλω με το ταχυδρομείο και κάντους κόπιπέιστ τα παραπάνω :-P

#7
Vrastaman

Φαντάσου μηνύσεις από τον Λαζό και τον Κούγια ταυτόχρονα :Ρ

#8
Galadriel

Για να μην σου πω παίζει και η Θώδη στο σκηνικό όταν αναρρώσει.

#9
Hank

Ή θα δούμε τον ΤζονΜπλακ στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ μοντάζ να αυνανίζεται κτλ, οι κλασικές λαζοπουλιές...

Να συμφωνήσω και επαυξήσω στην Ρεγκίνα, ότι προσφέρεις, Μαυρόγιαννε, καθαρόαιμη σλανγκ σε καιρούς χαλεπούς ύστερα από τα 10.000 λήμματα και πολύ ψαγμένους κατατοπιστικούς ορισμούς. Εσύ κι ο Πάτσης κτ όχι σπεκουλαδόρικη τμγ είστε το μέλλον της σλανγκ, τουλάχιστον το άμεσο...

#10
Vrastaman

Ευτυχώς το slang.gr έχει συσταθεί στην Ρουμανία που δεν υπόκειται σε διεθνές δίκαιο. Νομίζω;

#11
Vrastaman

Κανάς dicky-γόρος ή καμιά dicky-gorilla στην τρελή μας παρέα;

#12
johnblack

Το οτι έχουμε τρελό γέλιο είναι το μόνο σίγουρο. Θα ήθελα όμως, πέρα απ' αυτό, το λήμμα να κριθεί καθαυτό και όχι με βάση την επακολουθήσασα λαζοπουλοσυζήτηση και τις απόψεις του καθενός για το ποιόν του αθρώπου αυτού.

#13
xalikoutis

ο κούγιας έχει αναλάβει τη μήνυση του παπαρούπα κατά του σάιτ και την πολιτική αγωγή λαζό θα αναλάβει ο μαρκογιαννάκης όταν τελειώσει με το σκούπισμα.... τιραμισου κανείς;

#14
BuBis

περίεργη μέρα σήμερα, ε; Κάτι με χαλάει...

#15
ο αυτοκτονημενος

υπ όψιν τι παρέας ότι παίζει και το ακόλουθο παιχνίδι η συχωρεμένη μαλβινα ο Λάκης ο εισαγκελατος και ο ζουγκληστος είναι βαλτοί (συνειδητά η ασυνείδητα ) από το σύστημα να λασκάρουν τοις μάζες από την πίεση γιαυτό δεν τους αγκίζη κανείς ότι και να λένε

#16
xalikoutis

ε το λήμμα είναι απλά σπεκ... τα παμε αυτά μην τα ξαναλέμε