(Σ.ς. Οι τεχνικές λεπτομέρειες περί του κοινωνικού περιβάλλοντος, στο οποίο χρησιμοποιείται και βρίσκει εφαρμογή το λήμμα, περιγράφονται προς γνώση και μόρφωση στο κάτω μέρος του ορισμού. Σο, πριν απερίσκεπτα μαυρίσετε ό,τι δεν κατανοείτε, πάτε να ανοίξετε τα μάτια σας για το πως ζει ο κόσμος στο ίντερνετ και επανέρχεστε δημήτριοι)*.

Οπατζίδικο: Ειρωνικός (συνήθως) χαρακτηρισμός chat room μουσικού ενδιαφέροντος σε πρόγραμμα voice chat (που πα να πει ότι έχει και ήχο εκτός από κείμενο), όπου ο κόσμος διασκεδάζει ακούγοντας τραγούδια. Αναφέρεται και απλούστερα ως «όπα όπα» ή, για να ακριβολογούμε, «opa opa» (η λέξη room εννοείται εδώ).

Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από χρήστες άλλων chat rooms (όπου γίνονται συζητήσεις αμπελοφιλοσοφικού ενδιαφέροντος ή απλές ανταλλαγές μπινελικίων), οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ πιο σπουδαίους ή πολύ πιο κουλ από τους οπατζίδες. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνεται μια, να την πω, περιφρόνηση για τους τύπους αυτούς που και καλά το μόνο που τους νοιάζει είναι το σάιμπερ σα-δε-ντρέπονται (τρίχες κατσαρές, άμα είναι να το χεις με το σάιμπερ το 'χεις σε όποιο room και να 'σαι).


**Κάτω μέρος του ορισμού*: Ιδιαίτερα κατατοπιστικά τα αρχικά μήδια για το οπτικό του θέματος. Το πρωτόκολλο ενός οπατζίδικου έχει ως εξής:

  • Ένας παίζει τραγουδάκι στο mic (στο μήδι δεξιά πάνω) - καμιά φορά το αφιερώνει, είτε δημοσίως, είτε στο ανοιχτό πιμί στην τσαταγαπημένη του (ή τον τσαταγαπημένο της).
  • Κάποιοι περιμένουν στωικά την σειρά τους για το mic, ώστε να βάλουν μετά από τον προκάτοχο το τραγουδάκι της δικής τους επιλογής (στο μήδι δεξιά πάνω, ακριβώς κάτω από το mic φαίνονται τα σηκωμένα χεράκια που αιτούνται mic).
  • Κάποιοι δείχνουν την συμμετοχή τους στο γλέντι εγγράφως στο κεντρικό παράθυρο text (απίστευτο; κι όμως) ως εξής (μη εξαντλητική λίστα):~Ρίχνοντας «λουλούδια» στο main, δηλαδή συνεχόμενα -/@ -/@ -/--@, ή και απλά @@@ για συντομία (τριαντάφυλλα και καλά - παρακαλώ σημειώστε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για αρχίδια). Επίσης γράφοντας «@@@ sto mic» (υπάρχει και η επιλογή «skata sto mic» για όσους δεν συμφωνούν με την μουσική επιλογή, αλλά είναι κάπως αγενής ως έκφραση και αν την δει ο άδμιν μπορεί να πάρεις πούλο εύκολα).~«χορεύοντας», δηλαδή γράφοντας με τον ρυθμό: [I](5:21 PM) adonis23: // (5:21 PM) adonis23: \ (5:21 PM) adonis23: // (5:22 PM) adonis23: \[/I] (ότι δηλαδή, αυτά είναι τα «χεράκια» του adonis που κουνιούνται αριστερά δεξιά με τον ρυθμό - γαμάτο; αχαχα), ή σε φάση: [I](5:25 PM) adonis23: /ο/ (χεράκια προς τα αριστερά) (5:25 PM) adonis23: \ο** (χεράκια προς τα δεξιά) (5:26 PM) adonis23: **\ο/ (άνοιγμα χεράκια) (5:26 PM) adonis23: **/ο** (παλαμάκι) [/I]~άλλες τέτοιες αηδίες χωρίς ιδιαίτερο νόημα εκτός του συγκεκριμένου χώρου όπως π.χ. το copy paste φιγουράτων κειμένων που υπαινίσσονται κατά κάποιο περίεργο τρόπο μεγάλα γλέντια, τί να πω...:[I](7:30 PM) Agnh-Agaph-gia-SENA: @@@@@@@ sto mic @@@@@ (7:31 PM) Agnh-Agaph-gia-SENA: (―'• .Έ.•'΄―) (―'•. Έ.•'΄―) (―'• .Έ.•'΄―) (―'• .Έ.•'΄―) (―'•. Έ.•'΄―) (―'• .Έ.•'΄―)[/I]
  • οι περισσότεροι ούτε προσέχουν τι γίνεται στο room, αλλά ξεσκίζονται στα πιμί με στόχο να βρουν παρέα για κανα σάιμπερ ή, ακόμα καλύτερα, για σεξ εκτός νετ.

Στα «δωμάτια» αυτά δεν πηδάμε στο μικρόφωνο και δεν βρίζουμε, επειδή απαγορεύεται και επειδή έτσι ρισκάρουμε μπανάνα. Είμαστε σοβαροί ακόμα και αν είμαστε από τους απέξω γιατί θα έρθει μια μέρα που θα μπουν όλοι οι κολλητοί μας να κάνουν χαβαλέ κι εμείς δεν θα μπορούμε να συμμετάσχουμε γιατί είμαστε μπαναρισμένοι. Τα ξέρατε; Είδατε τί μάθατε σήμερα;


Σ.ς. το πρόγραμμα από το οποίο προέρχονται τα μήδια κ.λπ. είναι ετούτο. Έχει κι άλλα αντίστοιχα και είναι όλα εθιστικά.

Διάλογος σε άσχετο room απ' αυτά της ανταλλαγής φιλοφρονήσεων - μπινελικίων:
(7:22 PM) DIAOLakos: malakes varethika pame na gamisoume kana opatzidiko;
(7:22 PM) aLiTiRiOs2: xese mas re pali
(7:23 PM) aLiTiRiOs
2: me tous malakides
(7:23 PM) aLiTiRiOs2: me exoune gamisei sta bounce ke den mporo na mpo pouthena
(7:24 PM) DIAOLakos: ke ti 8a kanoume tora 8a vrizomaste meta3i mas;
(7:25 PM) aLiTiRiOs
2: katse re olo ke kapio 8ima 8a mpei

opa opa (από Galadriel, 05/06/09)opa opa 2 (από Galadriel, 05/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Χαχα!

#2
xalikoutis

mes εχεις πολύ νοσηρή φαντασία, αυτό το πράγμα δεν υπάρχει, δεν υπήρξε και ούτε πρέπει ποτέ να υπάρξει.

#3
Galadriel

Χαλικούτη ή είσαι ένας από μας και πες αμέσως το νικνέιμ σου στο παλ ή όντως εξεπλάγης με τους νέους ορίζοντες που άνοιξα μπροστά σου, οπότε το έργο μου ήταν θεάρεστο, γιατί στην τελική, αν δεν σας μορφώσω εγώ στην αργκώ του τσατ, ποιος θα το κάνει βρε κουτά;

ΥΓ ξέρω ότι όλα αυτά είναι από ένα παράλληλο σύμπαν που οι μάζες των κοινών θνητών αδυνατούν να κατανοήσουν - αλλά όπως είπε ένας ευγενής σλανγκιστής προσποιούμενος ότι κατανοεί «βρε παιδί μου πέρναγες καλά; αυτό έχει σημασία» αχαχααχαα

#4
ο αυτοκτονημενος

αυτο δεν το ειχα ξανα ακουσει μαληστα

#5
acg

Ομολογω δημοσια οτι παρ' οτι σερφαρω περισσοτερα χρονια απο τον Κακλαμανακη, ευτουνο το πραμα εν το 'ξερα. slang.edu φορεβα και πάσης Ελλάδος. Σπεκια για τον εμπεριστατωμενο ορισμο, και 5 τριανταφυλλα, εεε... αστερια στην κυρια.

#6
xalikoutis

μεταπαυτό τι να σου πω κι εγώ τι να μου πεις κι εσύ...
τι άλλο; μάκια μάκια - όπα όπα

#7
Vrastaman

Ο λαός διψάει για περισσότερα μεσολήμματα!

#8
baznr

Όλα αυτά με τρομάζουν. Δεν θα ήθελα ποτέ να με πιάσω να κάνω σα τον Adonis23.
Βόηθαμε Θεέ να μην φτάσω ποτέ τόσο χαμηλά.

#9
GATZMAN

Συμφωνώ με το Βράστα

#10
ο αυτοκτονημενος

@ baznr ποτε μη λες ποτε , μη φοβασε τιποτα , δοκημασε τα ολα,

#11
Galadriel

baznr ο adonis23 δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο ούτε ως νικνέιμ, τα νικνέιμ κλπ είναι αλλαγμένα γιατί ακόμα και στο νετ ο κόσμος έχει αρχίσει και αποκτά υπόσταση και είναι κάποιος.

Επί της ουσίας και εμένα όλο αυτό μου φαίνεται ψιλοκάπως ποτέ δεν κατάλαβα πώς την βρίσκουν, δεν «σύχναζα» σε τέτοια δωμάτια εξού και με το που έμπαινα με σουτάρανε κατευθείαν, έτσι με το καλημέρα (ευτυχώς τώρα με έχουν ξεχάσει σο μπόρεσα να κάνω τα Print Scr για τα μήδια).

Αλλά οκ, το ότι ρίχνουνε τεξτλουλούδια σε ένα πρόγραμμα, εφόσον αυτό στην τελική της επιτρέπει να γνωρίσουν και κόσμο, δεν είναι και τρομερό - όπως την βρίσκει κανείς. Δεν βαράνε και ενέσεις ονλάιν για να το επικαλείσαι ως παράδειγμα για το πόσο χαμηλά φτάνει κάποιος. Και, μάιντ γιου, το χω δει κι αυτό: να στρίβει ο άλλος και να ανάβει τον μπάφο on cam, να χτυπάει ένεση όσο είναι στο mic (καλά αυτό αν θέλουμε το πιστεύουμε δεν το δαμε και με τα μάτια μας, αλλά το παιδάκι ακουγόταν να χαλαρώνει σταδιακά) κλπ. Θέλω να πω το πόσο χαμηλά θα πέσει κάποιος είναι και σχετικό.

#12
jesus

τώρα αν ρωτήσω τι πα να πει μπίατσμι θα φάω κράξιμο, ε;

#13
Galadriel

beats me στα engreek βρε κουτό... Με ξέφυγε, διόρθωσέ το, γουίλ γιου;

#14
jesus

νταν

#15
Galadriel

Τι νταν μωρέ ζαβό, μου βγαίνει ένα λήμμα του αυτοκτονημένου στο λινκ χαχαχαχαχα αχχχ μια δουλειά σωστή τφμμ που λέει κι ο άλλος

#16
jesus

προτείνω να το αφήσουμε έτσι, είναι μουσειακό είδος μαλακίας.

#17
jesus

μάλλον εξαντλήθηκε η ευφυΐα μου στο τζιβιτζιλίκι για σήμερα κ τας επομένας εμφανίσεις κ δεν τό' χω...

#18
Galadriel

τζιζ δεν είναι έτσι, μιλάμε για ρωγμή στο μάτριξ τώρα, το λινκ δεν μπαίνει με καμία παναγία!!! δεν έφταιγες εσύ καλό μου μικρουλάκη πέσαμε στο τουάιλάιτ ζόουν εν ξέρω, το άλλαξα να πα να γαμηθεί ασχολούμαστε τώρα με μαλακίες ουφ