Στρατογκαβλική ορολογία για το «τέλος», «τελειώσαμε». Σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μας για οριστική παύση των ενεργειών ή συζητήσεων, χωρίς πολλές κουβέντες ή αντιρρήσεις.

  1. - Σου είπα χωρίζουμε! Λήξις!

  2. - Αυτός μου άρεσε και αυτόν θα πάρω. Λήξις!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Να ρωτήσω κάτι άσχετο: Γιατί το «αποφασιστικότητά» στο «αποφασιστικότητά μας» παίρνει δυο τόνους, από τη στιγμή που στη Δημοτικιά το «μας» δεν έχει τόνο για να ανέβει στη λήγουσα της προηγούμενης λέξης; Ή μήπως δε μπάει έτς;

#2
iron

προσώπικαλλυ γράφω στα στα δώδεκά μου τους κανόνες αυτούς, όχι γιατί το έμαθα αλλιώς επί πλειστοκαίνου, αλλά γιατί, εφόσον τονίζουμε στον προφορικό λόγο 2 φορές, θεωρώ λάθος να μην τονίζουμε και στον γραπτό. Αλλιώς (έτσι όπως το «μας» ενώνεται με την προηγούμενη λέξη), είναι σα να λες «αποφασιστικότηταμας», ε δε νομίζω να το λέει κανείς έτσι!

#3
iron

δεν είμαι θυμωμένjη, ΕΝΤΑΞΕΙ;;;;;;;;; ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ;;;;;;;;;;;;

#4
Galadriel

αλλίβε για μαζέψου θύμωσες την Ιρονικ!!! Ιρονίκ μου κοπέλα μου μην εξάπτεσαι, εδώ είμαι, είναι η στιγμή να σου ανταποδώσω όσες φορές με ηρέμησες βελούδινα... Να τον πλακώσω; Πες!

#5
iron

άαααασ'τον να ζήσει μωρέ, άσ'τονα, νταξ, το σχολείο δεν ήτανε καλό, το κράτος φταίει, ας σου δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα λέω γω...

#6
allivegp

Σταυρώστε με, σταυρώστε με
Αστέρια και αστέρια δώστε με.