Εφαψίας είναι ο τύπος που στο internet κοιτάζει φωτογραφίες γυναικών (π.χ. σε facebook, hi5), κάνει comments σε τεστάκια, videos, φωτογραφίες μπας και την ρίξει!!!

Τώρα, στα μαγαζιά η δράση του είναι να μπαστακώνεται δίπλα σε κοπέλες (συνήθως δεν μιλάει όταν είναι άγνωστες), να τις ακολουθεί στον δρόμο και πολλές φορές κάνει τον ταρίφα...

  1. Ρε εφαψία, πάλι στο facebook είσαι και κοιτάς φωτογραφίες;;;

  2. Κοίτα τον εφαψία, πήγε και κάθησε δίπλα της!!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

εκ του εφάπτω;

#2
Vrastaman

Βγάζει φωτογραφίες, μπαστακώνεται, κάνει τον ταρίφα; Μάς μπερδεψες λίγο ρε μάστορα!

#3
GATZMAN

#4
iron

νομίζω ότι η λέξη αυτή, καθότι παλιά και ίσως δυσνόητη, με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να ηχεί περίεργα στους νεότερους, οι οποίοι πήραν κατά προσέγγιση την πρώτη σημασία της και την κόλλησαν παντού όπου τους επέτρεπε η φαντασία τους. Το έχω παρατηρήσει και με άλλες λέξεις που, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ σλανγκ και ούτε και τώρα είναι, κάποιοι τις μεταχειρίζονται ως σλανγκ επειδή έτσι τους ακούγονται (τους ακούγονται εν πρώτοις ειρωνικές, αυτό κατόπίν συνδυάζεται με το ακαταλαβίστικο της σημασίας τους και μετά σλανγκοποιούνται). Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει στη μνήμη μου καμία, θυμάμαι όμως ότι εδώ μέσα παλιότερα είχα παρατηρήσει το φαινόμενο. Μέχρι να βρω το λήμμα, μπορεί να περάσουν μέρες, υπομονή. Αν κάποιος από τους παλιοί θυμάται, ας το αναφέρει.

#5
johnblack

Αυτά που λες είναι πολύ ενδιαφέροντα. Έχουν να κάνουν με την - ενσυνείδητη ή μη - επιστροφή της γλώσσας σε πιο λόγιες μορφές, λόγω κορεσμού από χοντράδες / λαϊκουριές κλπ. Κλασικό παράδειγμα είναι κτγμ το «πώρωση», «πωρωτικός», «πωρώνομαι». Κανονίκαλλυ, η πώρωση νοείται μόνο ηθικώς, όμως πριν καμιά δεκαριά και βάλε χρόνια έγινε πασπαρτού.

#6
Vrastaman

#7
lxar

δεν νομίζω ότι μπορεί να συσχετισθεί η εφαψία με την αμβλυοψία που προφανώς υποννοεί ο δημιουργός του λήμματος