Υπερήλικες κοκέτηδες συνηθίζουν να φορούν το παντελόνι εξαιρετικά ψηλά. Έτσι εμφανίζεται συχνά παππούς να το δένει στο ύψος της μασχάλης.

Το υφασμάτινο αυτό παντελόνι, συνήθως γκρι-ποντικί χρώματος με ρεβέρ στο μπατζάκι που δένει με στενή ζώνη πολύ ψηλά, καταλήγει να γίνεται γιακάς σχεδόν στο μπεζοζαχαρί κοντομάνικο πουκάμισο του γεράκου, γιαυτό και ονομάζεται παντελόνι ζιβάγκο.

Τελευταία παρατηρείται η χρήση του και από νεανίες μαλακίδες (κατά το παλλακίδα), οι οποίοι το συνδυάζουν με κινέζικο σκαρπίνι 3 νούμερα μεγαλύτερο από το πόδι τους.

Δεν μπορώ να το περιγράψω. Σκεφτείτε την εικόνα ενός μπαμπόγερου να πηγαίνει στο ΚΑΠΗ και είμαι σίγουρος πως έχετε πέσει μέσα.

Χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος του παντελονιού-ζιβάγκο (από lxar, 18/06/09)(από Vrastaman, 28/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Έλλειπε από την βιβλιογραφία!

#2
xalikoutis

#3
Hank

Καταπληκτικό! Το αστείο είναι να βλέπεις και τους ζεν πρεμιέ γκόμενους (ο Θεός να τους κάνει!) εκείνων των εποχών να κυκλοφορούν με παντελόνι ζιβάγκο. Λ.χ. έβλεπα την «Στέλλα» πρόσφατα κι ο Αλεξανδράκης ήταν κανονικότατα με παντελόνι ζιβάγκο που τού 'σφιγγε τις μασχάλες!

#4
lxar

Ξέχασα να συμπεριλάβω στην περιγραφή πως το παντελόνι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και χαμηλομάσχαλο, ως αντίθετου του ψηλοκάβαλος για να δηλώσει πάλι ότι το κουμπί του παντελονιού κουμπώνει στο στέρνο