Η μπόχα που βγάζουν τα ούρα, κυρίως τα πολυκαιρισμένα, όχι τόσο τα φρέσκα (αλλιώς τα φρέσκα δεν θα τα έπιναν όσοι είναι φανατικοί οπαδοί της ουροθεραπείας...) -- βλέπε σχετικά και εδώ.

Κατρουλίλα μποχάνε τα «τσίσα μειναμένα στην λεκάνη όλη νύχτα κατά την διάρκεια καύσωνα» (Μες), τα «τσίσα σε σκοτεινό σημείο πίσω από κάδο σκουπιδιών σε πεζοδρόμιο» (Μες πάλι), τα δημόσια ουρητήρια (όπου η κατρουλίλα συνδυάζεται ωραιότατα με την τσιγαρίλα και την σκατίλα), αλλά και πολλές απεριποίητες τουαλέτες πλοίων, ταβερνών κλπ, κατρουλίλα βρωμάει το τέτοιο σου άμα έχεις μέρες (λέμε τώρα) να πλυθείς, γάμα τα κι άσ' τα δηλαδή.

Τολμώ να πώ ότι η κατρουλίλα βρωμάει πολύ λιγότερο στα βρέφη ή στα ζώα, καθότι αυτά τα δύο σπήσιζ τουλάχιστον δεν αφοδεύουν αλκοόλ, φάρμακα και τσιγάρα με τα ούρα τους.

Μια από τις κατρουλίλες που «βρωμάνε ωραία» που έλεγε κάποιος, είναι των ζώων που τρέφονται με σανά.

Αυτά για τον πρωινό σας καφέ σήμερα.

- Α να, έχει ένα άδειο τραπέζι εκεί, πάμε να κάτσουμε;
- Ρε δε βλέπεις ότι είναι άδειο επειδή είναι κοντά στις τουαλέτες; Θα βρωμάει κατρουλίλες, σίγουρα.

Έπινε ένα ποτήρι από τα δικά του την ημέρα (από Vrastaman, 18/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

νταξ, υπόσχομαι ότι τα ευωδιαστά μου λήμματα σταματάνε εδώ. Δηλαδή δεν θα ασχοληθώ με άλλα εις -ίλα, πάει μακριά το πράμα και θα πάψει να είναι διασκεδαστικό (;), αατα.

#2
acg

Ως φανατικος υποστηρικτης σου στα θεματα -ιλας, δηλωνω συντετριμμενος απο την αποφαση σου να κρεμασεις τα αγωνιστικα σου παπουτσια, ή το αγωνιστικο σου πληκτρολογιο αν προτιμας, και σε καλω να αναθεωρησεις - οι μποχες ολου του κοσμου, στα χερια σου βρηκαν εναν αγνο εκφραστη, εναν αγαθο γιγαντα των οσμων, εναν ογκολιθο της βρωμας - εχεις υποχρεωση προς το λαο σου, εχεις ιερη υποχρεωση θα ελεγα, να μην σταματησεις.

ΥΓ: Εχεις και βοηθεια πλεον, να παει χαμενη;

#3
Vrastaman

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς -ίλες. Οι οσμές αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις!

#4
acg

Μην το βαζεις κατω φιλε μου. Αν εμμεινει στην αποφαση της (κουφια η ωρα που τ' ακουει) θα δημιουργησω support group για ν' ανταπεξελθουμε. Μαζι θα τ' αντιμετωπισουμε, εμεις οι -ιλαless anonymous...

#5
GATZMAN

Μαζί σου ίλαρχε

#6
Galadriel

Ε όχι και μόνο 4* σε έναν καταπληκτικό ορισμό, σε ένα λήμμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπιτικό, για να μην πω ότι περιλαμβάνει και το νικνέιμ μου μέσα και αποστάγματα πολύτιμων ιδεών μου. Ιρόνικ προσκυνώ την μεγαλειότητά σου, εύχομαι να μην κρατήσεις αυτή την απόφαση που διατύπωσες ούτε για πλάκα (τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο) και υπόσχομαι ότι από την πλευρά μου θα συνεισφέρω με ό,τι πιο σιχαμερό μπορώ να σκεφτώ ως εγκέφαλος. Αατα.

#7
poniroskylo

Το λέμε και κατουρλίλα.

#8
iron

εσύ πολύ σοβαρός μου είσαι και θα σε περιμένουν βασανιστήρια αν ποτέ συναντηθούμε. Θα σε γαργαλάω με φτερό στην πατούσα. ε μα.

#9
Galadriel

Ναι αλλά δεν είναι τόσο προκλητικός στην σοβαρότητά του; Ειδικά όταν σκέφτεσαι πώς μπορείς να τον κάνεις να την χάσει. Να το φτερό είναι ένα. Χε.

#10
allivegp

Ίλα, ίλα, ίλα, ζήτω ο Mozilla!

#11
Galadriel

Αγίβε ςτφ, τι πίνεις;!

#12
allivegp

τεκίλα!

#13
knasos

Επροψέ έτυχε να βρεθώ εν μέσω γκρουπ ανθρώπων της τρίτης (και βάλε) ηλικίας και αυτό που μύριζα ενστικτωδώς το ονομασα ακρατιλα. Έχει καμία διάφορα ιρονικ;

#14
allivegp

Ακρατίλα ή διαφυγίλα ή ατυχίλα.

Ίσως επειδή πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα, να υπήρχαν και κάποιοι με ουρηθροκαθετήρα και σακουλάκι συλλογής ούρων, που όσο νά'ναι, μια οσμή την αφήνουν να διαχέεται. Επίσης πάλι, παίζει να είναι πιο όξινη/διαπεραστική η οσμή των ούρων των ηλικιωμένων, λόγω μεγαλύτερης συγκέντρωσης σ΄αυτά ουρίας, κρεατινίνης, ουρικού οξέος, τό΄να, τ άλλο, ξέρω γω, τί να λέμε τώρα.

#15
iron

μπα, η ακρατίλα εμένα μου φαίνεται πιο προς παιδική, με μια εσάνς φαρμακίλας...