Τρομπαδούρος είναι νεαρός, εμφανίσιμος (ή τέλος πάντων να βλέπεται), συνεσταλμένος (λέει), ευαίσθητος (λέει), με μουσικά ακούσματα τους πυξ λαξ ή σε προχωρημένο επίπεδο Μάλαμα. Ίσως να είναι ψαγμένο τυπάκι και όντως να μην είναι εντελώς βλάκας, αλλά συνήθως αυτοί πάνε στη συνομοταξία των απλώς «δήθεν».

Ο τρομπαδούρος αγαπητέ είναι μάλλον χαζούλης. Συνήθως μπλέκεται σε απελπισμένες ερωτικές καταστάσεις, που δημιουργεί κατά βάση μόνος του. Αν έχεις γκόμενο τρομπαδούρο και δεν γνωρίζεις περί τρομπαδουρισμού ίσως να πιστέψεις πως θα γίνεις η γυναίκα της ζωής του, αυτή με το γάμο και τα παιδιά. Ο τρομπαδούρος θα φροντίσει να σου πει συχνά πυκνά πως είσαι αυτή η γυναίκα και πόσο τον έχεις σημαδέψει. Ωστόσο την ίδια μέρα ίσως γνωρίσει κάποια στο μπαράκι που θα πάει που θα του πάρει το μυαλό.

Ο ίδιος ο τρομπαδούρος παθαίνει συνήθως έξαρση των συμπτωμάτων του το καλοκαίρι. Εκεί κατά προτίμηση θα σε σαγηνεύσει σε beach party όπου θα παίζει τραγούδια που έχουν ξεχάσει και οι δημιουργοί τους όπως: «γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «άι της αγάπης μαχαιριά» και για τους πιο προχωρημένους «dust in the wind». Ο τρομπαδούρος, εξ’ ου και το όνομά του, είναι συνήθως κιθαρίστας ή έστω τραγουδιστής. Προσοχή: ο τρομπαδούρος δεν είναι ένας απλώς ψεύτης άντρας! Τα συναισθήματα που θα σου εκφράσει θα τα αισθάνεται πραγματικά, μέχρι να περάσουν μερικές μέρες και να συνειδητοποιήσει πως απλώς... έφαγε πολύ πεπόνι.

*Sorry που έδωσα άλλη έννοια αλλά την δημιούργησα με την flons πριν ακόμα την ακούσουμε. Flons ευχαριστώ για τα πνευματικά δικαιώματα του ορισμού.
**Υπάρχει παρόμοια κατηγορία γυναικών.

sms τρομπαδούρου:
Δεν μπορώ από χθες σε σκέφτομαι συνέχεια. Το μυαλό μου έχει απλά κολλήσει σε σένα και δεν πάει πουθενά αλλού. Θέλω μόνο εσένα. Σε γνώρισα για 2 ολόκληρες ώρες και κατάλαβα αμέσως πόσο ταιριάζουμε. Είμαι έτοιμος ακόμα και να χωρίσω για σένα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Ένας σαφής ορισμός που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Πρέπει όμως να αναπτυχθεί και ο ορισμός της γυναίκας τρομπαδούρου.

#2
amelie

Λυπάμαι δεν είμαι σε θέση. Αυτο πρέπει να το κάνει άντρας εδώ μέσα αν και πάνω κάτω τα ίδια είναι,ίσως η γυναίκα να καλείται όμως κι αλλιώς αν κάνει αυτά που κάνει ο αρσενικός τρομπαδούρος.

#3
Galadriel

Μεγάλο φιλοσοφικό ζήτημα έθεσες αμελίε με την αναφορά του ψεύδους - μη ψεύδους. Δεν είναι ψεύτης (-ρα) αυτός που λέει κάτι που δεν θα ευσταθεί μεταγενέστερα, αν το πιστεύει την ώρα που το λέει. Είναι λέμε τώρα... ευμετάβλητος;

#4
amelie

Mes,Απάντηση:Ο τρομπαδούρος θα φροντίσει να σου πει συχνά πυκνά πως είσαι αυτή η γυναίκα και πόσο τον έχεις σημαδέψει. Ωστόσο την ίδια μέρα ίσως γνωρίσει κάποια στο μπαράκι που θα πάει που θα του πάρει το μυαλό.

#5
Galadriel

Το ερωτηματικό μου κολλούσε στην αμφιβολία μου για το αν το «ευμετάβλητος» είναι ο σωστότερος όρος. Βέβαια παραδέχομαι ότι συνήθως αυτό χαρακτηρίζει γυναικείες συμπεριφορές. Ένας καλός φίλος καλή του ώρα, έλεγε παλιά «δεν μπορείς και να τους κρατήσεις και κακία, δεν λένε ψέματα, την ώρα που τα λένε τα πιστεύουν».

#6
allivegp

Ε, αν συμβεί αυτό, τί να κάνουμε; Shit happens.

#7
allivegp

Και μας αρέσει όταν συμβαίνει (Hδονιστική ερμηνεία του shit happens).

#8
allivegp

To φαινόμενο λέγεται και εθελο-τρομπαδουρισμός, ο.

#9
allivegp

Όταν κάποιος δραματοποιεί υπερβολικά τις συναισθηματικές του εκδηλώσεις πλειοδοτώντας σε λυρισμό, όρκους, υποσχέσεις, κ.τ.ο. και λίγο μετά κάνει κωλοτούμπα 180 μοιρών γειώνοντας τα όλα, πάει να πει πως έχει συναισθηματική ρηχότητα και του αξίζει ο χαρακτηρισμός του τρομπαδούρου.

#10
Galadriel

αλλίβε τί προσπαθείς να κάνεις; να ανεβάσεις τον αριθμό των σχολίων σου στο προφίλ σου; αχαχαχαχ καλέ γιατί τα γράφεις λίγα λίγα; θες να στα ενώσω;

#11
patsis

Βέβαια παραδέχομαι ότι συνήθως αυτό χαρακτηρίζει γυναικείες συμπεριφορές. Ένας καλός φίλος καλή του ώρα, έλεγε παλιά «δεν μπορείς και να τους κρατήσεις και κακία, δεν λένε ψέματα, την ώρα που τα λένε τα πιστεύουν» mes Επίσης όμως δεν λένε ότι, πρώτον, οι γυναίκες σκέφτονται πιο ρεαλιστικά και, δεύτερον, αν πρόκειται να απατήσουν τον σύντροφό τους θα είναι αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερης σκέψης από των αντρών; Υπάρχει μια άλφα αντίφαση ή το βλέπω στραβά;

#12
allivegp

@Μες: Εν τη ενώσει η ισχύς. :-)
Ελπίζω να μη βγει λήμμα: αλλιβοσχολιαστής!

#13
iron

καλά, αν μου έστελνε κάποιος ποτέ τέτοιο σμσ, δεν θα με ξανάβλεπε έβερ! μπλιξτ!

#14
amelie

Να διορθώσω λίγο τα πράγματα;Πρώτον το κεράτωμα και ο τρομπαδουρισμός ακόμα και ο ρεαλισμός δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αλλά με το χαρακτήρα του καθενός.Επιπλέον,που ζούμε για να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες κερατώνουν πιο δύσκολα;Το αντίθετο συμβαίνει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.Η επιβεβαίωση λύνει και δένει στις μέρες μας.

#15
iron

ζωστό, ζωστό, και πού 'σαι, αμελί, στον άνδρα είναι γελοίο και ντεκαβλέ ενώ στη γυναίκα αξιοθρήνητο και όχι πάντα ντεκαβλέ.

#16
patsis

Μπράβο ρε amelie, πολύ ρεαλιστικά τα όσα λες (pun intended!). Σε προκαλώ (με την καλή έννοια) να μου πεις έστω και ένα μη σωματικό χαρακτηριστικό στο οποίο διαφέρουν σαφώς οι άντρες από τις γυναίκες κι εγώ σου δίνω τον γιο μου για άντρα και το μισό μου βασίλειο, πλας κάτι ελβετικά ομόλογα που έχουμε για ώρα ανάγκης. (Όχι ο γιος πάει πακέτο, δεν δίνεται χωριστά)

#17
amelie

Οι άντρες αν το κάνουν έχουν τ'αρχίδια να στο πουν(καλέ πως ομιλώ έτσι!)και σωματική και μη σωματική η ειδοποιός διαφορά μας :p

#18
allivegp

Εμείς παρακαλούμε. Δεν ενοχλούμαστε καθόλου, κάθε άλλο.

#19
Hank

Αμελί, είσαι μεγάλη συζητησομάνα!

#20
GATZMAN

Τα σπέκια κι από μένα!

#21
Vrastaman

Σπούκια (= στοιχειωμένα σπέκια) στο λυκόφως

#22
amelie

Και τροβαδούρος επίσης,χωρίς το ''μπ'' δηλαδή.