Κληρονομικό χάρισμα είναι αυτό που έχει ένα μέντιουμ, ένας μελλοντολόγος, ένας τεχνίτης της μεταφυσικής κ.λπ. για να προλέγει το μέλλον και, ενίοτε, για να κάνει διάφορα μαγικά, εφόσον αποτελεί κληρονομιά παλαιότερων γενεών μελλοντολόγων και λοιπών μεταφυσικών ειδικοτήτων στην οικογένειά του (αλλιώς είναι σκέτο χάρισμα). Είναι αμφίβολο αν υπάρχει πραγματικά τέτοιο πράγμα ή αν είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιείται από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον πόνο, την απελπισία, την αδαημοσύνη του κόσμου για προσωπικό όφελος.

Πρόκειται για έκφραση που χρησιμοποιείται ευρύτατα από μέντιουμ και μελλοντολόγους, κυρίως από αυτούς που βρίσκουν πελατεία μέσω αγγελιών στον γραπτό τύπο και διαφημίσεων στην τηλεόραση. Σκοπό έχει:

  • να τους διαφοροποιήσει στο μυαλό των αγνών φιλάθλων από το αληταριό που λυμαίνεται τον χώρο της μελλοντολογίας,
  • να προσθέσει μια αίσθηση αξιοπιστίας στο προφίλ τους,
  • να ανυψώσει το στάτους τους και, τελικά,
  • να τους βοηθήσει να βουτήξουν το πελάτη από τα χέρια των υπόλοιπων του σιναφιού, που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι λαμέ πουκάμισα και τουρμπάνια με λαχούρια.

Τα μέντιουμ και οι μελλοντολόγοι που κυκλοφορούν στην πιάτσα, είτε στις γειτονιές ή στην τηλεόραση, σε τηλεφωνικές γραμμές, στο ίντερνετ και σε διάφορες άλλες τεχνολογίες, υπόσχονται κάποιες φορές και μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Πρόβλεψη του μέλλοντος. με διάφορους τρόπους μαντείας όπως διάβασμα του χεριού, κρυστάλλινης σφαίρας, τράπουλας ταρώ, σκέτης τράπουλας, τράπουλας deste, των αστεριών, των αριθμών, του ελληνικού καφέ, του φραπέ κ.λπ. Μπορούν να δουν τί θα φας αύριο, σε πόσα τέρμινα θα σε στεφανώσει ο προκομμένος σου, αν θα πάρεις λεφτά ή αν θα διαβείς μεγάλη πόρτα. Επίσης παίζει και μεγάλος δρόμος άκα ταξίδι.
  • Επαναφορές προσώπων. Παλιά νόμιζα ότι εννοούν «από τον άλλο κόσμο» κι έλεγα «έλα τώρα αυτό είναι εύκολο, ποιος μπορεί να τους πιστεύει», αλλά τελικά μπορεί να σημαίνει είτε ότι κουβαλάς την ψυχή από τον Άδη στο δωμάτιο του μέντιουμ και το ρωτάς ό,τι θες και σου μιλάει, ή ότι, αν σου 'φυγε ο γκόμενος για τα μάτια μιας Ρωσίδας, μπορούν να σου τον φέρουν πίσω, λύνοντας τα μάγια που του 'κανε αυτή η πουτάνα (εννοείται του έχει κάνει μάγια, με την λογική δεν ξεκινήσαμε εμείς την φωτιά, σο δεν είμαστε κακιές, δεν κάνουμε αμαρτία, όλα είναι μια άμυνα).
  • Ενίσχυση αύρας. Σου κάνουνε τα μαγικά τους, σε ποτίζουν με τα ματζούνια τους κι έτσι ισχυροποιούν την θέση σου ως πνευματική υπόσταση, σε περιχαρακώνουν απέναντι στα κακά πνεύματα που σε περιτριγυρίζουν, σε κάνουν δυνατό.
  • Απομάκρυνση κακοτυχίας. Το ίδιο με το από πάνω.
  • Λοιπές μαγείες - ανεξάντλητη λίστα, την μαθαίνεις όταν πέσεις στα σκληρά, που θα πει, πας μια από το... μαντείο, σου βγάζει ένα πρόβλημα, την επόμενη σου λέει ότι έχει τρόπο να το λύσεις και πάει λέγοντας.

Σο, γίνονται αγάπη μου τέτοια σοβαρά πράματα μόνο με ένα απλό χάρισμα, που προέκυψε έτσι στα καλά καθούμενα επειδή μια μέρα το μέντιουμ (πριν γίνει μέντιουμ) σκιάχτηκε από ένα ξωτικό; Ασφαλώς όχι. Δεν φτάνει μόνο να διαθέτεις την απαραίτητη ενόραση που επιτρέπει να μπορείς να δεις τα μέλλοντα. Πρέπει να το χεις στο γονίδιο το πράμα, να 'χεις ειδικό χάρισμα που το χεις πάρει γενετικά σαν την προδιάθεση στον ζαχαρώδη διαβήτη. Πρέπει να έχεις το κληρονομικό χάρισμα.

Βλ. Ελληνικός καφές και εδώ Τράπουλα deste.[/I]

Ασίστ: Χαλικού από ΔΠ.

Παράδειγμα 1
Αγγελία: ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ Κληρονομικό χάρισμα. Ισχυρή ενόραση. Ειδικότητα στις επαναφορές προσώπων. Ενίσχυση αύρας. Απομάκρυνση κακοτυχίας Χαρτομαντεία χειρομαντεία Τιμή: 40 €

Παράδειγμα 2
Συνέντευξη φοιτήτριας για δουλειά σε αγγελία με τον γενικό τίτλο «τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών»:
-Δεσποινίς (δείχνει μια σελίδα εφημερίδας απ' αυτές που είναι τίγκα στους μάντες), θα είστε η «κυρία Σούλα με το κληρονομικό χάρισμα» που βλέπετε εδώ. Θα σας δώσουμε γραπτές οδηγίες για το πως να απαντάτε στα τηλέφωνα, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι τυποποιημένες.
-(ευγενικά) Τίποτα άλλο δεν υπάρχει;
- Ε, έχουμε και την ψυχολογική υποστήριξη... Για βόγκα λίγο να σ' ακούσω...

Παρόλο που δεν τον πάω, τα λέει καλά ο μπαγάσας σε ετούτο εδώ... (από Galadriel, 20/06/09)Εάν τα στοιχεία είναι αδιάσειστα τί να πει κανείς. (από Galadriel, 20/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Γμτ άμα την έχεις την οθονιά στο αίμα σου είναι τόσο δύσκολη η απεξάρτηση... Πού θα πάει...

#2
Hank

Το καλύτερο είναι η φραπεμαντεία! Συνδυάζει καφεμαντεία, χειρομαντεία, ποδομαντεία και οιωνομαντεία! Μήπως πρέπει να συμβουλευτούμε κάποια με κληρονομικό χάρισμα στο διάβασμα του φραπέ;

(Υ.Γ. Πραγματικά μπορεί να διαβαστεί ο φραπές; Πρώτη φορά το ακούω. Ή μήπως τὀ 'βαλες, επειδή ήξερες πως θα ανάβαμε;).

#3
Hank

Τι σε νοιάζει; Αφού μόνη σου τα μοντάρεις. Για μας είναι απόλαυση να σε διαβάζουμε...

#4
Galadriel

Χάνκυ χάνκυ :)

#5
kondr

O Σλάνγκος Δράκος ξαναχτυπά

#6
GATZMAN

Μεσούλα σπέκια! Αστραψες! Το λήμμα τα σπάει. Ολα τα άστρα του ντουνιά για πάρτη σου! Μιας και μιλάμε για μαντείες παραπέμπω στα σχόλια του λήμματος αρχίδια 9, όπου κάνεις ντέμο των ικανοτήτων σου. Επίσης χρήσιμο είναι ένα λίνκ στη λημματομαντεία, για να μάθουμε εκεί πότε θα συνταξοιδοτηθεί επιτέλους ο πούστης ο Κίμωνας. Τέλος αναφορικά με τις μαντείες στις οποίες αναφέρεται ο Χάνκος Δράκος παραπέμπω ατο λήμμα πεομαντεία-πεολογία.

#7
Galadriel

Γκάτζυ, γκάτζυ :)

#8
Vrastaman

Απίστευτη η διάδοση των wannabe σαμάνων στην χώρα μας, a sucker born every nanosecond, έχω μια τέτοια γειτόνισσα που κάνει και παγκόσμια tours στην ομογένεια των ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α. first class, new car, caviar, four star daydream όλα πληρωμένα και βγάζει τις κάλτσες της. Αυτές είναι δουλειές ρε πστμ καιρός να περιοδεύσω με το αναγραμμαντείο!

#9
Hank

Στο έχω πει εδώ και μήνες , ότι θα σβήσεις Λιακόπουλο και πολλούς άλλους και θα χεστείς στο τάλαρο!

#10
patsis

Γαμάτο το δεύτερο παράδειγμα!