Θα βρέξει (ναυτικό): Απειλή παλιών στα πολεμικά πλοία, ότι αν δεν συμμορφωθεί ο blind john με τις εντολές τους, κατά τη νυχτερινή του κατάκλιση θα φάει στη μάπα σακκούλα/δοχείο με ακαθαρσίες, απόνερα από τα κύτη, λάδια μηχανής κ.α. (από ''αγνώστους'').

Συνήθως, ο νέωψ, ούτε που καταλαβαίνει το περιεχόμενο της απειλής, μέχρι να πραγματοποιηθεί.

Σε περίπτωση που παρίσταται μεμυημένος (και ρουφιάνος) ναύτης ή βαθμοφόρος, ο λαίουρας δεν λέει τίποτα και κάνει κρυφά την ταυτόσημη χειρονομία με τα δυο χέρια ψηλά, με τους καρπούς κρεμασμένους προς τα κάτω, εν είδει βροχής.

Δε γουστάρεις να κάνεις την αγγαρεία σου εεε; Καλάααα. Το βράδυ θα βρέξει ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Hodjas οι συμπληρωματικοί ορισμοί ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με την βαθμολογία τους, σο δεν έχει νόημα να βάζεις νούμερο ένα και νούμερο δύο.

#2
HODJAS

Καλά ρε, είμαι λίγο μπούας, το ξέρω ...

#3
Vrastaman

[I]Έχω μπούα Πρωθυπουργό
Πίνει μπάφους
και παίζει προ![/I]

#4
Ο ΑΛΛΟΣ

Ανάλογα με τη βαθμολογία τους; Τι κουλή ρύθμιση είναι αυτή; Μα κατά κανόνα, οι συμπληρωματικοί ορισμοί είναι για άλλες έννοιες, όχι για να αποδώσουμε καλύτερα την ίδια έννοια!

#5
patsis

Άλλε οι δεύτεροι και τρίτοι ορισμοί του ίδιου λήμματος δεν είναι αποκλειστικά και μόνο συμπληρωματικοί. Είναι επίσης και απόπειρες άλλων χρηστών για τον ορισμό ενός λήμματος από την αρχή, διότι, π.χ. πιστεύουν ότι θα το καταφέρουν καλύτερα.