(Παροιμία) : Όπου ο χρόνος που δαπανήθηκε στο μπίρι-μπίρι (για ψηστήρι) είναι αντιστρόφως ανάλογος της ποιότητας του αποτελέσματος.

Όπου πρέπει ο κυνηγός να πιει μια Βραζιλία καφέδες, να γνωρίζει όλη τη δισκογραφία ώστε ν' απαντήσει σε κάθε θέμα (βλ. «τί μουσική ακούς;»), να τρώει αναπάντητες στη μάπα και πολλά άλλα μέχρι να ανακράξει «Η Πόλις εάλω»!

Κοινώς, αν σου βγάλει την Παναγία η ημιπαρθένος, μην περιμένεις πολλά επί κλίνης ...

-Τί έγινε ρε Φώντα, την έριξες τη γκόμενα;
-Ντάξει, μου' κατσε τελικά, αλλά τώρα είμαι να την κάνω μ' ελαφρά.
-Κρίμα τον κόπο σου. Εσύ ρε την κυνηγούσες πέντε μήνες και να καφέ απο' δω και να σινεμά απο' κει και ρομάτζες και τηλεφωνάκια και σούξου μούξου...
-Άνθρακες ο θησαυρός φίλε. Εμ, τί περίμενες ; Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι...

παρακαλετο μουνι (από BuBis, 08/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ωραίο αλλά...έχει ξαναμπεί ρε φίλε. Δεν πραζ μωρέ.

#2
HODJAS

Ρε γαμώτο, ψάχνω στο αλφαβητικό κι αν δεν είναι εκεί το βάζω. Τσάμπα - γουάμπα κόπος δηλαδή ...

#3
Ο ΑΛΛΟΣ

Η «Αναζήτηση» σ' το βρίσκει ανεξαρτήτου. Εδώ π.χ. είναι «το παρακαλετό μουνί κάνει ξινό γαμήσι».

#4
johnblack

Έλειπε, σαφώς. Πάντως φίλε μου είχες να προσθέσεις ακόμη πολλά, ώστε ο ορισμός να καταστεί στοιχειωδώς πλήρης. Αλλά ας τα πιάσουμε απ' την αρχή τα πράγματα.

α. Όταν κυνηγάς καιρό ένα μουνί, λογικό και επόμενο είναι να φαντάζεσαι με το μυαλό σου τα μύρια όσα, επί το λαϊκότερον παπάδες. Οι προσδοκίες σου για το τι θα ακολουθήσει την πολυπόθητη κατάκτησή του, διαρκώς διογκώνονται. Αυτές ο αυξημένος ορίζοντας προσδοκιών ευθύνεται σε ένα βαθμό για την τελική σου απογοήτευση.

β. Όταν κυνηγάς καιρό ένα μουνί, ενδέχεται και να σου κάτσει επειδή απλά σε βαρέθηκε να τρέχεις από πίσω της. Ξέρει ότι μόνο αν σου κάτσει και σε ξενερώσει υπάρχει περίπτωση μετά να την αφήσεις ήσυχη. Ο καλός ο παίχτης ξέρει και εκμεταλλεύεται τέτοιες φάσεις, πετσώνει και την κάνει αυτός πρώτος.

γ. Όταν κυνηγάς καιρό ένα μουνί, επόμενο είναι αυτή να κολακευτεί από το ενδιαφέρον, και να σου κάτσει ακριβώς επειδή έθρεψες τόσο τον εγωισμό της. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι σε γουστάρει κιόλας. Σου κάθεται μια δυο φορές, φχαριστιέται που σε βλέπει να αγκομαχάς και να λιώνεις από πάνω της ενώ εκείνη χασμουριέται ψάχνοντας το τηλεκοντρόλ, και μετά σε ξεφορτώνει. Το κάνει συχνά η Σαμάνθα του Σεξ εν δε Σίτυ.

δ. Πολλές φορές, ακόμη κι αν σε γουστάρει κάπως μια γκόμενα, το να τρέχεις από πίσω της σα παλαβός, σε ρίχνει στην εκτίμησή της. Διότι σου λέει, αυτός για να κάνει έτσι, πρέπει να έχει να γαμήσει μήνες ή πρέπει να έχει κάποια κουλαμάρα που διώχνει τις γυναίκες. Είναι γνωστό άλλωστε οτι αυτό που μας προσφέρεται στο πιάτο ουδέποτε εκτιμούμε. Θέλουμε όλοι και όλες, να έχει το σασπένς της η υπόθεση, να μην είναι ο άλλος δεδομένος. Άπαξ και κάτι θεωρηθεί δεδομένο, είναι τελειωμένο ζήτημα. Καμιά φορά όμως σου κάθεται, έτσι εις ανάμνησιν του αρχικού της ενδιαφέροντος. Η ουσία είναι όμως πως έχει ξενερώσει, δε σε βλέπει σα γαμιά πλέον, μάλλον σαν ένα παιδάκι που δε θέλουμε να του χαλάσουμε το χατιράκι.

Αυτά τα ολίγα.

#5
HODJAS

Δοκίμασα κανα-δυο φορές στην αναζήτα και δεν δούλεψε. Μάλλον είχα πρόβλημα με τη σύνδεση ή το μπράουνζερ, γιατί μου' χασε και κάτι λήμματα που' χα στα σκαριά ... Καλά, δε λέω, έχω ψιλοξεμείνει και στην εποχή της μανιβέλας εδώ που τα λέμενε :)

#6
johnblack

Παίδες υπήρχε αλλά με άλλη σημασία.

#7
HODJAS

Ωραίοστ ο γιαννάκης ο σκούροστ.

#8
Galadriel

black γιατί μάνα μου δεν το ανεβάζεις ως ξεχωριστό ορισμό; Τα σχόλια δεν διαβάζονται πάντα ειδικά αν κάτω από κάποιο ορισμό υπάρχει μεγάλo νήμα και στην προκειμένη είναι ψιλοκρίμα...

#9
Vrastaman

Do it!

#10
johnblack

I will

#11
Galadriel

Εύγε χότζα, είχα ξεχάσει να αποδώσω σπέκια στην ώρα μου σο, πάρε τώρα που χρειάστηκε παραπομπή στον ορισμό σου στο φατσοβιβλίο.

#12
allivegp

Έχει τόση σχέση με το «με σάλιο και υπομονή και ο ελέφαντας γαμεί», όσο το «σπεύδε βραδέως» και το «το γοργόν και χάριν έχει».
Κάτι τέτοια νοητικά τεστ μας κάνανε στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων, αχαχα.