Μεταφορικά, φουμάρω χασίς.

Η προσλαμβάνουσα, αφορά σαφώς την θεία λειτουργία της ορθοδόξου εκκλησίας, ήτοι το μοναδικό ορθό χριστιανικό δόγμα, κατά το οποίον κοινωνούν οι πιστοί βεριτάμπλ σώμα και αίμα Κυρίου, ενώ οι λοιπές αιρέσεις, αρκούνται σ' ένα μπισκοτάκι (όστια).

Προέρχεται, τόσον ως προς την αναλογία οσμής μεταξύ θυμιατού και ντουμανίου, όσο και λόγω της κατανύξεως πιστών και χασικλήδων. Άλλωστε, η (μετά)λήψη ινδικής καννάβεως, δεν στερείται ποιάς τινός τελετουργίας (λέγανε κάτι αλλοδαποί τύποι που γνώρισε ένας γνωστός του υποφαινομένου, φευγαλέα πριν τέσσερα καλοκαίρια στο εξωτερικό και που δεν θυμόταν τα ονόματά τους και ο γνωστός αυτός πέθανε πρόπερσι στην Αυστραλία).

Ο Καββαδίας λέει κάπου στη «Βάρδια», για δυο ναύτες του στόκολλου, που το μεταλαβαίνανε μαζί και το κωλοβαρούσανε, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην προχωρεί.

Παράγωγο : Μεταλαβιά

Συνώνυμο : (την) πίνω

Αντώνυμο : Δεν (την) πίνω

- Ο Γρηγόρης με το Σπύρο στο σχολείο, ερχόντουσαν την πρώτη ώρα με γυαλιά ηλίου μέσα στην τάξη χειμώνα-καλοκαίρι. Το μεταλαβαίνανε βλέπεις πρώτα στην πλατεία τα κωλόπαιδα και τα μάτια τους ήτανε κατακόκκινα. Ήτανε και μυωπίας λέει και γι' αυτό τα φορούσαν, μπας και δεν τους πάρουμε χαμπάρι.

- Δε βαριέσαι; Φυσική είχαμε, κι αυτοί γράφανε τις ασκήσεις στο τετράδιο της μουσικής…

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
mafie

Προσκυνώ το αντώνυμο.