Χυδαία ύβρις, ακολουθούμενη από επίδειξη του ανδρικού μορίου, που προσκαλεί σε πεολειχία.

Αναφέρεται στην γνωστή έκφραση όχι μόνο προσωποποίησης, αλλά και αγιοποίησης (!) της τσαπούς (βλ. «του Αγίου Πούτσου ανήμερα» = ποτέ/πάρα πολύ αργά σε χρονικό ορίζοντα), ως δήθεν υπαρκτή ημέρα του εορτολογίου, κατά την οποίαν καλούνται οι πιστοί να προσκυνήσουν (και να φιλήσουν) γονυκλινείς την εικόνα του τιμωμένου αγίου. Αν θέλουν μπορούν και να σταυροκοπιούνται.

Χρησιμοποιείται και ως εριστικό, υποτιμητικό και εκδικητικό σκώμμα μετά από πλήρη και οριστική επικράτηση εις βάρος του αντιπάλου, δηλαδή: πάρ' τα μωρή άρρωστη, πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα, πάρ' τ' αρχίδια μου κ.ο.κ.

(Μπάλα) :
-Πιάσ' το Μήτσοοοοο ! Ωχ...
-Γκόοοοοοολ ! Του Αγίου Πούτσου σήμερα αγόρι μου, έλα να προσκυνήσεις, έλα !

Προσκυνητής του Καθολικού St. Peon (από Vrastaman, 08/08/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Όπως έχω πει και εδώ, δεν είναι δήθεν, είναι υπαρκτότατη εορτή, αφού την 1η Ιουνίου γιορτάζει ο άγιος Πέων, μάρτυρας τελειωθείς δι΄ αποκεφαλισμού.

#2
HODJAS

Κρέπαρα απ' τα γέλια φίλε, να' σαι καλά ...
Εδώ που τα λέμε, πιθανώς ο αδικοχαμένος αη-Πέων ο οσιομάρτυς, να προέρχεται απο τους peon τους είλωτες της φυλής των orc στο Warcraft (ο αντίστοιχος στους human = peasant) !

#3
Hank

Σε κάθε περίπτωση, μα τον άγιο Πέωνα (δυστυχώς δεν κλίνεται σε «Πέοντα»), ο άγιος Πέων είναι υπαρκτός άγιος της Εκκλησίας μας και όχι αποκύημα της σλανγκικής μου φαντασίας.

#4
Βασίλης-7

Χε, χε, χυδαιότατον...άρα και σλανγκαστερότατον ;)

@Hank, όχι ρε πούστη μου και έχω γεννηθεί 1 Ιουνίου :-)
κοίτα ρε τί έχασα τόσα χρόνια που δεν το ήξερα :)

#5
Hank

Μήπως είχε πει ο πατέρας σου στην μητέρα σου: «Ναι, καλά, θα σου κάνω παιδί του Άι Πούτσου ανήμερα!»...