Αυτοαναφορική έκφραση με ρόλο πείρας και εμπειρίας στο slang.gr. Σημαίνει ότι ο χρήστης έχει ανεβάσει τόσους ορισμούς ώστε να γεμίσει το σφηνάκι δίπλα από το όνομά του.

Κατά τον Κνάσο, τον οποίο και αντιγράφω, ως γνήσιος κάβουρας, «η σχέση του ή όχι με το την τρίζει την όπισθεν είναι αποκλειστικά θέμα αυτού που θα ανεβάσει τον ορισμό». Οπότε ως ανεβάζων τον ορισμό, δηλώνω ότι όντως υφίσταται τέτοια σχέση γι' αυτό και ο κάβουρας κάπου στους τετρακόσιους ορισμούς άρχισε να αποκαλείται «κυρία καβουρίνα», ενώ στους 800, που είναι τώρα, είναι μια τελείως κοπέλα τελειωμένη.

Δηλαδή το «το γεμίζει το σφηνάκι» είναι ο Υπερθετικός του «το καταχωρίζει το λήμμα».

Εξάλλου και οι σλανγκομούνες, που γεμίζουν το σφηνάκι, σταδιακά τζιβιτζιλίζουν. Δεν είναι λ.χ. τυχαίο που η Μες ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στον τύπο γυναίκα-πούστης, έτσι όπως τον ορίζει ο Χαλικούτης στα Σχόλια.

Αλλά πιθανόν η έκφραση να αποτελεί κακεντρεχή ζήλια, αυτών που την έχουνε μικρή την λημματογραφία. Τέλος, να σημειώσω ότι το σφηνάκι γεμίζει πολύ νωρίς, κάπου στα 40 λήμματα, δηλαδή εγώ έχω πει κάπου 20 φορές «άσπρο πάτο». Και επίσης, πολλοί Σλάνγκοι (λ.χ. Κνάσος, Κοντρ) τείνουν να ξεχνούν ότι απαγορεύεται πλέον να μπαίνουν αυτοαναφορικά λήμματα στο Δ.Π.

- Λες να το καταχωρίζει το λήμμα;
- Ουουου, και νά 'τανε μόνο αυτό; Αυτός, σε λέω, το γεμίζει το σφηνάκι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

200 φορές....; εε, κάβουρ-person, χέσε και λίγο (λέγεται δια τους οιηματοιούτους, σχηματίζεται κατά το κατούρα και λίγο)

#2
Dirty Talking

ένα μικρό μαθηματικό ατόπημα, που διορθώθηκε χάρη στους ιστομάστορες.

#3
Επισκέπτης

Και γαμώ τους ορισμούς! Επιφυλλάσομαι για σπέκια και αστερίες γιατί κούρεντλυ είμαι εκτός έδρας αλλά έγραψες! Και σόρυ για την προσθήκη του αυτοαναφορικού, ήμανε ευάλωτος!

#4
Galadriel

Λατρεύει τους γκέι [...] σαγηνεύει τεκνά, [...]είναι φύσει εργένισσα. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να της στερήσει την ελευθερία της. Βαριέται τις συμβατικές σχέσεις, βαριέται και τα παιδιά. Αισθάνεται πως δεν έχει ανάγκη τους άντρες σε μόνιμη βάση στη ζωή της. [...]

Πού να το ξερα όταν ανεβάζοντας λήμματα, σιγά σιγά, θα αποκαλυπτόταν ο πραγματικός μου εαυτός τόσο γλαφυρά, πάει, ξεμπροστιάστηκα. Θα σταματήσω να ανεβάζω λήμματα δέκα δέκα την ημέρα για να μην συνεχίσει να γεμίζει το σφηνάκι και φανούν κι άλλες κρυφές πτυχές του χαρακτήρα μου :(

PS ωραίος ορισμός ντέρτυ χααχ

#5
Hank

Εντάξει, μπορούμε να βγάλουμε το «βαριέται τα παιδιά». :-Ρ

#6
Galadriel

Ιιιιι και εσύ τέκνον χάνκυ! :(

#7
iron

άσε, Μες, τι να πουν και για μένα με τις μπόχες και τις -ίλες... ευτυχώς ανέβασα και μια αρχοντομούνα μπας και ρίξω στάχτη στα μάτια...

#8
Hank

Μπορεί κι η αρχοντομούνα να είναι σαν τον Λουί 14ο. Από κάτω -ίλες κι από πάνω παρφουμάρισμα...

#9
iron

τώρα τι του λες; όχι πείτε μου, τι;

ρε χανκ! δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, απλώς δεν γί-νον-ται! η αρχοντιά της ξεκινά από κει, αλλιώς ο όρος δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, τελεία και παύλα, ααααααααα! Αυτό που περιγράφεις είναι το καρκατσουλιό. ή κάτι τέτοιο.

#10
knasos

Έκανα το καθήκον μου!