Οι ευφυείς και πολυμήχανοι κομίστες (δημιουργοί κόμιξ) θέλοντας να δείξουν τα αμύθητα πλούτη των πρωταγωνιστών δημιούργησαν μια νέα μονάδα μέτρησης των χρημάτων , το ’’φανταστικομμύριο’’.

Αυτή η λέξη λοιπόν θέλει να τονίσει την υπερβολή, ότι δηλαδή το ποσό είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να μετρηθεί με συμβατικές μονάδες μέτρησης χρημάτων, αλλά και την απουσία ρεαλισμού, αφού δεν υπάρχει τέτοια μονάδα μέτρησης. Παράλληλα τονίζει την πλεονεξία – απληστία των πρωταγωνιστών που, όσα χρήματα και να έχουν, ποτέ δεν είναι αρκετά.

Να τονιστεί ότι στα κόμιξ και γενικότερα σε κωμικά αναγνώσματα ή θεάματα η υπερβολή είναι αυτή που προκαλεί τον γέλωτα.

Κύριοι χαρακτήρες που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη έκφραση είναι ο Σκρούτζ και ο Ρόμπαξ.

Σκρούτζ : Χαχα. Πήγες να μου την φέρεις Ρόμπαξ αλλά την πάτησες. Η Παπιοκόλα που έβαλα στην αγορά μου απέφερε ένα φανταστικομμύριο.
Ρόμπαξ: Σκρουντ! Θα φάω το καπέλο μου!!!

(από sacilag, 07/07/09)(από sacilag, 07/07/09)(από sacilag, 07/07/09)

Βλ. και Μικυμάου, μικιμάου

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

χεχεχε Τέλειος!

#2
Galadriel

Χε, γαμάτο σάκιλαγκ.

#3
Hank

Γαμάτο, πράγματι! Βλ. και τρόμπαξ.

#4
Ο ΑΛΛΟΣ

Νομίζω ότι προέρχεται από το αγγλικό zillion, που σημαίνει περίπου το ίδιο, αλλά υπάρχει στην κανονική γλώσσα (ίσως όχι την πολύ δόκιμη, αλλά πάντως όχι αυτήν των κόμιξ μόνο). Ας λάβουμε υπόψη μας ότι στα αγγλικά οι λέξεις million - billion - trillion μοιάζουν σαν να 'ναι επίτηδες κωμικές παραλλαγές η μια της άλλης, οπότε γιατί όχι και zillion;

#5
mafie

Και από τον Χρυσοκούκη -βεβαίως- βεβαίως!