Καταρχήν, είναι η αναβολή του μάγκα. Συνήθως πρόκειται για αναβολή στρατεύσεως: λόγω σπουδών, λόγω οικογενειακών προβλημάτων, λόγω αγχωδών εκδηλώσεων, στο τέλος παίρνεις το γιώτα σου το ψεχολογικό και ησυχάζεις μια κι όξω. Δεν θα επεκταθούμε όμως άλλο σχετικά. Εν προκειμένω, άλλη σημασία θα μας απασχολήσει δια μακρών.

Αναβόλα = Ντόπα, Στεροειδή Αναβολικά.

Το παρόν, κατόπιν διαταγής επώνυμης σλανγκίστριας, προτίθεται να λειτουργήσει ως λήμμα-ομπρέλα, κατατοπιστικό εφ' όλης της ύλης άρθρο, που θα εκθέτει συνοπτικώς τα δημοφιλέστερα στεροειδή και τις συνθηματικές / σλανγκικές ονομασίες τους.

Διευκρίνιση: η παρουσίαση, ενδεικτική και ουδόλως εξαντλητική βεβαίως βεβαίως, θα περιοριστεί σ' εκείνες τις παλιές καλές ντόπες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές μπιλντεράδων αλλά και άλλων αθλητών, π.χ. του στίβου (στιβικοί / στιβάδες), του μπάσκετ ή της άρσης βαρών. Αυτά ήξεραν, αυτά εμπιστεύονταν. Τα τελευταία χρόνια όμως το πράμα έχει ξεφύγει, σκαρώνονται διαρκώς νέες υπερ-ντόπες που γαμάνε και δέρνουνε, με περίεργα ονόματα-γλωσσοδέτες (π.χ. τετραϋδρογεστρινόνη ή THG, αυτό που λένε ότι πότιζε ο Τζέκος τους Κεντεροθανάσηδες), που δεν ανιχνεύονται απ' τα αντιντόπινγκ τεστ. Γι' αυτά δεν δύναμαι να σας διαφωτίσω, ψάχτε αλλού αν γουστάρετε. Πάμε λοιπόν.

  1. Ντέκα, η (πληθ. οι ντέκες). Διασημότατη και πολυαγαπημένη, θεωρείται την σήμερον ολίγον πασέ. Steroid slang για το φάρμακο «Deca-Durabolin», εμπορική ονομασία για την δεκανοατική νανδρολόνη (nandrolone decanoate). Λαμβάνεται δι' ενέσεως. Η μοριακή δομή της ουσίας ομοιάζει με της τέστο, η ντέκα είναι όμως πολύ πιο ήπια, ενδείκνυται και για αρχάριους αναβολικάκηδες. Σε τουμπανιάζει, όχι όμως μόνο με καθαρό μυικό κρέας: σου βάζει και υγρά. Αν το παραχέσεις στη δόση, παίζει να βρεθείς με βυζάκια. Συνδυάζεται συνήθως με Ντιάνα ή γουινστρολάκι. Πουλιέται και στο Ελλάδα, πλέον με το brand name της Norma. Αν έχεις κονεδάκι με φαρμακοτρίφτη είσαι τζετ, αλλιώς ψάχνεις από ντηλερά της μαύρης.

  2. Γουίν ή γουινάκι ή γουινστρολάκι ή γουίνυ (winny, όχι το αρκουδάκι). Slang για το φάρμακο Winstrol (εμπορική ονομασία της ουσίας στανοζολόλη). Ενέσιμο, για χρόνια το έβγαζε η ισπανική φαρμακευτική Zambon, εξ ου και απαντούσε και ως ζαμπονάκι. Υγρό κάτασπρο σαν γάλα, που τσούζει όταν βαράς ενδομυικά, σε αντίθεση με ντέκα, που είναι ελαιώδες υποκίτρινο διάλυμα κι ούτε που νιώθεις το βάρεμα. Το γουινάκι δεν κάνει παπάδες, χτίζει όμως καθαρούς συμπαγείς μύες, χωρίς νερά και περιττά πρηξίματα, ιδανικό για γράμμωση. Λίγο προσοχή στην τοξικότητα μόνο, μη σου μείνει το συκώτι στο χέρι, κατά τα άλλα είσαι κομπλίτα. Παίζει και σε χαπίδι, με το brand name Στρόμπα (Stromba).

  3. Ντιάνα, το (προφέρεται ντι-άνα). Dianabol, εμπορική ονομασία της ουσίας Μεθανδροστενολόνη (Methandrostenolone). Χάπι. Παράγωγο τεστοστερόνης, εξαιρετικά αναβολικό και ανδρογονικό, με τις γνωστές παρενέργειες: γυναικομαστία, διαταραχές της λίμπιντο, οξυθυμία, εφίδρωση, ακμή, διακοπές στη λειτουργία των όρχεων, τριχοφυΐα στο σώμα + καράφλα στο κεφάλι και άλλα όμορφα. Απλά γαμάει μανούλες, ο Σβαρτς έχει δηλώσει πως μ' αυτό φτιάχτηκε: το έπαιρνε το χειμώνα για όγκο, το καλοκαίρι την έβγαζε με γουινστρόλ. Οι κακές γλώσσες λένε πως και τα ρεκόρια του Πύρρου με ντιανάκι γίνανε.

  4. Μπολντό, το (Boldenone Undecylenate). To all time classic κτηνιατρικό αναβολικό: το δίνουν στα μοσχάρια για να τουμπανιάσουν και να φτάσουν στο πιάτο μας μια ώρα αρχύτερα, το δίνουν στα άλογα κούρσας για καλύτερες επιδόσεις. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε η ντόπα, πρώτα εφαρμόστηκε στα ζώα και μετά πέρασε στους ανθρώπες. Ενέσιμο, ήπιο φαρμακάκι γενικά, θες γενναίες δόσεις για να την την ακούσεις. Τίμιο, δίνει καθαρό κρέας χωρίς πολλές παρενέργειες και ντράβαλα.

  5. Πρίμο, το. Primobolan, εμπορική ονομασία της ουσίας Μεθενολόνη (Methenolone Enanthate). Σε ενέσιμο αλλά και χαπίδι. Όπως υποδηλοί και το brand name, εξαιρετικά ήπιο αναβολικάκι με αμελητέες παρενέργειες. Το προτιμούν οι γυναίκες, οι νέοπες και οι κωλώστρες, που θέλουν να μπουν στην αναβόλα και να γίνουν φέτες αλλά κλάνουν πατατάκια μη πάθει τίποτα η υγειούλα τους. Τσου ρε Λάκηδες μη σας πατήσω!

  6. Εφέδρα, η. Μαγκιόρικα η εφεδρίνη. Δεν ανήκει στα αναβολικά στεροειδή, αλλά σε μια άλλη ομάδα φαρμάκων, γνωστά ως συμπαθητικομιμητικά. Σε βάζει στην τσίτα, ανεβάζοντας παλμούς καρδιάς και θερμοκρασία σώματος, βοηθώντας έτσι στο κάψιμο του λίπους. Νταξ, μπορεί να προκαλέσει κανά ψιλοτρέμουλο, καμιά ταχυκαρδία, εφίδρωση ή ζαλάδα, αλλά γενικά κανείς δεν έπαθε τίποτα με λίγη εφέδρα. Κλασικός συνδυασμός-δυναμίτης για κάψιμο λίπους είναι η τριπλέτα εφεδρίνη-καφεΐνη-ασπιρίνη.

Αυτά και πολλά άλλα.

Μεγάλη αρρώστια φίλε η αναβόλα! Έτσι και μπεις μια φορά, δεν ξεκόβεις εύκολα. Όσο χτισμένος και να γίνεις, όσο και να γραμμώσεις, ποτέ δε θα 'ναι αρκετό, θα θες πάντα κι άλλο, κι άλλο. Πολλά παιδιά έχουνε καταστραφεί απ' το φάρμακο, είναι όμως κι άλλοι που ήξεραν να το κουμαντάρουν και τους βλέπεις σήμερα στα πενήντα τους και στα εξήντα τους μια χαρά τζόβενα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Άφεριμ! Tώρα τελευταία βάζω τα 10άστερα πριν καν διαβάσω το λήμμα, και αφού το διαβάσω, θέλω να βάλω κι άλλα.

#2
panman_gr

Άφεριμ δε λες τίποτα...#3
Dirty Talking

Μπράβο! Μόνο μην βάζεις άρθρο, έτσι λένε οι μοντς, και επίσης εφαρμόζεται εδώ ο Νόμος του Ντέρτι Τώκιν.

#4
Dirty Talking

Ντάξει, όχι ακριβώς, περίπου. Οι γραμματικοί μας το μελετάνε ακομα το θέμα

#5
HODJAS

Εμβριθέστατον!

#6
electron

0

#7
Abas

Συπληρώνω ότι «εφέδρα» εκτός από μαγκιόρικη βερζιόν, είναι και το ακριβές όνομα του φυτού από το οποίο προέρχεται η εν λογω ουσία. Συμπαθομιμητικές δε, ονομάζονται ουσίες λόγω της ομώνυμης ιδιότητας. Ορθότερα, η ομάδα στην οποίαν ανήκουν οι προαναφερθέισες ουσίες είναι απλώς τα διεγερτικά (υποκατηγορία αγγειοσυσταλτικά).

#8
Fotis Nitsiopoulos

Γαμεί

#9
agou

Πραγματική διατριβή!
Ετοιμάζω κι εγώ τη δικιά μου προσθήκη.

#10
dimispatra

αν μπορει να βοηθησει καποιος φιλος θα ημουν υποχρεως.καποτε στο παρελθον εχω κανει δυο τρεις κυκλους ντεκα και δεν ειχα ποτε καμια παρενεργεια και κυριως οχι πονο.τωρα μετα απο χρονια κανω για πρωτη φορα ενα κυκλο γουινστρολ ειμαι στη δευτερη απο τις εξι εβδομαδες και αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι δικαιολογημενος ο πολυ δυνατος πονος μετα απο δυο τρεις ωρες και για τουλαχιστον δυο μερες στο σημειο της ενεσης.αν ξερει καποιος ας μου πει.

#11
Vrastaman

Ο πόνος είναι η πρώτη μόνο παρενέργεια του Γουίνσ-τρολ. Έπονται συρρίκνωση όρχεων με παράλληλη ανάπτυξη βυζακίων και κλειτορίδας, φαλάκρα με καβλόσπυρα, συκώτι φουά γρα, τσουτσουνομετωπίαση και χαρχίνος.

#12
Khan

Αλλά πριν απ' ὀλα αυτά έρχεται ο ατονισμος.

#13
dimispatra

λετε μαλακειες και οι δυο.απλα απαντηστε αν ειστε οι ιδιοι παθοντες,γιατι αν ειστε με αυτες τις παρενεργειες,δεν θελω να σας φανταστω.μικρα αρχιδια-βυζαρες-κλειτοριδα;;-καραφλα με καυλοσπυρα-καρκινοπαθεις,δουλευω τη φαντασια μου και πρεπει να ειστε σα μεταλαγμενοι.θυμαμαι και μια ταινια με τον Αρνολντ με μεταλαγμενους.αν δεν γνωριζεται κατι μην λετε μαλακειες γιατι υπαρχουν δεκα χιλιαδες περιπτωσεις ποιο πιθανες να παθει καποιος ολα αυτα και κυριως καρκινο.μαλακες ειπαμε αν καποιος γνωριζει πραγματικα.

#14
Vrastaman

Α ναι, ξέχασα, άλλο σύμπτωμα οι υστεροειδισμοί (αγγλιστί: 'roid rage).

#15
patsis

Τσέκαρέ το με κάνα γιατρό φίλε, ό,τι και να σου πούνε από το ίντερνετ, ακόμα και σε ιατρικό σάιτ να ρωτούσες, καλύτερα να είσαι σίγουρος σε θέματα υγείας.

#16
dimispatra

φυσικα και ρωτησα και γιαυτο απαντησα ετσι. συγνωμη γενικοτερα για τις εκφρασεις μου αλλα δεν δεχομαι απαντησεις απο ατομα που δεν γνωριζουν.γνωριζα εξ αρχης οτι το φαρμακο αυτο τσουζει καπως λογο της πυκνοτητας του.απλα εγω τις δυο φορες που με ταραξε στον πονο και μιλαμε για πονο,ηταν γιατι βρηκε νευρο.τωρα ειμαι καλα και δεν υπαρχει πονος παρα μονο το ελαχιστο τσουκσιμο του φαρμακου.επισης προτηνω σε οσους κανουν χρηση να γινει με τις οδηγειες γιατρου καιδεν θα υπαρξει κανενα προβλημα.και παλι συγνωμη για τους χαρακτιρησμους.

#18
jesus

εγώ πάντως γι αυτό έκοψα το σιδεράδικο κ φουσκώνω στο βουλκανιζατέρ πριν απ' τον τόφαλο.

#19
dimispatra

για καντο ποιο λιανα jesus.

#21
Vrastaman

Δημήτρης Χονδροκούκης, προφάνουσλυ κόλλησε γουινστρολάκι από ανθελληνικό κουνούπι-φορέα του δυτικού Νείλου.