Στην αργκό των μαφιόζων και του υπόκοσμου της νύχτας, ξεμπαρκάρω κάποιον σημαίνει κωδικοποιημένα τον στέλνω στα κυπαρίσσια, να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

Το λήμμα το συναντούμε κατά κόρον σε τηλεφωνικές συνομιλίες εγκληματικής συμμορίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, απ΄ όπου και το παράδειγμα.

- Δεν είναι να εμπιστεύεσαι πια κανένα, του δώσαμε και μεγάλο νούμερο. Απορώ πως τον ανέχεσαι.
- Ε... τί να κάνω δηλαδή;
- Ξεμπάρκα, με καταλαβαίνεις;
- Ε, πώς;
- Ξεμπάρκα, με πιάνεις; Ξεμπαρκάρισέ τον.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

Φίλε με έχουν συνεπάρει κι εμένα οι απομαγνητοφωνήσεις Βλαστός και Σία. Υπάρχει ένας θησαυρός από ανεκμετάλλευτη σλανγκική πρώτη ύλη εκειπέρα. Μερικά είναι κορυφαία, άλλα όχι τόσο. Πάντως όλα, λόγω της αυθεντικότητάς τους, αξίζει να καταγραφούν για τις επερχόμενες γενεές. Μόνο που πιστεύω πως αυτή η πρώτη ύλη χρειάζεται και λιγουλάκι επεξεργασία κι από μας, λίγο ψάξιμο, καμιά διασταύρωση ει δυνατόν, ώστε να έχουμε την πληρέστερη δυνατή εικόνα. Συνεχίζουμε.

#2
Hank

Πρέπει κάποιος από μας να διαβρώσει την ΕΥΠ για να έχουμε πρώτης τάξεως διασταύρωση. Ο νο1 υποψήφιος είσαι εσύ Τζόνι, που σε έχουμε κόψει να είσαι ούτως ή άλλως της Δίωξης.

#3
johnblack

Ως επιστημονικό ίδρυμα για τη μελέτη της γλώσσας θα έπρεπε να ζητήσουμε αντίγραφα. Τι διάολο, χέστηκα για τα «καυτά» ονόματα και τις «αποκαλύψεις» του κώλου, το μόνο που μετράει είναι η γλώσσα, η έκφραση, η Μορφή.