Ο κομπιουτεράς, ο πληροφορικάντης.

Ο επίσημος όρος είναι πληροφορικός, αλλά κανένας δεν τον χρησιμοποιεί.

Εκ των πληροφορική και της κατάληξης -άριος (π.χ. σφουγγοκωλάριος).

Ήταν ένας πληροφορικάριος και ένας κολλητός του, αλλά ούτε αυτός είχε γκόμενα....

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Η σλανγκότροπη κατάληξη -αριος, προέρχεται μάλλον από τον «ένδοξό μας βυζαντινισμό», δηλ. την λατινική κατάληξη -arius με την οποία δηλώνονταν (μεταξύ άλλων) διάφορα λειτουργήματα στην αυλή, στον στρατό κ.τ.λ.

******spoiler warning- Διαβάζετε με δική σας ευθύνη, αν θα ξυριστούν τα γατάκια σας ************

Πιο σκανδαλοθηρικό εξ αυτών, ο cubicularius (παρακοιμώμενος). Στην μια περίπτωση που ο κουμπικουλάριος δεν ήταν (αποκλειστικά) γκέι- ευνούχος κτό, (Βασίλειος Μακεδών) έλαβε χώρα ένα θρυλικό μενάζ α τρουά μεταξύ αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ' Μεθύσου, κουμπικουλάριου Βασιλείου Β' και της Ευδοκίας Ιγγερίνας, σούπερ σέξι αλλοδαπής (νομίζω Ρως, δηλαδή Νορβηγή- πρωτο-Ρωσίδα) γυναίκας του Βασιλείου και ερωμένης του Μιχαήλ, που κατέληξε με την δολοφονία του Μιχαήλ και την άνοδο του κουμπικουλάριου στον θρόνο. Οι ιστορικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει αν ο Λέων ΣΤ' Σοφός ήταν παιδί του Βασιλείου ή νόθο παιδί του προηγούμενου αυτοκράτορα Μιχαήλ, και αν δηλαδή η λεγόμενη «Μακεδονική» δυναστεία, δεν ήταν παρά η συνέχεια της προηγούμενης δυναστείας του Αμορίου. Επίσης, αν ο Μιχαήλ χρησιμοποιούσε τον Βασίλειο για να συν-ευρίσκεται με την σούπερ σέξι Ιγγερίνα, ή αν χρησιμοποιούσε την Ιγγερίνα, για να συν- ευρίσκεται τον σούπερ σέξι Βασίλειο. (Και τελικά αν επρόκειτο για έγκλημα ζηλοτυπίας ή για γκέι έγκλημα).

#2
Vrastaman

Γουστάρω πρωτορωσίδες! Τα ούκραναϊζερ της εποχής!

#3
Khan

Τελικά, ρώτησα την Βικούλα, και η Ιγγερίνα ήταν κόρη Βαραγκού φρουρού, δηλ. όντως Σκανδιναβή πρωτορωσίδα-ουκρανέζα, (κέντρο των Ρως ήταν άλλωστε το Κίεβο).

#4
Vrastaman

Φραπέ δια χειρός κόρης Βαραγκού φρουρού...